ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
HΠA: Βομβάρδιζαν με ουράνιο - καρκίνο και το ήξεραν!

Εγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, που φέρει υπογραφή από τον Αύγουστο του 1993, ομολογεί ότι από τότε οι Αμερικανοί γνώριζαν πως το απεμπλουτισμένο ουράνιο προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων και των οστών!

Θυμάστε την κυρία υφυπουργό Υγείας της ελληνικής κυβέρνησης που επαναλάμβανε τις δηλώσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις οποίες ο κίνδυνος καρκίνου που προκαλεί η έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν έχει εντοπιστεί, σε αντίθεση με τον κίνδυνο που προκαλεί το τσιγάρο;...

Φυσικά τις θυμάστε. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν το 2000. Μόνο που ήδη από το έτος 1993, και μάλιστα από τον Αύγουστο του 1993, οι Αμερικανοί - και συνακόλουθα οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ - γνώριζαν! Και μάλιστα γνώριζαν πολύ καλά ότι βομβαρδίζουν τα Βαλκάνια με καρκίνο (όπως πριν είχαν βομβαρδίσει το Ιράκ) ώστε στις εντολές τους προς τις στρατιωτικές τους σχολές, να χρησιμοποιούν ως βάση για τη μέτρηση και την αντιμετώπιση των κινδύνων που διατρέχουν οι (δικοί τους) στρατιώτες όταν εκτίθενται σε DU, τις οδηγίες που περιέχονται στα εγχειρίδια τα σχετικά με την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε πυρηνικά περιστατικά!

Αντί άλλης απόδειξης για το πόσο συνειδητά διέπραξαν το έγκλημα κατά των Βαλκανίων οι ΝΑΤΟικοί, ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα ένα έγγραφο με τη σφραγίδα του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ (Department of the Army) και την υπογραφή του Γενικού Επόπτη Υγείας του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας με θέμα «Εκπαίδευση Ασφάλειας κατά του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου (DU)».

Το έγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ συνιστά απόδειξη ότι το έγκλημα κατά των Βαλκανίων ήταν προμελετημένο και οι επιπτώσεις του γνωστές από το 1993...
Το έγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ συνιστά απόδειξη ότι το έγκλημα κατά των Βαλκανίων ήταν προμελετημένο και οι επιπτώσεις του γνωστές από το 1993...
Με το εν λόγω έγγραφο, που κατατέθηκε ως υπόμνημα προς το Αρχηγείο της Αμερικανικής Στρατιωτικής Σχολής Χημείας (σκοπός της οποίας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της στο Ιντερνετ, είναι «να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις για τον 21ο αιώνα προκειμένου να προστατέψουν το Αμερικανικό Εθνος από την πυρηνική, βιολογική και χημική απειλή»...), το υπουργείο Στρατιωτικών των ΗΠΑ ενημερώνει το Αρχηγείο της Σχολής (απαντώντας σε σχετικό σήμα της τελευταίας με αριθμό 0921392 του Αυγούστου '93) ότι «υποστηρίζει την επέκταση του προγράμματος εκπαίδευσης και θα σας βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να διασφαλίσετε ότι οι στρατιώτες σας είναι επαρκώς ενημερωμένοι σχετικά με το DU και έχουν εκπαιδευτεί στις κατάλληλες διαδικασίες για το χειρισμό προϊόντων με DU».

Στην αναφορά του υπουργείου Στρατιωτικών, ακολουθούν οι απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από το DU και τον κίνδυνο για τους στρατιώτες που έρχονται σε επαφή με αυτό. Συγκεκριμένα τονίζεται:

«... β. Σε περίοδο ειρήνης, η έκθεση στο DU πρέπει να διατηρείται σε όρια όσο το δυνατό χαμηλότερα... όσο είναι αυτό λογικά επιτευκτό. Δεν υπάρχουν συγκρίσιμα όρια για περίοδο πολέμου. Οταν οι στρατιώτες εισπνέουν ή καταπίνουν σκόνη από DU, αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Το μέγεθος αυτής της αύξησης, μπορεί να εκτιμηθεί (σε αριθμό χαμένων ημερών ζωής) εάν είναι γνωστή (ή μπορεί να υπολογιστεί) η προσλαμβανόμενη ποσότητα DU. Αυτό που είναι δύσκολο, είναι να εξευρεθούν αριθμητικά μέτρα για τη σύγκριση των κινδύνων στα πεδία μαχών. Για παράδειγμα, μια προστατευτική μάσκα μπορεί να παρέχει προστασία από την καταστροφή των πνευμόνων ενός στρατιώτη οφειλόμενη στη σκόνη από DU. Εμείς μπορούμε να υπολογίσουμε την παρεχόμενη προστασία από τη μάσκα. Βασιζόμαστε όμως σε εσάς να μας παράσχετε ένα μέτρο υπολογισμού των αυξημένων κινδύνων που δημιουργούνται από τη μειωμένη επίδοση των οπλιτών που φέρουν μάσκα.

c. Το εγχειρίδιο EFA με Οδηγίες για Ενέργειες Προστασίας και με Ενέργειες Προστασίας σε πυρηνικά περιστατικά καθορίζει το εικονικό / συμβολικό όριο σε 25 rem σε περίπτωση ακούσιας έκθεσης στο DU, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας (πίνακας 2-2). Υψηλότερα επίπεδα, είναι αποδεκτά σε περίπτωση εκούσιας έκθεσης.... Η οδηγία που καθορίζουμε πρέπει να καλύπτει, ένα ευρύ φάσμα επικίνδυνων περιβαλλόντων, τα οποία κυμαίνονται από επιχειρήσεις βιομηχανικής υποστήριξης χαμηλού κινδύνου μέχρι τα υψηλού κινδύνου σενάρια σφοδρών συρράξεων.

d. Οι αναμενόμενες επιδράσεις στον άνθρωπο από την έκθεση σε σκόνη DU περιλαμβάνουν πιθανή αύξηση εμφάνισης καρκίνου (πνευμόνων και οστών)...»

Αυτή ήταν η αναφορά του υπουργείου Στρατιωτικών των ΗΠΑ, για τους κινδύνους καρκίνου που προκαλεί η επαφή με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, ήδη από το 1993.

Ο λαός μας έχει ένα ακόμα στοιχείο στη διάθεσή του για να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συμμορία των δολοφόνων στην οποία συμμετέχει η χώρα μας...

Τα κείμενα έγραψαν:

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δε βομβαρδίσαμε εμείς, το θέμα δε μας αφορά!

«Η σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο δεν προκάλεσε περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή»! Αυτή είναι απάντηση που έδωσε με περισσό θράσος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλη του 2000, σε αναφορά που έκαναν προς αυτήν, η Ενωση Ελλήνων Χημικών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Αναφορά - καταγγελία, βάσει της οποίας, τονιζόταν ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, είχαν συνέπειες για το περιβάλλον, καθώς και την υγεία των κατοίκων.

Κι όμως! Εξι μήνες πριν έρθει στην επιφάνεια το ραδιενεργό έγκλημα που συντελέστηκε στα Βαλκάνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντούσε επισήμως στις σχετικές καταγγελίες, υποστηρίζοντας στο έγγραφό της, με ημερομηνία 11/7/2000, ότι «δεν προκλήθηκαν περιβαλλοντικές καταστροφές» από τους βομβαρδισμούς με απεμπλουτισμένο ουράνιο!!! Μάλιστα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο απόγειο της προκλητικότητάς τους, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι: «Η επιτροπή είναι της γνώμης ότι η εν λόγω αναφορά θίγει θέματα που δεν εμπίπτουν στο πεδίο των δραστηριοτήτων της Κοινότητας», αφού «ο βομβαρδισμός της ΟΔΓ δεν έγινε από την Κοινότητα, αλλά από άλλο διεθνή οργανισμό, του οποίου η ίδια η Ευρωπαϊκή Κοινότητα δεν αποτελεί μέλος»!

Η αλήθεια, βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Λίγους μήνες αργότερα, το Δεκέμβρη του 2000, ο Ουκρανός επιστήμονας Σ. Κουρίκιν, βρέθηκε στις βομβαρδισμένες περιοχές και κατέγραψε τις συνέπειες στο περιβάλλον για λογαριασμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Βάσει αυτών, λοιπόν, των ερευνών, συνέταξε έκθεση την οποία και απέστειλε σε ΟΗΕ και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο συγκεκριμένο κείμενο, αφού αναλύει με αριθμούς και στοιχεία τη μόλυνση που έχει υποστεί η περιοχή, τονίζει: «Ο αέρας, τα ποτάμια και το υπέδαφος υποφέρουν από μόλυνση, η οποία έχει επηρεάσει ολόκληρη τη Βορειοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα τις Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία την ΠΓΔΜ και την Ουκρανία»...

Αναφορικά με τη χώρα μας, ο Ουκρανός επιστήμονας επισημαίνει «είναι πολύ πιθανόν το απεμπλουτισμένο ουράνιο, να είναι υπεύθυνο για την αύξηση κατά οκτώ φορές του επίπεδου ραδιενέργειας, η οποία εντοπίστηκε στη Μακεδονία το Μάη του 1999»... Βέβαια, παρά την έκθεση που πήραν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μέχρι και τη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτοι θάνατοι στρατιωτών, καμώνονταν ότι «δε γνώριζαν» απολύτως τίποτα...

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Α. Θεοφίλου, είχε πολλές φορές υπογραμμίσει και επισημάνει με ιδιαίτερη έμφαση ότι «τα ηλεκτρικά φορτία που παράγονται από την ακτινοβολία του Ουρανίου συμβάλλουν στο σχηματισμό μικρών σταγονιδίων, τα οποία υπό τη μορφή νέφους μπορούν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις και όταν συναντήσουν ψυχρές αέριες μάζες, να σχηματίσουν μεγάλες σταγόνες και να έχουμε βροχές». Τέτοιες βροχές, τόνιζε ο ίδιος, «είχαν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο Κόσσοβο».


Πέρασμα θα-ΝΑΤΟ-υ η Θεσσαλονίκη!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά! Η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί εδώ και 2 χρόνια σε ένα άνευ προηγουμένου «λημέρι» των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Ο όγκος των στρατιωτικών δυνάμεων που διέρχονται συνεχώς από τη θεσσαλονίκη με προορισμό το Κοσσυφοπέδιο και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, μπορεί να συγκριθεί μόνο με ανάλογες αποβάσεις τον καιρό του Β` Παγκόσμιου Πολέμου! Η Θεσσαλονίκη καταγράφεται πλέον σε «πρωτεύουσα» και σε «επιμελητειακό κέντρο» της επιδρομής του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, προς δόξαν της «εθνικά ανεξάρτητης και λαϊκά κυρίαρχης» (!) πολιτικής του ΠΑΣΟΚ...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Ρ», προκύπτει ότι από τις 18 Φλεβάρη του 1999 μέχρι και τα τέλη Μάρτη του 2001, μόνο από τη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για τα υπόλοιπα λιμάνια και τους υπόλοιπους αεροδιαδρόμους της χώρας) είχαν καταγραφεί οι εξής μετακινήσεις και διελεύσεις στρατιωτικών δυνάμεων:

  • 2.150 ελλιμενισμοί πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ.
  • 26.000 στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων.
  • 11.500 κοντέινερς γεμάτα με στρατιωτικό υλικό.
  • 2.500 τεθωρακισμένα.
  • 800 στρατιωτικές φάλαγγες.
  • 500 στρατιωτικά αεροπλάνα.
  • 230 τρένα με στρατιωτικό υλικό διαφόρων τύπων.
  • 400 άρματα μάχης.
  • 45.000 στρατιώτες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επαναλάβουμε με έμφαση ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν τη Θεσσαλονίκη και μόνο. Γιατί, αν προστεθούν και τα υπόλοιπα λιμάνια και οι αεροδιάδρομοι της χώρας που έχουν παραχωρηθεί για τις «ανάγκες» του ΝΑΤΟ, τότε προκύπτει ότι η στρατιωτική αρμάδα που έχει διέλθει από τη χώρα είναι πολλαπλάσια! Αρκεί ένα μόνο στοιχείο:

Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, όπως είχαν ανακοινωθεί τότε, μέχρι τον περσινό Σεπτέμβρη και έως εκείνη τη στιγμή είχαν συνολικά διέλθει από την ελληνική επικράτεια πάνω από 1.000 αεροσκάφη, περισσότεροι από 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, πάνω από 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων και περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες.

Ολα αυτά μέχρι πέρσι το Σεπτέμβρη. Εκτοτε η ΝΑΤΟική διέλευση - φυσικά - συνεχίζεται ασταμάτητα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ