ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Ιούνη 2022 - Κυριακή 12 Ιούνη 2022
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Με το ΚΚΕ, που δίνει προοπτική και ελπίδα!

Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί δηλώσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων που συμπορεύονται με το Κόμμα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΙΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΙΤΗΣ
Στην πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κρήτη και στην πολιτική εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο, πήραν τον λόγο άνθρωποι από διάφορους τομείς για να εκφράσουν τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες που δεν μίλησαν στην εκδήλωση, εκφράζουν όμως αυτήν τους τη συμπόρευση με δηλώσεις τους στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Αιμιλία Μαγκαναράκη, εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ, Γραμματέας του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου

Οι καθημερινοί μου αγώνες για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής με έφεραν στον ίδιο δρόμο με το ΚΚΕ, μέσα στα σωματεία, μέσα στο κίνημα, εκεί που καθημερινά μαζί με τους κομμουνιστές κοπιάζουμε για το δίκιο μας, για τις ανάγκες μας. Οπως σε κάθε μου προσπάθεια βρίσκεται πάντα στο πλάι μου το ΚΚΕ, έτσι κι εγώ είμαι σταθερά διπλά στις επιλογές του, στην πολιτική του.

Γιάννης Μελαμπιανάκης, εργάτης, συνδικαλιστής στον κλάδο Τροφίμων - Ποτών

Η στάση του ΚΚΕ την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, απέναντι στις πιέσεις που δέχτηκε για συμμετοχή σε «κυβέρνηση της αριστεράς» στο έδαφος του καπιταλισμού, αλλά και στο δημοψήφισμα του 2015, μου διέλυσε αυταπάτες και αμφιβολίες. Επαψα να κοιτάω προς τα αδιέξοδα μονοπάτια που μου προσέφεραν άλλες «αριστερές» δυνάμεις για έναν «πιο δίκαιο καπιταλισμό». Τώρα περπατάω μαζί με το ΚΚΕ, στον πραγματικά ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής, για τον σοσιαλισμό, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Γιάννης Λιναρίτης, εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΗ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ

Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα που υποστηρίζει την εργατική τάξη, τη λαϊκή οικογένεια, και δίνει προοπτική και ελπίδα για έναν ανθρώπινο κόσμο!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗΣ
Μάρω Φραγκιουδάκη, αυτοαπασχολούμενη, πρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού

Ο λαός μας, έχοντας εμπειρία από τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Οσοι εμφανίζονται σαν σωτήρες πρέπει να πάρουν την απάντησή τους στον δρόμο, στο κίνημα και στις κάλπες, όποτε κι αν στηθούν. Σαν πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Μεσσαράς, μέχρι το 2015, συντάσσομαι σε αυτήν τη μάχη, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, για τη ζωή που μας αξίζει.

Κώστας Σμαραγδάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συμβασιούχος διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Αν και δεν συμμετέχω αρκετά σε δράσεις για διεκδίκηση δικαιωμάτων και προώθηση ιδεών, έχω συνειδητοποιήσει ότι ιδεολογικά και ηθικά ανήκω στην οικογένεια της Αριστεράς και με εκφράζουν οι αγώνες της. Δεν συμφωνώ σε όλα με το ΚΚΕ, όμως οι βασικές αρχές και η συνέπεια του Κόμματος μέσα στα χρόνια με φέρνουν σταθερά όλο και πιο κοντά. Σήμερα, με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, με την πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που έχουν φέρει τον λαό σε ζοφερή κατάσταση και σε μεγάλους κινδύνους, και έπειτα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος στο Ηράκλειο, θεωρώ χρέος μου να ταχθώ δημόσια υποστηρικτικά στις προσπάθειες του ΚΚΕ να συσπειρώσει τον λαό στον αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση, στην οποία η Επιστήμη πραγματικά θα είναι απελευθερωμένη, υπηρετώντας τον Ανθρωπο και τις ανάγκες του.

ΑΙΜΙΛΙΑ ΜΑΓΚΑΝΑΡΑΚΗ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΜΑΓΚΑΝΑΡΑΚΗ
ΜΑΡΩ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΡΩ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του»

Την Τετάρτη 15 Ιούνη η βιβλιοπαρουσίαση | Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, η έκδοση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», επιδιώκει να συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια.

Η έκδοση θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ και της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του Κόμματος, την Τετάρτη 15 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο πάρκο «Ευαγγελισμού». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Γιάννης Βασιλειάδης, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Βασίλης Ζουμπουρλής, διευθυντής Ερευνών της Μονάδας Βιοϊατρικών Εφαρμογών του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
  • Ανδρέας Λάζαρης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα κείμενα της έκδοσης είναι «καταστάλαγμα» δίχρονης συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων της πανδημίας, που ανατέθηκε στο Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας, με την άμεση βοήθεια και καθοδήγηση από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκδοση προλογίζεται με κείμενο του ΠΓ της ΚΕ, ενώ ακολουθεί η εισαγωγή του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Για το περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία

-- Την Τετάρτη 15/6, στις 7.30 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πραγματικοί και κάλπικοι φίλοι της προστασίας του περιβάλλοντος. Το παράδειγμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου», στο αίθριο του Μεταξουργείου, με ομιλήτρια την Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου).

-- Την Παρασκευή 17/6, στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Θρακομακεδόνων του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στην πλατεία (θεατράκι) με θέμα «Ενας χρόνος από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πάρνηθας. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας του δάσους, της ζωής και της περιουσίας του λαού». Θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ του Κόμματος.

Εκδήλωση για το ΝΑΤΟ στη Στοκχόλμη

Η ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον ρόλο του ΝΑΤΟ, την Κυριακή 12 Ιούνη στις 16.00 στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη (Idungatan 4, 3ος όροφος). Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΚΚ Σουηδίας (SKP), Αντρέας Σόρενσεν.

Εκδήλωση τιμής για τον καπετάν Διαμαντή

Η ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Ενωση Φίλων Μνήμης Διαμαντή διοργανώνουν την Κυριακή 19 Ιούνη, στις 11 π.μ. στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), εκδήλωση - προσκύνημα στη μνήμη του κομμουνιστή Γιάννη Αλεξάνδρου (Διαμαντή), διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στη Ρούμελη και στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Για τη μετάβαση από Αθήνα θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή 19 Ιούνη στις 7 π.μ. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972005040.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ