ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΒΑΒΙΤΣΑ - ΝΤΑΪΛΙΑΝΗ, που «έφυγε» πρόσφατα, πρόωρα και τόσο άδικα, από τη ζωή και άφησε ένα τεράστιο κενό, γεννημένη στην Τασκένδη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, των γονιών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΦΩΤΗ ΒΑΒΙΤΣΑ, από την Κερασούλα Καλαμπάκας, ΓΕΩΡΓΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (ΝΤΟΛΑ) ΖΕΡΒΑ, από το Μαυρέλι Καλαμπάκας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (πολιτείες 9, 12), του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, παιδιού αγωνιστών της Αντίστασης και του ΔΣΕ, γεννημένου στην Τασκένδη (13η πολιτεία) και στελέχους του ΚΚΕ στη Γερμανία, προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Ειρήνη Ντόλα - Βαβίτσα, Κώστας Βαβίτσας

Λίπσταντ ΟΔΓ

***

ΦΩΤΟ

Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετήσαμε στις 30/8/22 τον σύντροφο ΠΕΤΡΟ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ, από την Καβάλα, στέλεχος του Κόμματος, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενσωμάτωση» και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Καβάλας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο σύντροφος Πέτρος υπήρξε ακούραστος αγωνιστής, πρωτοπόρος κομμουνιστής που δεν λογάριαζε ανηφόρες και δυσκολίες. Ηταν ολοκληρωτικά δοσμένος στον αγώνα, πάντα δίπλα σε όσους τον είχαν ανάγκη. Σάρκα από τη σάρκα του λαού διετέλεσε Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και για πολλά χρόνια μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ολη του η ζωή χαρακτηρίζεται από την πίστη και την αφοσίωση στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Για τον σύντροφο Πέτρο οι έννοιες αλληλεγγύη, ταξική ενότητα, δίκαιο αποτελούσαν πυξίδα ζωής που ο ίδιος πρώτος ενστερνιζόταν.

Με ανείπωτη θλίψη τον αποχαιρετήσαμε. Στη μνήμη του σύντροφοί του από την Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, την ΤΟ Καβάλας και της Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, συγγενείς καθώς και φίλοι και συναγωνιστές προσφέρουν το ποσό των 1.375 ευρώ στο ΚΚΕ. Θα τον θυμόμαστε μέσα από τη δράση του Κόμματος και του ταξικού μαζικού κινήματος.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (ΝΤΟΛΑΣ)
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (ΝΤΟΛΑΣ)
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΔΟΥ, που «έφυγε» στις 19 Σεπτέμβρη 2019, αγωνίστριας της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρουμε 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οι συγγενείς

***

Για τον αγαπημένο μας ΜΙΧΑΛΗ ΔΕΛΗ, που μας άφησε στις 14/7/2022, προσφέρουμε στη μνήμη του 80 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πατησίων για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι φίλοι του Ελια Ζορμπαλά και Σωτήρης Κωστόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα και παππού ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 7 Αυγούστου 2022, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ, καθώς επίσης και το ποσό των 100 ευρώ, που συγκεντρώθηκε στη μνήμη του αντί στεφάνου, από συγγενείς, φίλους και συντρόφους του, ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κιάτου.

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από την πρόωρη απώλεια του συναγωνιστή ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ. Στη μνήμη του προσφέρω συμβολικά 20 ευρώ μέσω της ΤΟ Βιομηχανίας.

Η συντρόφισσα Κ. Ε.

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Σεπτέμβρη 2003 «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ. Δουλέψαμε μαζί πολλά αξέχαστα χρόνια στη «Σύγχρονη Εποχή». Δεκαεννιά χρόνια είσαι πάντα στη μνήμη μας. Προσφέρουμε 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ανδρόπουλος Λάζαρος, Καραμάνη Μαρία

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ και της μάνας μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ (ΝΤΙΝΑΣ) ΒΟΥΤΣΙΝΑ, που συμμετείχαν στην Εθνική Αλληλεγγύη, καθώς και στη μνήμη του θείου μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ (Σαϊτάνη), που γεννήθηκε στα Μαντζαβινάτα Κεφαλονιάς, έλαβε μέρος στην Εθνική μας Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 14/9/1946 μετά από προδοσία και μάχη που δόθηκε με τους Χίτες στη θέση Πλατειά Αμμος- Κηπούρια Παλικής, ρίχνοντας την τελευταία σφαίρα που του απέμεινε, όρθιος. Θα τον θυμόμαστε για πάντα ως αγωνιστή θάρρους και αυταπάρνησης στον αγώνα για μια δίκαιη και κομμουνιστική κοινωνία. Προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλικής, 100 ευρώ για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις δύσκολες οικονομικά καταστάσεις, στην ενημέρωση του λαού μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
Γρηγόρης και Νίκος Βουτσινάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού μου ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΡΙΧΑΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα.

Ο εγγονός του Βασίλης

***

Στη μνήμη των εκτελεσμένων ηρώων μας στο Μπλόκο της Κοκκινιάς προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Α. Ζ.

***

Στη μνήμη της μητέρας μου προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Σ. Γ.

***

ΦΩΤΟ

Μας μοίρασε σχεδόν έναν αιώνα αγάπης. Την αποχαιρετήσαμε με αγάπη και τιμή. Η θεία ΟΛΓΑ ΒΗΤΤΟΥ αναπαύεται πλέον στη γη της. Θα συνεχίσουμε τις ορμήνιες της. Στη μνήμη της προσφέρω στο «Σπίτι Του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

Ο ανιψιός της Βαγγέλης Δέτσικας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΖΩΗ, από το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, μαχήτριας του ΔΣΕ, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων.

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των γονιών μου, ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, που έκλεισαν 9 χρόνια από τον θάνατό τους, καθώς και των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ και ΒΑΣΩΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Ελσα από Γιάννενα


ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΝΤΙΝΑ
ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΝΤΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΒΑΒΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΒΑΒΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΡΒΑ (ΝΤΟΛΑ)
ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΡΒΑ (ΝΤΟΛΑ)

ΒΑΣΩ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ
ΒΑΣΩ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΚΟΠΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΚΟΠΙΔΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΩΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΩΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΒΙΤΣΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΒΙΤΣΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΗ

ΦΩΤΗΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ

ΟΛΓΑ ΒΗΤΤΟΥ
ΟΛΓΑ ΒΗΤΤΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ