ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Αμετάβλητη η κορυφή, την έκπληξη ο Βόλος

Eurokinissi Sports

Ο Ολυμπιακός και ο Βόλος ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 20ής αγωνιστικής της Super League 1 - οι μεν «ερυθρόλευκοι» μένοντας όρθιοι στο ντέρμπι της Τούμπας και κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, οι δε Βολιώτες κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στο ΟΑΚΑ. Ξεχώρισαν επίσης τα «διπλά» από Αστέρα Τρίπολης και Αρη, που αλλάζουν το σκηνικό στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Στην Τούμπα, σε ένα μέτριο στη μεγαλυτερη διάρκειά του ντέρμπι, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που ευνοεί περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά των 9 βαθμών στην κορυφή. Και οι δύο ομάδες είχαν την καλύτερη απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με αυτογκόλ του Μπα (42') και τους φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα με τον Τικίνιο (44'). Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό να αφήνει την πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ, που άσκησε πίεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο Βόλος στο ΟΑΚΑ, 2-1 την ΑΕΚ, η οποία μετά από 37 χρόνια έκανε τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, εντείνοντας τον προβληματισμό στις τάξεις της. «Ολα τα λεφτά» ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν χαμένο πέναλτι (Τσούμπερ) και δοκάρι (Αραούχο) και τον Βόλο να απαντάει με γκολ του Βαν Φερτ (16') και δοκάρι του Ρεγκατέν. Η «Ενωση» αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας με τον Αραούχο (20'), και στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο έχασε πλήθος ευκαιριών, κυρίως με τον Γκαρσία. Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν προβληματική εικόνα σε άμυνα και μεσαία γραμμή και να υποχωρούν. Απ' την άλλη ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι, κυριάρχησαν επιθετικά (7-0 τελικές) και ανταμείφθηκαν κερδίζοντας πέναλτι στο 85', το οποίο μετουσίωσε στο νικητήριο γκολ για την ομάδα του ο Βαν Φερτ, στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ ο ίδιος παίκτης αμέσως μετά (87') αποβλήθηκε.

Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου, 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος «βλέπει» εξάδα όλο και πιο καθαρά. Παρότι αγωνίζονταν από το 74' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μουνάφο, οι Αρκάδες βγήκαν νικητές χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες στο 85'.

Στο Αγρίνιο, σε ένα ματς με θέαμα αλλά και πολλή ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Αρης ξέσπασε για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο παίρνοντας πολύτιμη εκτός έδρας νίκη 2-0 επί του Παναιτωλικού, χάρη σε εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Ματίγια (5') και Καμαρά (21'). Εντονα παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν οι γηπεδούχοι.

Πολύτιμες νίκες - βαθμολογικές ανάσες στη μάχη για τη σωτηρία πήραν Λαμία και Ιωνικός, με 2-1 επί των ΟΦΗ και Ατρόμητου αντίστοιχα. Εντός έδρας νίκη και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η βαθμολογία (σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα): Ολυμπιακός (19) 47, ΠΑΟΚ (19) 38, ΑΕΚ (19) 36, Παναθηναϊκός (19) 30, ΠΑΣ Γιάννινα (20) 29, Αστέρας Τρίπολης (18) 26, ΟΦΗ (20) 26, Αρης (19) 26, Βόλος (17) 21, Παναιτωλικός (19) 21, Λαμία (19) 18, Ιωνικός (17) 17, Ατρόμητος (16) 10, Απόλλων Σμύρνης (15) 9.

ΤΕΝΙΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ
Το τρόπαιο στον Ναδάλ με σπουδαία ανατροπή

Ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ ήταν ο νικητής του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ αφού επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που κράτησε περίπου 5,5 ώρες, του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-2 σετ. Με την επιτυχία αυτή του Ναδάλ στο τουρνουά της Αυστραλίας, που παραδοσιακά αποτελεί το πρώτο της κατηγορίας Grand Slam στη χρονιά, έφθασε τα 21 τρόπαια σε αντίστοιχα τουρνουά ανεβαίνοντας πρώτος στη λίστα, προσπερνώντας τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Στον τελικό, για να φθάσει στη νίκη ο Ναδάλ χρειάστηκε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή αφού αρχικά είχε αιφνιδιαστεί από τον Μεντβέντεφ ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 σετ και έτσι έγινε ο πρώτος τενίστας μετά από 57 χρόνια που κατακτάει το συγκεκριμένο τρόπαιο έχοντας βρεθεί πίσω με δύο σετ. Ο Μεντβέντεφ με όπλο το καλό σερβίς κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 6-4 ενώ δείχνοντας χαρακτήρα στο αμφίρροπο δεύτερο σετ το πήρε τελικά με 7-6. Ωστόσο στη συνέχεια ο Ισπανός τενίστας ανέκαμψε και βελτιώνοντας τα χτυπήματά του κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά παίρνοντας τα δύο επόμενα σετ με 6-4, 6-4 αλλά και να επικρατήσει στη συγκλονιστική... μάχη του τάι-μπρέικ με 7-5.

Νικήτρια η Μπάρτι στις γυναίκες

Η Αυστραλέζα Ασλεϊ Μπάρτι, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το τουρνουά γυναικών στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ επικρατώντας στον τελικό της Αμερικανίδας Ντανιέλ Κόλινς με 2-0 σετ (6-3, 7-6). Εγινε έτσι η πρώτη Αυστραλέζα μετά από 47 χρόνια που κατακτάει το τουρνουά που διοργανώνεται στη χώρα της.

ΠΑΟ - ΜΟΝΑΚΟ
Επιδιώκει συνέχιση των επιτυχιών η ελληνική ομάδα

Με τη νίκη επί της Μπασκόνια την προηγούμενη αγωνιστική αλλά και την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον Αρη για το πρωτάθλημα που ακολούθησε να τον έχουν ανεβάσει ψυχολογικά, ο Παναθηναϊκός κοντράρεται σήμερα στο ΟΑΚΑ με τη Μονακό για την 24η αγωνιστική της Euroleague (21.00, Νοvasports Prime). Μάλιστα, στο κλίμα της αισιοδοξίας που έφεραν οι δύο τελευταίες επιτυχίες για τους «πράσινους» προστέθηκε η πολύ καλή εμφάνιση του νεοαποκτηθέντος Στέφαν Γιόβιτς κόντρα στον Αρη, ο οποίος άφησε υποσχέσεις για την κάλυψη των κενών που επιζητούσε εδώ και καιρό το τεχνικό τιμ. Ετσι στον Παναθηναϊκό προσδοκούν νικηφόρα εμφάνιση κόντρα στη σημερινή αντίπαλο προκειμένου να ανέβουν περισσότερο ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων (κυρίως στους εγχώριους θεσμούς).

BASKET LEAGUE
Ανατροπή Ολυμπιακού με υπογραφή Σλούκα

Η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με ανατροπή από το -16 επί της ΑΕΚ και τα πολύτιμα διπλά των Απόλλωνα Πάτρας και ΠΑΟΚ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 14η αγωνιστική στην Βasket League.

Στο κλειστό των Ανω Λιοσίων ο Ολυμπιακός, αν και με πολλές απουσίες, επιβλήθηκε της γηπεδούχου ΑΕΚ με 80-74, συνέχισε στην κορυφή και ανέβηκε ψυχολογικά ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων της βδομάδας για την Euroleague. Οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι, επίσης λαβωμένοι από απουσίες και χωρίς τον προπονητή τους, Στ. Δέδα (διαγνώστηκε με κορονοϊό), έβαλαν αρκετά δύσκολα στους φιλοξενούμενους μέχρι το 25ο λεπτό, όταν προηγούνταν με 55-39. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι», με μπροστάρη και πρωταγωνιστή τον Σλούκα (23 π.), έδειξαν αντίδραση ιδιαίτερα στην 4η περίοδο και ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Στη Νίκαια ο Απόλλωνας Πάτρας, με κορυφαίο τον Τσαλμπούρη (30 π.), πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού με 96-82 που τον φέρνει μια ανάσα από την οκτάδα. Το... ρόδι μακριά από την έδρα του έσπασε ο ΠΑΟΚ παίρνοντας σημαντικό διπλό επί του Λαυρίου με 61-59, σε ένα αμφίρροπο ματς.

Χωρίς προβλήματα ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Αρη με 103-83, ενώ πολύτιμη νίκη για τη μάχη της τετράδας πέτυχε ο Προμηθέας στην Πάτρα επί του Περιστερίου με 82-77. Στη Ρόδο ο Κολοσσός χωρίς προβλήματα νίκησε τη Λάρισα με 93-75 και διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα. Ρεπό είχε ο Ηρακλής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 23, Προμηθέας 22, Παναθηναϊκός 21, Κολοσσός Ρόδου 20, Περιστέρι 19, ΑΕΚ 19, Λαύριο 18, ΠΑΟΚ 17, Απόλλωνας Πάτρας 17, Αρης 17, Λάρισα 16, Ιωνικός 15, Ηρακλής 11.

SUPER LEAGUE 2
Νέα επιτυχία για την Κηφισιά ... κόλλησε η Ξάνθη

Η νίκη της Κηφισιάς επί της ΑΕΚ Β' στον 2ο όμιλο και το στραβοπάτημα της δεύτερης του 1ου ομίλου Ξάνθης στην Καλαμαριά ήταν αυτά που ξεχώρισαν στη 16η αγωνιστική της Super League 2. Νικηφόρα συνέχισαν την πορεία τους οι πρωτοπόροι των δύο ομίλων, Λεβαδειακός και Βέροια.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος: ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β' 0-0, Ολυμπιακός Β' - Νίκη Βόλου 2-0, Απόλλων Λάρισας - Ολυμπιακός Βόλου 1-1, Πανσερραϊκός - Αλμωπός Αριδαίας 1-3, Ηρακλής - Καβάλα 1-2, Βέροια - Θεσπρωτός 2-1, Απόλλων Πόντου - Ξάνθη 0-0, Αναγέννηση Καρδίτσας - Πιερικός 2-0.

Στη βαθμολογία προηγείται η Βέροια με 33 β. και ακολουθούν ΑΕΛ με 27, Ξάνθη με 24, Αναγέννηση Καρδίτσας με 22 κ.λπ.

2ος όμιλος: Κηφισιά - ΑΕΚ Β' 2-1, Επισκοπή - Καλαμάτα 0-0, ΟΦ Ιεράπετρας - Χανιά 0-0, Αιγάλεω - Αστέρας Βλαχιώτη 1-0, Ηρόδοτος - Εργοτέλης 1-2, Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης Αρτας 3-0, Ρόδος - Παναθηναϊκός 0-0, Καλλιθέα - Διαγόρας 1-0.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Λεβαδειακός με 31 β. και ακολουθούν ΑΕΚ Β' με 28, Καλλιθέα με 27, Καλαμάτα με 24 κ.λπ.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών σε Νίκαια και Πέραμα

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντίπαλων οπαδών έγιναν σε Νίκαια και Πέραμα.

Στη Νίκαια τα επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό γήπεδο της περιοχής και λίγο πριν από τον αγώνα του Ιωνικού με τον Απόλλωνα Πάτρας για την Basket League, όταν άγνωστα άτομα συνεπλάκησαν σε κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροτραυματισμοί και υλικές ζημιές. Οι πληροφορίες θέλουν τα έκτροπα άσχετα με τον αγώνα αλλά σχετιζόμενα με την κόντρα οπαδών των δύο ιστορικών ομάδων της περιοχής, Ιωνικού και Προοδευτικής.

Ακόμα πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό στο Πέραμα, όταν άγνωστοι (φέρονται ως οπαδοί της ΑΕΚ) επιτέθηκαν σε οπαδούς του Ολυμπιακού που αποχωρούσαν από εκδήλωση που είχε προηγηθεί σε σύνδεσμό τους στην περιοχή του Νέου Ικονίου. Ομάδα νεαρών φέρεται να έβαλε φωτιά σε δύο σταθμευμένα ΙΧ και χρειάστηκε να επιχειρήσουν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές ατόμων, με 7 από αυτές να μετατρέπονται σε συλλήψεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ