ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή, οι σύντροφοί του από την Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 650 ευρώ.

  • Στη μνήμη του συντρόφου δικηγόρου ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ο οποίος υπήρξε ένας συνεπής κομμουνιστής, εργάτης του Κόμματος, αταλάντευτα προσηλωμένος στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού και ένας ακάματος αγωνιστής της ειρήνης. Είναι χρέος μου και είμαι σίγουρη ότι θα ήταν και δική του θέληση να αφιερώσω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων (Δ2).

Ασπα Μανδηλαρά

***

ΦΩΤΟ 2

Πριν από 16 χρόνια, στις 14/12, «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ από την Κορωνούδα Κιλκίς. Στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας μας, ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ, επίσης μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού, προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

Οι κόρες, Μαρία Α. και Κούλα Τ.

***

ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, στη μνήμη του πατέρα του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο γιος του Γιάννης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανάκασας.

***

ΦΩΤΟ

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματός μας, στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατό του, και στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, που συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από τον θάνατό της, η Ευθυμία, σύζυγος του Γιώργου και μητέρα της Ελένης, καθώς επίσης ο Θεοδόσης και η εγγονή Αγγελική προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανάκασας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΤΑΣΟΥ και του γιου του ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΑΝΩΛΗ προσφέρω 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βόρειου Μενιδίου.

Η κόρη και αδερφή Βογιατζή Τζένη

***

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΥΡΑ από το Πουρνάρι Δομοκού, μαχητή και τιμημένου νεκρού του ΔΣΕ, που συμμετείχε στο θρυλικό ιππικό του Γαζή και έπεσε μαχόμενος τον κυβερνητικό στρατό και τους φασίστες παρακρατικούς (σύμφωνα με μαρτυρίες, κοντά στο Τσαρδάκι Καρδίτσας), ο ανιψιός του Θανάσης Αγγελής από το Πουρνάρι προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Δομοκού του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Σιάμαρι Μεσσηνίας. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ με σκοπό μιαν άλλη Ελλάδα, χωρίς κατακτητές και χωρίς εκμεταλλευτές. Σιαμαραίοι καταδότες φανέρωσαν τη δράση του στους Χίτες του Σταυρέα. Δεν άντεξε τους βασανισμούς και «έφυγε» στις 13 Δεκέμβρη του 1947 αφήνοντας πίσω μια γυναίκα χήρα με τρία παιδιά, 5 ετών, 1 έτους και 2 μηνών.

Εμείς, ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Ειρήνη και η εγγονή του Βούλα τού φωνάζουμε «κοιμήσου ήσυχα, σε αντικαθιστούμε, θα έρθει σίγουρα και η λευτεριά και η νέμεση».

Στην αθάνατη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο αιώνιο και ηρωικό ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Θήβας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΟΚΚΑ, από το Ξυλοπάροικο Τρικάλων, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, στις 7 Αυγούστου 2010, η οικογένειά του προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κόζιακα.

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΑ προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Βασ. Κοσμάς

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Αυγούστου 2015 «έφυγε» από τη ζωή η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥ. Γεννήθηκε στην Ηπειρο το 1934 μέσα σε φτωχή οικογένεια, η οποία στην πορεία «ξεριζώθηκε» για να καταλήξει στη Θήβα, όπου η ίδια παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Αρχικά εργάτρια γης και μετά εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας, ήταν αγωνίστρια στη ζωή και στη δουλειά της, πρωτοστατώντας στις απεργιακές και άλλες μάχες που έδωσαν οι εργάτες των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας πανελλαδικά και στην περιοχή της Θήβας.

Στη μνήμη της η κόρη της Βάσω και ο σύζυγός της Κώστας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θήβας, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑΣ, από την Καβάλα, η κόρη της Καρατζά Δώρα προσφέρει στην ΤΕ Καβάλας 50 ευρώ. Η συντρόφισσα Αννα ήταν καπνεργάτρια, χήρα με τρία παιδιά, από το '42 συνέχισε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στο προσφυγικό τους σπίτι έκρυβαν τον πολύγραφο, όπου τυπώνονταν έντυπα της Αντίστασης. Αν και βασανίστηκε με την 15χρονη κόρη της, ποτέ δεν κάμφθηκε, παρέμεινε αγωνίστρια και ως το τέλος της ζωής της διακινούσε τον «Ριζοσπάστη» και μάζευε συνδρομές για το Κόμμα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας μπαμπά, παππού και προπάππου ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ, αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού και της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ και στο Παράρτημα Κέντρου Θεσσαλονίκης ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ροτόντας δήμου Θεσσαλονίκης.

Ελένη και Γιάννης Παπουλάκος

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗ (φωτ.), από τα Αμάραντα Κιλκίς, του πατέρα του ΚΑΣΜΕΡΙΔΗ ΚΩΣΤΑ (φωτ.), της μητέρας του ΚΑΣΜΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ (φωτ.), της κόρης ΣΟΦΙΑΣ και του συζύγου της ΚΩΣΤΑ, καθώς επίσης για τον αδερφό μου ΝΙΚΟ ΚΕΡΕΚΛΙΔΗ (φωτ.) που ήταν Γραμματέας της ΕΠΟΝ, των γονιών μας ΠΑΥΛΟΥ και ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ, των αδερφών μου ΕΛΕΝΗΣ και ΤΡΥΓΩΝΑΣ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Φρόσω Κασμερίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ, ψηφοφόρου του ΚΚΕ από την Κατερίνη, που «έφυγε» αιφνίδια και πρόωρα από τη ζωή, φίλοι και σύντροφοι προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ.

***

Ηταν 13 Νοέμβρη του 2014, που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο σ. ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ. Ο σύντροφος Νίκος, που καθημερινά «μελετούσε» τον «Ριζοσπάστη», που αγαπούσε την ποίηση του Βάρναλη, του Ρίτσου, του Χικμέτ, που πίστευε ακράδαντα πως η μόρφωση είναι ζήτημα ζωής κι όχι γνώσης, μας λείπει από κοντά μας. Στη μνήμη του, τιμώντας το ΚΚΕ του οποίου υπήρξε μέλος, η οικογένειά του προσφέρει ως δεύτερη δόση 500 ευρώ στην ΚΟ Βότση Καλαμαριάς.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ, ακούραστου μέλους του Κόμματος μέχρι και το τέλος της ζωής του, καθώς και του αδικοχαμένου γιου του, ΗΛΙΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ, η Χριστίνα Ζουμπούλη από τη Χαραυγή Κοζάνης προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΤΕ Κοζάνης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΚΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΚΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, που «έφυγε» ξαφνικά στις 2 Δεκέμβρη 2005 και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στον Τομέα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Α' Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά.

Θ. Λ. και Γ. Π.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΞΕΝΙΑΣ ΝΤΟΥΠΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΥΛΛΑ, για χρόνια συνεργατών μου στην ΚΟΜΕΠ και τη «Σύγχρονη Εποχή» αντίστοιχα. Αγωνιστές για τον κομμουνισμό με απαράμιλλο ήθος, αλλά και ως χαρακτήρες παράδειγμα για όλους μας, προσφέρω το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Αννεκε

  • Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΥΛΛΑ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από λίγες μέρες, προσφέρουμε στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Ταύρου 50 ευρώ.

Πάνος και Νώρα

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΩΚΡΑΤΗ και ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, από την Προύσα της Μικράς Ασίας, που χάθηκαν στην καταστροφή και δεν πρόλαβα να τους γνωρίσω, προσφέρω στο ΚΚΕ - το Κόμμα της Ειρήνης και της Επανάστασης - το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ντεπώ της ΤΟ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειώ Ελευθεριάδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ξαδέλφου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Θέρμης.

Ασπασία Παπακωνσταντίνου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των θείων μας, συντρόφων ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, και του αδερφού του ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ, ΕΛΑΣίτη και εξόριστου σε Μακρόνησο, Αη Στράτη, Γυάρο, Λέρο, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αίγινας.

Και οι δύο σε ολόκληρη τη ζωή τους, πιστοί στις αξίες για ειρήνη και ανθρωπιά, εργάστηκαν και πρόσφεραν ακούραστοι γι' αυτόν τον σκοπό. Πήραν μέρος από την αρχή στην Αντίσταση και πολέμησαν σε πολλές μάχες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Και μετά την απελευθέρωση η ζωή τους ήταν ένας αδιάκοπος αγώνας προσφοράς στην κοινωνία και στο Κόμμα. Εμειναν αταλάντευτα πιστοί στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος. Ο «Ριζοσπάστης» τούς συντρόφευε μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής τους.

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
Οι ανιψιές τους Ελένη και Αντωνία Δημητρουλάκου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΔΙΓΚΑ - ΤΖΩΜΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 31 Ιούλη 2021, προσφέρουμε στο Κόμμα μας το ποσό των 200 ευρώ.

Οικογένεια Δημάκη

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ, για τους Ικαριώτες ο Βεζίρης τους, γεννήθηκε το 1925 από πολύτεκνη οικογένεια στην Ικαρία. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε στο Γυμνάσιο, το οποίο λόγω των καταστάσεων δεν μπόρεσε να τελειώσει. Αντάξιος των ιστορικών αναγκών, οργανώνεται στις γραμμές του ΕΑΜ και γι' αυτή του την απόφαση διώκεται αυτός και η οικογένειά του. Η αγάπη του για το διάβασμα, τον έκανε να αποκτήσει γνώσεις ιστορίας και πολιτισμού και τον έφερε κοντά σε πανανθρώπινες κοινωνικές αξίες που τον συντρόφευαν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πάντα ανήσυχος και προβληματισμένος για τις καταστάσεις που βίωνε η χώρα μας, βρέθηκε πάλι στο μάτι του κυκλώνα, χάνοντας ακόμα και τη θέση του ως ταχυδρομικού υπαλλήλου λόγω των πολιτικών του φρονημάτων. Για βιοποριστικούς λόγους άνοιξε ένα εμπορικό μαγαζί. Εκεί συγκεντρώνονταν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου του, ζητώντας πάντα την άποψή του. Ακόμα και οι τότε νέοι του χωριού, γνωρίζοντας τις πολλαπλές ικανότητες και γνώσεις του, επιζητούσαν τη συναναστροφή μαζί του, για να ρουφήξουν τις εμπειρίες και τους στοχασμούς του. Ακολουθώντας τα παιδιά του από την Ικαρία στην Κρήτη, την έκανε δεύτερη πατρίδα του.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε αγωνιστής, πιστός σε αξίες και ιδανικά, δυσεύρετα στις μέρες μας. Πίστευε σε μια κοινωνία που θα τους χωρούσε όλους. Μια κοινωνία που ο ίδιος δεν πρόλαβε να ζήσει. «Εφυγε» πλήρης ημερών, κοντά στην αγαπημένη του οικογένεια, με τελευταία του επιθυμία να ταφεί στη Νεάπολη. Καθώς, όντας λάτρης της Ιστορίας, ο μύθος του Ικάρου και του Δαίδαλου τον έκανε να πιστεύει στη βαθιά σύνδεση των δύο νησιών. Καλό ταξίδι, να είσαι σίγουρος ότι άφησες πίσω σου άξιους συνεχιστές των ιδανικών σου.

Στη μνήμη του ο Ζαχαρίας Γλαρός (Ζαγοράς) προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.


ΚΑΣΜΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΣΜΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΡΕΚΛΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΡΕΚΛΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ

ΞΕΝΙΑ ΝΤΟΥΠΗ
ΞΕΝΙΑ ΝΤΟΥΠΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΓΚΑ ΤΖΩΜΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΓΚΑ ΤΖΩΜΟΥ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ