ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούλη 2022
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Μετανάστρια πέθανε από τις κακουχίες προκειμένου να αποφύγει επαναπροώθηση

Μετανάστρια από τη Σομαλία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή νεκρή στην Αγ. Τριάδα στα Καρδάμυλα της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πέθανε από εξάντληση λόγω πείνας και δίψας, ύστερα από 9 μέρες που έμεινε κρυμμένη στα βουνά της περιοχής, όπως φαίνεται Φαίνεται για να αποφύγει επαναπροώθησή της.

Η τραγική περιπέτεια της γυναίκας ξεκίνησε το βράδυ στις 29 προς 30 Ιούνη, όταν φέρεται να αποβιβάστηκε σε κοντινή παραλία μαζί με ομάδα 30 προσφύγων. Από την ομάδα, εντοπίστηκαν 18 άτομα που μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας της Λευκωνιάς, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εξάντλησης. Οι υπόλοιποι κρύφτηκαν στα βουνά. Τις επόμενες μέρες, υπήρξαν νέες καταγραφές αφίξεων στη δομή της Λευκωνιάς, δείχνοντας ότι ένας αριθμός από τους κατατρεγμένους πήγε στη δομή. Ομως, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή και άλλες δύο αγνοούνται. Για την περίπτωση της άτυχης μετανάστριας έχει καταρτιστεί δικογραφία. Μαζί με τις τρεις γυναίκες ήταν και ένας άνδρας ο οποίος πιάστηκε από τις αρχές κοντά στα Καρδάμυλα αναφέροντας την τραγική κατάσταση στην οποία ήταν οι γυναίκες, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστή η τύχη του. Ο αδελφός μίας εκ των τριών γυναικών προσφύγων που μένει σε χώρα της ΕΕ, αναμένεται στη χώρα μας για να γίνει η αναγνώριση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Νενήτων εντοπίστηκαν 5 μετανάστες σε κατάσταση αφυδάτωσης.

ΘΑΣΟΣ
Μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από τη βροχή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Θάσο, καθώς για μια ακόμα φορά φάνηκε η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ζημιές υπέστησαν οχήματα που παρασύρθηκαν από τα νερά προς τη θάλασσα.

Οι περισσότερες καταστροφές έγιναν στα Λιμενάρια και στον Ποτό. Αρκετοί δρόμοι έκλεισαν από φερτά υλικά. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση νερού.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ σημειώνει την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, με ευθύνη κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης, και καλεί το λαό του νησιού να παλέψει άμεσα για αποζημιώσεις στο 100%, για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να καθαριστούν φρεάτια και ρέματα κ.α.

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα 20 περίπου ατόμων μπήκε στον χώρο και επιτέθηκε σε άτομα που ήδη βρίσκονταν στο σημείο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έπεσαν πυροβολισμοί και ένα τουλάχιστον άτομο τραυματίστηκε. Αυτομάτως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο ΑΠΘ και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε τουλάχιστον 6 προσαγωγές ατόμων που κινούνταν τόσο έξω από το Πανεπιστήμιο όσο και εντός.

Ο τραυματίας μετέβη πεζός στο κοντινό νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έφερε τραύματα στα πόδια.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ερευνες για αγνοούμενο τουρίστα

Ακαρπες παρέμεναν μέχρι χτες το βράδυ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται στη Χαλκιδική, από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε παρασύρθηκε μαζί με δύο φίλους του από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι, όπου έκαναν διακοπές.

Οι δύο άλλοι νέοι, 25 και 30 χρόνων, κατάφεραν να σωθούν και να περισυλλεγούν από σκάφος του Λιμενικού, ο τελευταίος την Κυριακή, σε απόσταση 14 μιλίων, από τη Νέα Σκιώνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ