ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ γεννήθηκε το 1925 στη Νίκαια του Πειραιά. Εκεί μεγάλωσε με μύριες όσες δυσκολίες, εκεί ανδρώθηκε. Οι στερήσεις και η ανάγκη, η κοινωνική αδικία ήταν οι παράμετροι που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και τη στάση του στη ζωή και την κοινωνία. Σε ηλικία 8 χρόνων είχε ένα καροτσάκι κι έκανε μεταφορές. Βοηθούσε με όλες του τις παιδικές δυνάμεις την οικογένεια. Γι' αυτά και άλλες κοινωνικές καταφορές συνειδητοποίησε, πολύ νωρίς, την κοινωνική αδικία.

Δεκαοχτώ χρόνων παλικαρόπουλο εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ. Υστερα στον ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ. Η ΠΕΑΕΑ και το υπουργείο Αμυνας αναγνώρισαν τη συμμετοχή του και του απένειμαν διπλώματα τιμής. «Δίπλωμα τιμής» είχε ο ίδιος τη γερμανική σφαίρα που είχε σφηνωθεί στον κορμό του. Με την επικράτηση της αστικής τάξης στην Ελλάδα είχε την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε μέρα. Συμμετείχε μέχρι το τέλος στις δραστηριότητες του Κόμματός του, του ΚΚΕ. Αφησε τον άδικο κόσμο μέσα στον οποίο έζησε στις 17/1/2018. Θα μπορούσε κανείς να γράψει στην επιτύμβια πλάκα του: «Υπήρξε γνήσιο τέκνο της ανάγκης».

Η σύντροφός του Φεβρωνία προσφέρει στη μνήμη του 200 ευρώ στο ΚΚΕ ως ενίσχυση στον αγώνα του για μια δίκαιη κοινωνία.

Αποχαιρετούν τον Θοδωρή Πουντίδη

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΟΥΝΤΙΔΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΟΥΝΤΙΔΗΣ
Η Κομματική Οργάνωση Μάνδρας - Ειδυλλίας - Ερυθρών με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συντρόφου ΘΟΔΩΡΗ ΠΟΥΝΤΙΔΗ. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει αύριο, Πέμπτη 16 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας.

Ο σύντροφος συμπλήρωσε 50 χρόνια κομματικής ζωής και δράσης μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Διετέλεσε στέλεχος του Κόμματος επί σειρά ετών, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στη Ζώνη του Περάματος και για δύο τετραετίες υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Μοσχάτου. Κατά τη μακρά του πορεία στο κίνημα έφερε εις πέρας οποιοδήποτε καθήκον του ανέθεσε το Κόμμα. Διακρινόταν για την αποφασιστικότητα και για την καθαρότητα του λόγου του. Σε δύσκολες στιγμές στάθηκε αλύγιστος και αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα για τη διατήρηση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Με την ίδια αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια έδωσε την άνιση μάχη με την ασθένειά του και μέχρι τελευταία στιγμή συμμετείχε στη δράση της Οργάνωσής του.

Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο αγωνιστής ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΥΔΕΑΣ. Θα τον αποχαιρετήσουμε την Πέμπτη 16 Ιούνη, στις 12.30 το μεσημέρι, στον ιερό ναό της Αγ. Αναστασίας στον Περισσό (Ν. Ιωνία), όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Η ταφή του θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 5 το απόγευμα, στη Σαϊδόνα Μεσσηνίας.

Τα παιδιά του: Αφροδίτη, Θόδωρος

Προσφορές για την ανάδειξη του νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο

-- Οι σύντροφοι από την Οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας που βοήθησαν στις εργασίες για τη διάσωση και ανάδειξη του νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο πρόσφεραν 120 ευρώ.

-- Οι σύντροφοι Γεωργιάδου Ρούλα, Πατελάκη Γιάννα, Χιασιακής Γιώργος πρόσφεραν 170 ευρώ για τη διάσωση και ανάδειξη του νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο.

-- Ο καπετάνιος Αναστόπουλος Θανάσης προσφέρει για τη διάσωση και την ανάδειξη του νοσοκομείου στον Γράμμο και τιμώντας τους ναυτεργάτες μαχητές του ΔΣΕ 500 ευρώ.

-- Ο καπετάνιος Μπουντούρης Δημήτρης προσφέρει για τη διάσωση και ανάδειξη του νοσοκομείου στον Γράμμο και προς τιμήν των ναυτεργατών μαχητών του ΔΣΕ 500 ευρώ.

Συλλυπητήρια

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη συναγωνίστρια Κλεοπάτρα Χοροζίδη και στην οικογένειά της, για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ