ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΜΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν εφησυχάζουμε! Δεν θα τους περάσει!

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι, στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού (προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Νίκης - Ζαρντέν).

Επίσης, αύριο Σάββατο 17 Σεπτέμβρη καλεί σε συναυλία στις 7 μ.μ. στον χώρο των Λιπασμάτων (Σιλό), όπου συμμετέχουν οι: Boomerang, Innervoice, Social Waste, Tiny Jackal, Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ματούλα Ζαμάνη. Στηρίζει ακόμα τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», που ξεδιπλώνονται όλη τη βδομάδα και περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και stand up.

Ακόμη μια χρονιά μαζί με τους εργαζόμενους θα είναι εκεί φοιτητές και μαθητές

Σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση και στη συναυλία καλούν επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, με την τελευταία να αναφέρει στο κάλεσμά της:

«Φέτος, με το πρώτο κουδούνι συνεχίζουμε συλλογικά σε κάθε τάξη και σχολείο τον αγώνα για όσα μας στερούν, για όσα έχουμε ανάγκη! Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τους μπράβους του άδικου συστήματος, να ξεριζώσουμε τα αυγά του φιδιού, να απομονώνουμε το ρατσιστικό μίσος και το φασιστικό δηλητήριο.

Γνωρίζουμε ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο φασισμός δεν πεθαίνει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν, το σάπιο σύστημα που τον θρέφει, διότι τον χρειάζεται για να τραμπουκίζει όποιον πάει κόντρα στην αδικία, σηκώνει το κεφάλι του και διεκδικεί. Για αυτό τους αποφυλακίζουν σήμερα έναν - έναν! Για αυτό τους έριξαν στα μαλακά! Για αυτό δεν καταδικάστηκαν παρά μονάχα για ελάχιστα από τα εγκλήματά τους! Για αυτό οι ναζί ίδρυσαν νέα κόμματα, συνεχίζουν ανενόχλητοι την προσπάθεια να επηρεάσουν μαθητές στις γειτονιές μας!

Δεν εφησυχάζουμε! Δεν θα τους περάσει!

Από τον Πειραιά μέχρι τη Σταυρούπολη και σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίσαμε τους φασίστες και θα το ξανακάνουμε. Δεν θα περάσει το τυφλό μίσος, το παραμύθι ότι για όλα τα στραβά του κόσμου φταίνε οι βασανισμένοι που ξεσπιτώνονται από φτώχεια ή από πόλεμο. Οπως για τα μαύρα χάλια του σχολείου μας δεν φταίνε οι μετανάστες συμμαθητές μας, έτσι συμβαίνει σε όλη την κοινωνία. Δεν έφεραν οι πρόσφυγες την ακρίβεια, ούτε την υποχρηματοδότηση των σχολείων μας, ούτε την τράπεζα θεμάτων σε όλο το Λύκειο, ούτε εμποδίζουν τις προσλήψεις καθηγητών! Δεν θα περάσει η προπαγάνδα του φόβου και του μίσους!

Εμείς το έχουμε κάνει ξεκάθαρο και το ξαναλέμε: Δεν ξεχωρίζουμε τους συμμαθητές από την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο! Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα αγωνιστούμε και τη φετινή χρονιά για το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Ολοι για έναν και ένας για όλους!

Παλεύουμε για μέτρα στήριξης των σχολείων και των οικογενειών μας! Θα έχουμε ρεύμα και πετρέλαιο τον χειμώνα; Θα έχουμε λεφτά για φροντιστήρια; Θα τα βγάλουμε πέρα φέτος;

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει! Για ένα σχολείο όμορφο και χρήσιμο για όλους, όχι εξεταστική αρένα ανταγωνισμού!

Σε αυτόν τον αγώνα θα έχουμε εναντίον μας και τους φασίστες, εκτός από τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία, το σάπιο σύστημά τους.

Τις επόμενες μέρες να εκφράσουμε την καταδίκη μας ενάντια στον φασισμό με όλους τους τρόπους, με τη μεγάλη μας πορεία, την αντιφασιστική συναυλία, με συνθήματα και ζωγραφιές, με πανό, με αντιφασιστικά γκράφιτι και φωτογραφίες σε κάθε σχολείο του Πειραιά.

"Το «φίδι» ζωντανεύει, μα το νου είμαστε πολλοί και παντού"».

50ή ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
Ολοκληρώνεται αυτήν την Κυριακή

Μεγάλη η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής», με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις παρουσίασης εκδόσεων

Από την παρουσίαση της έκδοσης για το 1922
Από την παρουσίαση της έκδοσης για το 1922
Συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμα, και συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, με τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» να συμμετέχουν στο περίπτερο 67 - 69. Οι ώρες λειτουργίας τις τελευταίες μέρες: Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 18.00 - 23.00, την Κυριακή 10.30 - 15.00 και 18.00 - 22.30, με ελεύθερη είσοδο.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παρουσιάσεις που διοργάνωσε η «Σύγχρονη Εποχή» στο πλαίσιο της Εκθεσης, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την αυλαία έριξε η παρουσίαση της έκδοσης «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», επιμέλειας του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, από τον Κώστα Σκολαρίκο, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εναρκτήρια παρουσίαση αφορούσε την έκδοση της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, «Επιστήμη και θρησκεία», από τον Αποστόλη Χαρίση, κοινωνιολόγο και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησε η έκδοση του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ «Πολιτική Προστασία: Από ποιον και για ποιον; Οι θέσεις του ΚΚΕ στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου», η οποία παρουσιάστηκε από τον Αντώνη Ραλλάτο, δασολόγο, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Από την παρουσίαση της έκδοσης για την Πολιτική Προστασία
Από την παρουσίαση της έκδοσης για την Πολιτική Προστασία
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα

Συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με συγκεντρώσεις σε γειτονιές, συσκέψεις με εργαζόμενους και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Το πρόγραμμα γι' αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή

Η ΚΟ Μάνδρας - Ειδυλλίας οργανώνει λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Λινάρδος» στην Οινόη στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Αύριο, Σάββατο

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων καλούν στα εγκαίνια των νέων τους γραφείων (Μάχης Κρήτης 2, κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Σοφούλη (Πεύκη). Θα μιλήσει ο Αρης Κυριακίδης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Μεγάρων διοργανώνουν την παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», με την Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Θεόγνις» (28ης Οκτωβρίου 62, Μέγαρα).

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη

-- Στις 10.30 π.μ., η ΚΟ ΤΑΞΙ της ΤΟ ΕΒΕ οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ - Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο). Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη

-- Στις 9.30 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες πραγματοποιούν αύριο, Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Τριάδας (Αριστοτέλους και Αγ. Τριάδας), οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα, Παρασκευή

-- Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου πραγματοποιεί εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Γκαλιούρη» του κινηματοθέατρου «Μαρούλα», με τον Στρατή Δουνιά, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Η Κομματική Οργάνωση Ανωγείων πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις: Πόλεμος, Ενέργεια και οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αρμί. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη

-- Οι ΚΟ Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης πραγματοποιούν εκδήλωση για την επέτειο της μάχης του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα Εύβοιας (3/9/1944), στις 10 π.μ. στο μνημείο της μάχης. Θα μιλήσει η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του Κόμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ