ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Απρίλη 2022 - Κυριακή 24 Απρίλη 2022
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΗΣ
ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στις 5 του Μάρτη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τον θάνατο του ΗΛΙΑ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ (φωτ.) από Βάγγου Αρκαδίας. Μακρονησιώτης και αγωνιστής όποτε η Πατρίδα τον καλούσε. Στη μνήμη του και στη μνήμη των αγωνιστών αδερφών του: ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ή ΠΕΡΔΙΚΑ (φωτ.), ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ, και του συντρόφου αυτής ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΟΝΗ, που έδωσαν τη ζωή τους στον μεγάλο αγώνα 1940 - 1949, προσφέρω 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Η θυγατέρα του, Μαρία Γιαννακούρα

***

Η Κότση Ολγα, στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΟΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ), προσφέρω 60 ευρώ με συγκίνηση, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο «Σπίτι του Αγωνιστή» που φιλοξενεί τη ζωντανή Ιστορία του Κόμματός μας.

***

Φίλοι και σύντροφοι του σ. ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 31/12/2021, στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ μέσω της ΤΟ Ροδόπης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, που έμεινε αταλάντευτα δίπλα στο Κόμμα της, το ΚΚΕ, και ήταν ο «κόκκινος βράχος» για την οικογένειά της, τα παιδιά της προσφέρουν 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φούρνων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΑΜΗ ΣΑΟΥΑΧΝΙ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 14 Φλεβάρη, η οικογένειά του και οι σύντροφοί του προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 360 ευρώ μέσω της ΤΟ ΕΜΠ της ΚΝΕ.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα για το χαμόγελό σου, τη χαρά που μας γέμιζες, το ότι δεν άντεχες το άδικο, ότι πάλευες για να σταματήσουν η εκμετάλλευση και η αδικία. Σε αποχαιρετούμε γεμάτοι από την αγάπη μας και με απέραντη θλίψη.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν κιόλας δύο χρόνια από τον θάνατο του αξέχαστου κομμουνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΛΑΤΗ. Σε πείσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και ανταποκρινόμενη και στη δική του επιθυμία, η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς, της οποίας ήταν μέλος έως τη στιγμή που «έφυγε» από κοντά μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συζύγου ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΡΔΙΚΗ, που παρέμεινε πιστός στις ιδέες και τις αρχές του έως το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

Η σύζυγός του Α. Περδίκη

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ γεννήθηκε το 1908 και από τα 13 του βγήκε στη βιοπάλη. Το 1927 γίνεται μέλος της ΟΚΝΕ και το 1929 στρατεύεται στο Πολεμικό Ναυτικό. Με τα γεγονότα του Μάη του '36, πρωτοστατεί για να απεργήσουν οι εργάτες του εργοστασίου όπου εργάζεται. Συλλαμβάνεται και στη συνέχεια απολύεται. Στο ξεκίνημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στρατεύεται ξανά για να σταλεί, μαζί με τον αδελφό του, στο αλβανικό μέτωπο. Ο αδελφός του θα σκοτωθεί στις εκεί μάχες, ενώ ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα του στη διάρκεια της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ.

Το 1943 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και δύο χρόνια μετά Γραμματέας της ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ. Το 1946 συλλαμβάνεται και στέλνεται στον Αη Στράτη, για να μεταφερθεί το 1949 στη Μακρόνησο. Με τα μέτρα του Πλαστήρα απολύεται το 1952, για να ξανασυλληφθεί από τους χουντικούς πραξικοπηματίες το 1967 και να σταλεί στη Γυάρο και από εκεί στο Λακί της Λέρου. Η νομιμοποίηση του ΚΚΕ τον βρίσκει Γραμματέα της Ανατολικής Αχτίδας.

Σε μετέπειτα βιογραφικό του ο ίδιος γράφει: «Σε όλη αυτήν την περίοδο, από την Κατοχή και εδώ, έζησα οργανωμένη ζωή στις φυλακές και εξορίες χωρίς καμία διακοπή, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις απέναντι στον εχθρό, προς τιμήν του Κόμματος. Είμαι περήφανος για το Κόμμα μου, το ΚΚΕ, που είναι γέννημα θρέμμα του λαού μας. Εδωσε ό,τι το καλύτερο είχε από γιους και θυγατέρες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή που να 'ναι κανείς σ' αυτό το τιμημένο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Δεν υπάρχει καμιά δύναμη να το ξαφανίσει, όπως ονειρεύονται οι αντίπαλοί μας». Πέθανε το 1987. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΛΕΥΡΙΔΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΛΕΥΡΙΔΗΣ
Μ. Β.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 του Μάρτη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μου ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα που πίστευε και νοιαζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Εσσεν.

***

ΦΩΤΟ

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο σύντροφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑΣ. Αγαπημένε μας σύντροφε, μας λείπεις!

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

Ελένη, Πάνος, Μιχάλης, Νίκος Καλούτσης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΟΥΛΙΑΛΗ, αθλητή και προπονητή ποδοσφαίρου στον νομό Σερρών, που «έφυγε» από τη ζωή στις 29/3/2018, προσφέρω 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω της ΚΟ Σερρών.

Η κόρη του, Καλλιόπη Τρούλιαλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Η σύντροφός του Ζαφειρία

***

ΦΩΤΟ

Στις 29/4/2022 κλείνει ένας χρόνος από τον θάνατο της λατρευτής μας αδελφής, συντρόφισσας, αγωνίστριας, επαναστάτριας και υπέροχου ανθρώπου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ (συζύγου του Δημήτρη - Μήτσου Μουρτζίκου). Στη μνήμη της, αντί ετήσιου μνημόσυνου, οι αδελφές της Ευσεβία και Ελένη Κεφαλογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Λόφου Καλλιθέας.

Προσφέρουν επίσης το ποσό των 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», όπου φιλοξενήθηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΠΑΥΛΟΥ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΡΕΤΕΑ και ΗΛΙΑ ΚΟΥΜΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

Θεόδωρος, Ρούλα, Ελένη Βρετέα

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Πριν 23 χρόνια ο σύντροφος κομμουνιστής επαναστάτης ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ άφηνε πρόωρα την τελευταία του πνοή, μόλις στα 43 του χρόνια. Με πτυχίο Δημοσιογραφίας και Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, υπηρέτησε με την πένα και δράση του την υπόθεση της επανάστασης και απελευθέρωσης της εργατικής τάξης στη χώρα μας. Μέσα από τον «Ριζοσπάστη», την ΚΟΜΕΠ, τον «902». Μαχητής της αλήθειας και κριτικό πνεύμα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει προδότη και Δούρειο Ιππο τον Γκορμπατσόφ. Ηταν πολέμιος του οπορτουνισμού και αναθεωρητισμού, ήταν κατά του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

Στη μνήμη του Αρη ο σ. Νίκος Καλιγιαννίδης προσφέρει μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά 40 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του ΑΡΤΕΜΗ ΝΟΜΙΚΟΥ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Δ' Διαμερίσματος Πειραιά.

Η οικογένειά του

  • Στις 18 Απρίλη πέρυσι «έφυγε» ο παιδικός, 60 χρόνια φίλος και σύντροφος ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ. Πρωτοπόρος αγωνιστής στον Πειραιά και στους εκτελωνιστές. Με μεγάλη εκτίμηση από όλους τους συναδέλφους του, ακόμα και τους ιδεολογικά αντίθετους, γιατί αναγνώριζαν την τιμιότητά του και την αγωνιστικότητά του. Στη μνήμη του και στη μνήμη των επίσης παιδικών φίλων, συντρόφων και οπαδών του ΚΚΕ - που συμπληρώνουν το μεγάλο κενό - Μιχάλη, Ανδρέα, Βασίλη και Φανούρη, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαρωνικού.

***

ΦΩΤΟ

Για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Η γελαστή και γλυκιά σου μορφή θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί είναι δείγμα της δύναμης που αντλεί ο αγωνιστής σε όλες τις συνθήκες για τη συνέχιση της πάλης. Αλλωστε στον μεγάλο και γεμάτο κύκλο της ζωής σου έζησες μεγάλες στιγμές του αγώνα, αλλά και τη σκληρότητα της ταξικής πάλης, χωρίς να λυγίσεις, ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου. Στη μνήμη σου προσφέρω στο Κόμμα το ποσό των 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΠΕΡΔΙΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Η γυναίκα σου Ελένη Παπαθανασίου

***

Στη μνήμη της μητέρας μας, ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗ, και των αδελφών μας, ΓΑΒΡΙΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ και ΦΙΛΙΠΠΑ ΑΝΘΗ, που «έφυγαν» πριν 6 μήνες, προσφέρουμε 200 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

Πετρος Σκορδίλης - Ελευθερία Φούρκα

***

ΦΩΤΟ

Σύντροφοι και συνάδελφοι ναυτεργάτες, στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ναυτεργατικού κινήματος για πολλά χρόνια, πρόεδρου της ΠΕΜΕΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, που αποχαιρετήσαμε πριν έναν μήνα, προσφέρουν 420 ευρώ στο Κόμμα του, το ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, με απόφασή τους οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Θανάσης Σταματόπουλος, με τη συμμετοχή στη δράση μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, έβαλε γερό λιθάρι για να πατήσουν οι επόμενες γενιές στον δύσκολο δρόμο του αγώνα για την εκπλήρωση του ιστορικού ρόλου της εργατικής τάξης, που είναι η εξουσία της.

***

ΦΩΤΟ

Η οικογένεια του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρει στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης, της οποίας ήταν μέλος, με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής.

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 15/4/2021 «έφυγε» από τη ζωή η ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΗ - ΠΑΧΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΔΣΕ, η οποία υπηρέτησε τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ για 73 χρόνια. Γεννήθηκε στην Ανω Κτιμένη Καρδίτσας (Δρανίστα) στις 24/9/1930. Προερχόταν από αγροτοκτηνοτροφική και αγωνιστική οικογένεια, που δόθηκε ολοκληρωτικά στην Αντίσταση. Τον Σεπτέμβρη του 1947, μαζί με τα αδέρφια της, Γιώργο και Βούλα, κατετάγησαν στα τμήματα του Αρχηγείου Αγράφων. Η Ελένη εντάχθηκε στην 105 Ταξιαρχία Πάνου Τσομπολίδη, τάγμα Ηλία Αλευρά, λόχο Σωτήρη Οικονόμου. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες ξεκινώντας από απλή μαχήτρια, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ομαδάρχης με τον βαθμό του Λοχία στο 3ο Τάγμα της 108 Ταξιαρχίας και έφτασε μέχρι και τον βαθμό της Ανθυπολοχαγού. Επιπλέον, υπηρέτησε μαζί με τον Λοχαγό Ιωάννη Παχή (Γράμμος), μετέπειτα σύζυγό της, και στο Ανεξάρτητο Συγκρότημα του Σμόλικα. Ελαβε μέρος σε πολλές δύσκολες μάχες και σε αρκετές από αυτές η διμοιρία της αποτελούσε την εμπροσθοφυλακή. Μερικές από τις μάχες στις οποίες πήρε μέρος ήταν στον θρυλικό Κλέφτη, στα υψώματα του Γράμμου (Μπουχέτσι - Αρένα, Μικρή Αρένα, Χαλίκι - υψόμετρο 2522), στη Γουμάρα στο Εφταχώρι κ.α. Κατά τη διάρκεια της ένοπλης αντιστασιακής δράσης τραυματίστηκε πέντε φορές, σε καμία όμως από αυτές δεν λύγισε, ούτε τα παράτησε. Πάλεψε μέχρι τέλους για τις αξίες στις οποίες πίστευε και για μια καλύτερη και ελεύθερη Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Το 1949, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, πέρασε στην Αλβανία και έπειτα στη Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη. Το 1953 παντρεύτηκε τον Ιωάννη Παχή, μαχητή του ΔΣΕ. Μαζί το 1955-'56 πήγαν και τελείωσαν την Κομματική Σχολή «Νίκος Μπελογιάννης». Το 1956 γεννήθηκαν οι δύο κόρες τους, η Αγνή και η Ελευθερία. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της στην Τασκένδη εργάστηκε σε εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών ειδών, μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Επί 10 συναπτά έτη διετέλεσε Α' Γραμματέας της ΚΟΒ του χώρου εργασίας της και από το 1972 μέλος του Γραφείου της Κομματικής Επιτροπής της Τασκένδης. Για τη στάση της ως εργαζόμενη τιμήθηκε με πλήθος βραβείων. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της η καλλιτεχνική της δραστηριότητα ήταν πολύ έντονη, τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου, για την εμψύχωση των συντρόφων μαχητών, όσο και κατά τη μεταπολεμική περίοδο, σε κάθε εκδήλωση που οργάνωνε η τοπική Οργάνωση του Κόμματος.

Το 1983, μετά από αρκετά χρόνια αναγκαστικής προσφυγιάς, επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Λάρισα. Αμέσως συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ. Αποτέλεσε μέλος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλους της ΟΓΕ) και έπαιξε ενεργό ρόλο στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Για τη σημαντική προσφορά της στον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση σε βάρος των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, τιμήθηκε σε εκδήλωση της Ενωσης για τα 40 χρόνια της ΟΓΕ. Στη μακρόχρονη (73 έτη) πορεία της ως μέλος του ΚΚΕ παρέμεινε ακλόνητη και αλύγιστη σε όλες τις επιθέσεις που είχαν σκοπό τη διάσπαση του Κόμματος (π.χ. 1990 - 1991). Για τη συμβολή της στη μακρόχρονη πορεία του Κόμματος η συντρόφισσα Ελένη τιμήθηκε με συμβολικό αναμνηστικό στην πολιτιστική - πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

ΤΣΕΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΕΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη των γονιών μου, ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΤΣΗ - ΠΑΧΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, και ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΧΗ (Γράμμος), Λοχαγού του ΔΣΕ από το Κωσταράζι Καστοριάς, ο οποίος «έφυγε» στις 7/12/2019, και της αδερφής μου ΑΓΝΗΣ ΠΑΧΗ - ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ, που «έφυγε» άδικα και απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών στις 14/8/2021, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας, 50 ευρώ στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στην Ενωση Γυναικών Λάρισας, για τους σκοπούς και τις δραστηριότητές της.

Ελευθερία Παχή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και συναγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΛΕΥΡΙΔΗ ο συναγωνιστής του στην ΟΠΛΑ και στον ΔΣΕ Παρλιάρος Σάββας προσφέρει στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης. Ο ΑΛΕΥΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αλέκου και της Βασιλικής γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Μέλος του ΚΚΕ, διμοιρίτης στον ΕΛΑΣ και στην ΟΠΛΑ στα χρόνια της Κατοχής. Στον ΔΣΕ υπηρετούσε στην 16η Ταξιαρχία με το βαθμό του Λοχαγού ΠΕ, διοικητής τάγματος. Στις αρχές του 1949, τραυματίστηκε βαριά στη θέση Ρότο και πέθανε στο Νοσοκομείο του ΓΑ του ΔΣΕ, στις 15.2.1949. Ταγματάρχης τιμημένος νεκρός (Δ/μα 12.5.49).


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΟΥΛΙΑΛΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΟΥΛΙΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΛΑΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΛΑΤΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΗ ΠΑΧΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΗ ΠΑΧΗ

ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ

ΣΑΜΗ ΣΑΟΥΑΧΝΙ
ΣΑΜΗ ΣΑΟΥΑΧΝΙ

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΧΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ