ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούλη 2022
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
«Η επίκληση των μεγάλων τομών στον αθλητισμό σκοντάφτει σε απλήρωτους υπαλλήλους που τον υπηρετούν»

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων καταγγέλλει το γεγονός ότι οι υπάλληλοι σε αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις «παραμένουν σε καθεστώς "αλά καρτ", αλλά συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά, με φιλότιμο και ζήλο, για τα αθλήματα που υπηρετούν» και ενώ η πολιτεία «κωφεύει» απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις και προτάσεις του κλάδου.

«Η επίκληση των μεγάλων τομών στον αθλητισμό σκοντάφτει σε απλήρωτους υπάλληλους που τον υπηρετούν», τονίζει ο Σύλλογος και προσθέτει ότι «οι όποιες επικλήσεις και θριαμβολογίες για το έργο που "γίνεται" δεν μπορούν πλέον να κρύψουν γεγονότα όπως το ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης είναι η μόνη που δεν έχει καν λάβει μέχρι σήμερα την 1η Δόση της Τακτικής Επιχορήγησης για το 2022, με αποτέλεσμα να εκλείπει το ποσό της μισθοδοσίας έως σήμερα (7 μήνες), οι εργαζόμενοί της να αγωνιούν, συνεχίζοντας να δουλεύουν, και η διοίκηση να δηλώνει πλέον αδυναμία κάλυψης της μισθοδοσίας τους».

Αναδεικνύει επίσης ότι «άλλοι γίνονται μπαλάκι μεταξύ Ομοσπονδίας και Ενώσεων και οι θεσμικές παρεμβάσεις και λύσεις απουσιάζουν, όπως και οι υπεύθυνοι από τα γραφεία τους ή άλλοι "εξορισμένοι" μακριά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, με δικαστικές αποφάσεις στα χέρια, περιμένουν τη νόμιμη δικαίωσή τους».

Ο ΠΣΥΑΣ καταγγέλλει «την αδιαφορία της αθλητικής ηγεσίας για:

-- Την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις.

-- Την αδυναμία εκτέλεσης αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης για σειρά δικαστικών τελεσίδικων αποφάσεων εργατικών διαφορών.

-- Την αδυναμία καθορισμού του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων, που εργαζόμενοι σκληρά υλοποιούν τις αθλητικές δράσεις όλων των αθλητικών φορέων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

-- Την αδυναμία της να εξασφαλίσει την πάγια τακτική μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους στις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις.

-- Την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που αναγκάζονται να δουλεύουν εντός και εκτός γηπέδων και αγωνιστικών στίβων στηρίζοντας αγώνες, μεγάλες διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, χωρίς υπερωρίες, χωρίς αποζημίωση Σαββάτου και Κυριακής.

-- Την επίκληση αποκατάστασης των κακώς κειμένων, με σειρά εγκαινίων σε νέα, ανακατασκευασμένα και συντηρημένα αθλητικά κέντρα και χώρους, όταν καρκινοπαθείς και αδύναμοι συνάδελφοί μας βιώνουν την απαξίωση μέσα από τη συνεχή αναβολή, τις φρούδες υποσχέσεις και δήθεν προσπάθειες για να τους αποδοθούν τα αυτονόητα προκειμένου να ζήσουν.

Χωρίς ανθρώπους, Αθλητισμός δεν γίνεται και δεν υπάρχει!».

Καταλήγοντας απαιτεί «να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία και στην αναλγησία που εισπράττουμε χρόνια τώρα! Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, έχουμε συμβολή στις αθλητικές επιτυχίες αυτής της χώρας, είμαστε το αναγκαίο και φιλότιμο παρασκήνιο που δεν πρέπει να αγνοείτε! Δώστε έστω και τώρα θεσμικές λύσεις! Είναι υποχρέωσή σας».

SUPER LEAGUE 1
Πρώτο δείγμα θετικό για τον ΠΑΟ

Eurokinissi Sports

Ως θετικό κρίνεται το πρώτο δείγμα του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν, καθώς έφερε ισοπαλία 0-0 με την αγγλική Γουότφορντ στον πρώτο του φιλικό αγώνα κατά την προετοιμασία του στην Αυστρία. Οι «πράσινοι» δεν είχαν μεν συνοχή και ρυθμό - λογικό, καθώς ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε 23 παίκτες - αλλά είχαν ορισμένα πολύ καλά διαστήματα, και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Αρνητική εξέλιξη για την ελληνική ομάδα ήταν ο τραυματισμός του Σάντσεθ, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της προετοιμασίας.

ΑΕΚ: Για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αναχωρεί σήμερα η αποστολή της ΑΕΚ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τελικά οι Αραούχο και Στάνκοβιτς, που ανέρρωσαν από πρόσφατη ίωση, αλλά και οι νεοαποκτηθέντες Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς. Ανοιχτό πάντως παραμένει το ζήτημα της απόκτησης στόπερ, με τις συζητήσεις των ανθρώπων της ομάδας ακόμα να μην έχουν φέρει αποτέλεσμα. Μένει ανικανοποίητη έτσι η επιθυμία του τεχνικού της ομάδας Ματίας Αλμέιδα να έχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τουλάχιστον έναν στόπερ.

ΠΑΟΚ: Σε καλό δρόμο βρίσκονται στον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια απόκτησης του Βενεζολάνου Γέφερσον Σοτέλδο από τη μεξικανική Τίγκρες. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει έρθει σε συμφωνία με τον 25χρονο μεσοεπιθετικό και απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ
Τζόκοβιτς και Ριμπάκινα τους τίτλους

Ο Σέρβος Νοβακ Τζόκοβιτς, που επιβεβαίωσε για άλλη μια χρονιά την κυριαρχία του στη διοργάνωση, και η Ρωσίδα Ελενα Ριμπάκινα, που έκανε την έκπληξη στις γυναίκες, ήταν οι νικητές του τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον κατηγορίας Grand Slam.

Στους άνδρες ο Τζόκοβιτς επικράτησε στον τελικό του Ελληνοαυστραλού Νικ Κύργιος με 3-1 σετ (4-6, 6-3, 6-4, 7-6). Για τον Σέρβο αυτός ήταν ο 21ος τίτλος σε Grand Slam, ο 7ος στο Γουίμπλεντον και 4ος συνεχόμενος επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στους αγώνες στο γρασίδι τα τελευταία χρόνια.

Στις γυναίκες η Ριμπάκινα κατέκτησε τον παρθενικό της Grand Slam τίτλο, νικώντας μετά από σπουδαία εμφάνιση την Τυνήσια Ονς Ζαμπέ, Νο 3 του ταμπλό, με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-2) και τερματίζοντας το αήττητο σερί 11 αγώνων της Ζαμπέ στο γρασίδι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΠΑΙΔΩΝ
Νέα ήττα για την Εθνική

Παραμένει χωρίς νίκη η Εθνική ομάδα βόλεϊ παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Η ελληνική ομάδα απέναντι στη Βουλγαρία γνώρισε την τρίτη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες, με 3-0 σετ (16-25, 16-25, 17-25), στη χειρότερη εμφάνισή της μέχρι τώρα στη διοργάνωση, όπου δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προβάλει αντίσταση στην πρωτοπόρο και αήττητη στον όμιλο Βουλγαρία. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από την Πολωνία με 3-1 και από την Ιταλία με 3-0. Επόμενος αγώνας της Εθνικής, αύριο Τετάρτη στις 14.00 με αντίπαλο τη Γερμανία.

Η βαθμολογία: Βουλγαρία 8, Ιταλία 6, Πολωνία 3, Σλοβενία 2, Γερμανία 1, Ελλάδα 0.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Συνεχίζει εντυπωσιακά η Κορακάκη

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σκοποβολή στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, η Αννα Κορακάκη συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά φτάνοντας σε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ, σε αγώνα για τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στην Κορέα.

Στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μ. η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε επίδοση 588/600, νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Σημειωτέον, η Κορακάκη είχε πετύχει αντίστοιχη επίδοση και στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες, η οποία όμως βάσει των κανονισμών δεν μέτρησε ως παγκόσμιο ρεκόρ.

BASKET LEAGUE
Στα ερυθρόλευκα και ο Πίτερς

Την τρίτη του μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός, αποκτώντας τον Αμερικανό Αλεκ Πίτερς για δύο χρόνια. Ο 27χρονος φόργουορντ (2.06), που αγωνιζόταν στην Μπασκόνια, προστίθεται στους Μπολομπόι και Κάνααν, τις δύο προηγούμενες κινήσεις ενίσχυσης των «ερυθρολεύκων».

Παναθηναϊκός: Μάχη για την απόκτηση του Μάριο Γκριγκόνις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρεται να δίνει ο Παναθηναϊκός με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, που επίσης διεκδικεί τον 28χρονο Λιθουανό γκαρντ. Παράλληλα απομακρύνεται για το «τριφύλλι» όπως όλα δείχνουν η προοπτική της μεταγραφής του Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.

ΑΕΚ: Ο Κένι Γουίλιαμς αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Ο παίκτης ήταν προσωπική επιλογή του νέου τεχνικού της «Ενωσης» Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος την περασμένη σεζόν συνεργάστηκε μαζί του στον Κολοσσό Ρόδου.

Περιστέρι: Ο σύλλογος των δυτικών προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Γκιουζέλη για 1+1 χρόνια. Ο 27χρονος φόργουορντ, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ιωνικό, εντάσσεται κι αυτός στα πλάνα του νέου τεχνικού του Περιστερίου, Βασίλη Σπανούλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ