ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
«Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!»

«Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!». Με αυτό το σύνθημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν εκδηλώσεις σε σχολές και γειτονιές μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οπως τονίζει η ΚΝΕ στο κεντρικό κάλεσμά της, «48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου».

«Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση, με τις - μόνο κατ' όνομα - "αμυντικές", στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ, καλώντας «στον δρόμο του Νοέμβρη, με τον λαό μπροστά».

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.

Την Κυριακή στο ΑΠΘ

Εκδήλωση με τίτλο «Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!» οργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 14 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα προηγηθεί μουσικό αφιέρωμα στα «Τραγούδια του αγώνα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Εκδηλώσεις σε σχολές της Αθήνας

Επίσης, Οργανώσεις της ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ προγραμματίζουν τις εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα Πέμπτη η ΤΟ Φιλοσοφικής, στις 17.30 στο αίθριο. Θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ ΑΕΙ - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή:

- Η ΤΟ ΕΜΠ στις 14.30 στο Αμφιθέατρο 2 (Νέα Κτίρια Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ). Θα μιλήσει ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ ΦΜΣ στις 15.00 στο Αμφιθέατρο 21 (Μαθηματικό). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά στις 12.30 στην Αίθουσα 101. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ ΑΣΟΕΕ στις 17.00 στο Αμφιθέατρο Β. Θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ Γεωπονικού στις 14.00 έξω από τα πράσινα αμφιθέατρα. Θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

- Η ΤΟ Υγείας στις 14.00 στο άγαλμα του Ιπποκράτη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γκιώνης, Γραμματέας της ΤΟ Υγείας της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ Μηχανικών - ΣΕΤ - ΑΣΠΑΙΤΕ στις 13.00 στο Αμφιθέατρο Α011 της Π2 του ΠΑΔΑ. Θα μιλήσει ο Σωκράτης Μπουντόλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ ΣΕΥΠ - ΣΔΟΚΕ - ΣΕΤΠ στις 17.00 στο αμφιθέατρο της ΣΑΕΤ (κτίριο Κ16). Θα μιλήσει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ Παντείου στις 18.00 στον κήπο της Παντείου. Θα μιλήσει η Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

- Η ΤΟ ΝΟΠΕ στις 12.00 στην Αίθουσα 307 ΜΘΕ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Δυτική Αθήνα

- Το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Καλλιτεχνικό Καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99). Θα μιλήσει η Ηρώ Κοτσαμπά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Στον χώρο των εκδηλώσεων θα προβληθεί βίντεο, ενώ θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

- Την ίδια μέρα και ώρα η ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρόοδος», στο Αιγάλεω (Κορυτσάς 33).

Παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης

Η ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιεί τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., εκδήλωση παρουσίασης του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145).

Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κρήτη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοέμβρη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 18.30 θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τομεακής Επιτροπής Χανίων (λεωφόρος Κων. Καραμανλή 8) και στις 21.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση - συνεστίαση που διοργανώνει η ΤΕ Χανίων στο κέντρο «Αλκυών», στο Μάλεμε.

Την Κυριακή 14 Νοέμβρη, το πρωί θα επισκεφθεί το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και στη συνέχεια θα συναντηθεί με φορείς της πληγείσας περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ