ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Θάνατος αγωνιστή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» την 1η Μάρτη, μετά από πολύχρονη μάχη, ήρεμα και αθόρυβα, ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας κομμουνιστής, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Γεννήθηκε τον Μάη του 1964 στο χωριό Πυρρής της Αρκαδίας. Μικρότερος από τα τέσσερα αδέρφια, από πολύ νωρίς μπήκε στη βιοπάλη και εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ. Τον Αύγουστο του 1988 μπήκε στη Σχολή Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) της ΔΕΗ και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην Περιοχή Περιστερίου. Ασυμβίβαστος, αλύγιστος και ακούραστος, έδινε μάχες καθημερινά στο χώρο δουλειάς του αλλά και σε όλο τον κλάδο. Αποτελούσε καθημερινό μέλημά του η δράση και τα καθήκοντα για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του Κόμματος. Ηταν ακούραστος μαχητής απέναντι στην ιδεολογία της αστικής τάξης και των κομμάτων της και τον οπορτουνισμό.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας (ΣΕΕΝ-ΑΒΕΚ) και μέχρι το τέλος της ζωής του, παρά τα προβλήματα υγείας που είχε, παρακολουθούσε τις εξελίξεις και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις. Η στάση του απέναντι στην ασθένειά του αλλά και η συνολική στάση ζωής του αποτελούν παράδειγμα για όλους.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, στη μνήμη του να προσφέρει οικονομική βοήθεια στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

«Εφυγε» ο σ. Σωτήρης Λιόλιος

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σύντροφος Σωτήρης Λιόλιος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Ελληνικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ