ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Γενάρη 2022
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας άνοιξε με την αποκάλυψη της υπόθεσης ομαδικού βιασμού 24χρονης γυναίκας σε πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Γενάρη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον βιασμό της. Ακολούθησε η σύλληψη 27χρονου επιχειρηματία, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία, αφέθηκε ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στο πάρτι φέρεται να συμμετείχαν κοπέλες που προάγονται στην πορνεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα. Η 24χρονη εμφανίζεται να πήγε στο πάρτι μαζί με μια φίλη της, ανταποκρινόμενη σε σχετικό κάλεσμα γνωστού της που ήταν συνεργάτης παραλιακού καφέ της Θεσσαλονίκης, όπου φέρεται να σύχναζε. Οταν διαπίστωσε ότι ήταν ζαλισμένη και δεν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητό της έως το χωριό της έξω από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να νοικιάσει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αλλά 3 άτομα την οδήγησαν στη σουίτα που βρέθηκε.

Η ίδια φαίνεται να κατήγγειλε τρία άτομα (τον 27χρονο κι άλλους δύο) και φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, χτες, Δευτέρα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας. Φαίνεται πως το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, ζητά από τον υφιστάμενό του, εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, να ερευνηθούν εις βάθος όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Αγριος ξυλοδαρμός 40χρονης γυναίκας

Μια 40χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 46χρονο φίλο της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κρανιοτομή, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση από τον σύντροφό της το πρωί της περασμένης Παρασκευής μέσα στο διαμέρισμα όπου έμεναν, στην οδό Ολυμπίας στην Αργυρούπολη. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά ο 46χρονος τράπηκε σε φυγή.

Ο 46χρονος βασανιστής, εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, αρχικά εξαφανίστηκε, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και από άλλες γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση, για ξυλοδαρμούς και πολύ βίαιη συμπεριφορά, π.χ. το 2015 στο Αργος απέναντι στην τότε συμβία του. Τελικά ο 46χρονος παραδόθηκε χτες στις αρχές και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην πρώτη του κατάθεση φέρεται να παραδέχτηκε ότι χτύπησε την άτυχη γυναίκα, ισχυριζόμενος ότι «δεν ήθελε να την στείλει στο νοσοκομείο ή να την σκοτώσει». Το νέο αυτό περιστατικό βίας κατά μίας γυναίκας, που τώρα δίνει μάχη για τη ζωή της, είναι απότοκο της σαπισμένης κοινωνίας, της απανθρωπιάς και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

«Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Μάκης Γεωργούτης

ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΤΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΤΗΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή 14/1 ο κομμουνιστής Δημοσθένης (Μάκης) Γεωργούτης.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 2.30 μ.μ. στο Νεκροταφείο Νέας Φιλαδέλφειας στον Κόκκινο Μύλο.

Ο συναγωνιστής Μάκης Γεωργούτης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Πάλεψε σταθερά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και στο πλευρό του. Συνέβαλε δραστικά στην ανασύνταξη των Κομματικών Οργανώσεων μετά τη διάσπαση του 1991 και τη διαπάλη με τον οπορτουνισμό, και υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις, ως Γραμματέας της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειοδυτικών. Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ στον χώρο των αργυροχρυσοχόων.

Για τη δράση και τη στάση του το Κόμμα τον ανέδειξε επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του, «Δημοκρατική Συνεργασία», στις εκλογές του 1994, του 1998 και του 2002, και διετέλεσε επάξια δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας από το 1994 έως το 2002. Συνέχισε να στηρίζει με την υποψηφιότητά του τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας έως και τις τελευταίες εκλογές.

Από κάθε μετερίζι υπερασπίστηκε την πολιτική και τις αρχές του ΚΚΕ. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην υπεράσπιση του Αλσους Νέας Φιλαδέλφειας από τα διάφορα σχέδια οικοπεδοποίησης και παράδοσής του στην επιχειρηματική δράση, καθώς πάλεψε να υψωθεί αγωνιστικό ανάστημα «ενάντια σε όλους αυτούς που εκχωρούν και θέλουν να μετατρέψουν το Αλσος σε πάρκο με εμπορικές χρήσεις». Συνέβαλε στη διαμόρφωση της θέσης του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ, όπως και για τους πληγέντες από τους σεισμούς του 1999. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματα των εργατών του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και συνολικότερα των εργαζομένων.

Η ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Βίκυ και στον γιο του Γιώργο.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΡΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου προσφέρουν 440 ευρώ στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΛΑΒΙΝΑ, μέλους της ΚΟΒ Βότση - Φοίνικα της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που έχει έναν χρόνο που «έφυγε» από κοντά μας, η σύζυγος Γκλαβίνα Γεωργία προσφέρει στο Κόμμα 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Για τη ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Μαράκι, μας λείπεις πολύ. Προσφέρουμε κι αυτόν τον μήνα στο Κόμμα τη συνδρομή σου, όπως θα έκανες κι εσύ.

Η αδερφή κι η μανούλα σου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου γιου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, που συμπληρώνονται 16 χρόνια που «έφυγε» τόσο ξαφνικά, και στη μνήμη του συντρόφου μου και πατέρα του ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη, που πιστός στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του και συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από τον θάνατό του, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας.

Η συντρόφισσα Μαίρη Σταθάκου

ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Το Παράρτημα Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, προσφέρει 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για την οικονομική ενίσχυσή του.

Συλλυπητήρια

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του σ. Λέλη Χρίστου και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η ταφή θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Καστανιά Φθιώτιδας.

ΚΟΖΑΝΗ
Απεγκλωβισμός 4 κατοίκων στο Καταφύγι

Αποκλεισμένοι για 6 μέρες από το χιόνι παρέμειναν μέχρι και χτες, Δευτέρα, 3 άνδρες και 1 γυναίκα στο Καταφύγι του δήμου Βελβεντού στην Κοζάνη.

Οι κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που πραγματοποίησε 2 πτήσεις, ενώ όλοι τους ήταν καλά στην υγεία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο οικισμός παραμένει χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα 10/1, ενώ ο δρόμος που οδηγεί σε αυτόν παραμένει αποκλεισμένος από το χιόνι και τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν πέσει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Περιφέρειας, θα χρειαστούν πολλές μέρες μέχρι την αποκατάσταση του δικτύου και τον αποχιονισμό του δρόμου Αγίας Κυριακής - Καταφυγίου.

Δυστύχημα με υπερπολυτελές αυτοκίνητο

Συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες στις 13/1 συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα στη Βούλα, όπου σκοτώθηκε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός, επιχειρηματίας της Μυκόνου, αδελφός της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού, οδηγώντας υπερπολυτελές αυτοκίνητο που βρέθηκε εκτός δρόμου, προσέκρουσε σε δέντρο στη διαχωριστική νησίδα και πήρε φωτιά. Στο αυτοκίνητο επέβαινε η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, που νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στα πόδια και τον θώρακα. Ο δικηγόρος της οικογένειας Μονογυιού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο «κάποιας κατασκευαστικής αστοχίας στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου».

Συλλυπητήρια

Η Τομεακή Επιτροπή Δήμου Θεσσαλονίκης και η ΚΟΒ Ανάληψης του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον σύντροφο Αντώνη Σταθόπουλο για την απώλεια του πατέρα του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ