ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του Στρατηγού του ΕΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε σε «τροχαίο» ατύχημα το μεσημέρι της 30ής Μαΐου το 1957 στον Αλιμο και του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ (Θανάση Κλάρα), που έγινε ο φόβος και ο τρόμος για τους Γερμανούς στην κατοχή, προσφέρω το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

***

Στις 19/1 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» ο μπάρμπα Μήτσος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 93 χρόνων, από το Μοναστηράκι Δωρίδος. Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, που αφιέρωσε τη ζωή του και τίμησε μέχρι τελευταία στιγμή. Καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», ανταποκρινόταν σε κάθε οικονομικό του κάλεσμα. Οπως και φέτος, με την επιθυμία που άφησε στα παιδιά του, προσφέρουν 100 ευρώ στο παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του οποίου ήταν μέλος.

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Καραΐσκος προσφέρει στη μνήμη του θείου του 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του σ. Σάμι Σαουάχνι

Η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίων και Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου συντρόφου Σάμι Σαουάχνι, φοιτητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εκφράζουν επίσης τα θερμά τους συλλυπητήρια στον αδερφό του, Οδυσσέα, και στους γονείς του, Μουαφάκ και Ανδρομάχη.

Η κηδεία του συντρόφου θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

ΤΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Αλέκο Συμεωνίδη

Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Αλέκο Συμεωνίδη, πρόεδρο του Παραρτήματος Πέλλας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Εκ μέρους της ΤΕ. Πέλλας του ΚΚΕ ο Μ. Φουνταλής εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στα παιδιά του και τους οικείους του και εκφώνησε τον επικήδειο.

Ο σ. Αλέκος Συμεωνίδης γεννήθηκε στο Ριζάρι Εδεσσας το 1935, παιδί αγροτικής οικογένειας προσφύγων του Πόντου και αγρότης δενδροκαλλιεργητής ο ίδιος.

Η οικογένειά του στην Κατοχή ήταν δοσμένη συνολικά στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές με τον ΕΛΑΣ και στη συνέχεια με τον ΔΣΕ.

Ο ίδιος βρέθηκε κυνηγημένος από το εκδικητικό μετεμφυλιακό κράτος, που τον «τίμησε» με μακρόχρονη εξορία στη δικτατορία στα ξερονήσια Γυάρο και Λέρο.

Εντάχθηκε στο Κόμμα μετά τη δικτατορία και συμμετείχε ενεργά στη ζωή και τη δράση της ΚΟΒ Εδεσσας μέχρι και τον θάνατό του. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ και δεν έλειψε από καμιά μάχη.

Πολύ σημαντική ήταν για πολλά χρόνια η συμβολή του στη λειτουργία και τη δράση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, του Συλλόγου Απογόνων & Φίλων της Εθνικής Αντίστασης & του ΔΣΕ.

Συλλυπητήρια

Η ΤΕ Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον σύντροφο Νίκο Πέππα για την απώλεια του πατέρα του. Η κηδεία θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 17 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., στο Εύανδρον Αρκαδίας.

Αποχαιρετούν τον σύντροφο Χρήστο Ματζαφό

Η ΤΕ Βόρειου Τομέα Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η ΚΟΒ Χαλανδρίου του ΚΚΕ και η ΟΒ Χαλανδρίου της ΚΝΕ αποχαιρετούν τον σύντροφο ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΤΖΑΦΟ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ο σύντροφος Χρήστος γεννήθηκε το 1934 στην Αγία Παρασκευή Βόλου. Τα δύο του αδέλφια ήταν στην ΕΑΜική Αντίσταση και ο Χρήστος από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές της ΕΠΟΝ. Ανέπτυξε πλούσια δράση και στην πορεία απέκτησε τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, συγκεκριμένα μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο Κόμμα στην Αγία Βαρβάρα και γρήγορα γίνεται Γραμματέας στην αντίστοιχη ΚΟΒ.

Οικοδόμος στο επάγγελμα, συνέβαλε αποφασιστικά με τη συμμετοχή του στο εργατικό κίνημα μέσα από τις γραμμές των οικοδόμων. Εδωσε το «παρών» σε μεγάλους σταθμούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος όπως, για παράδειγμα, με τη συμμετοχή του στο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Πάντα με το χαμόγελο, συνέβαλε στην υπόθεση του ΚΚΕ, με συνέπεια, μαχητικότητα και πίστη στο Κόμμα. Ολη του η ζωή ήταν συνδεδεμένη με την πάλη του λαού μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πορεύθηκε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία της στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Οι Οργανώσεις εκφράζουν με βαθιά λύπη τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, στην σύζυγό του Ζαχαρούλα, στα παιδιά του Νικολέττα και Χάρη και σε όλους τους οικείους του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ