ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Eγκρίθηκε από τον ΕΣΑΚΕ η αύξηση των ξένων παικτών

Την αντίθεσή τους έχουν δηλώσει οι σύνδεσμοι παικτών και προπονητών

Κόντρα στις αντιδράσεις των συνδέσμων παικτών (ΠΣΑΚ) και προπονητών (ΣΕΠΚ), η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε τις αλλαγές στον αριθμό των ξένων παικτών για τις ομάδες της Basket League. Πλέον αυτές θα δικαιούνται να έχουν στο ρόστερ τους 7 ξένους παίκτες, από 6 που ίσχυε μέχρι σήμερα, με την υποχρέωση όμως σε κάθε ματς να έχουν μέχρι 6 στην αποστολή. Η αλλαγή είχε λάβει την προέγκριση του ΔΣ της Λίγκας των ΚΑΕ και αναμενόταν η υπερψήφισή της από το σύνολο των μελών, όπως και έγινε. Πλέον απομένει η έγκριση από την Ομοσπονδία μπάσκετ και το υφυπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου η αλλαγή να τεθεί σε ισχύ. Σε πρώτη φάση οι ομάδες που ευνοούνται από τις αλλαγές είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που διαθέτουν ήδη στο ρόστερ τους 7 ξένους παίκτες (λόγω και της συμμετοχής τους στη Euroleague). Την αντίθεσή τους στα νέα δεδομένα έχουν εκφράσει τις προηγούμενες μέρες ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ, τονίζοντας ότι αυτά θα λειτουργήσουν σε βάρος των Ελλήνων παικτών και της γενικότερης ανάπτυξης του αθλήματος.

ΕΠΟ
Nέο μέτωπο με τη Super League 2

Αυξάνονται τα μέτωπα της ΕΠΟ με τις ποδοσφαιρικές Λίγκες αφού στην κόντρα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα με τη Super League 1 προστίθεται αυτή με τη Λίγκα της β' κατηγορίας. Συγκεκριμένα, με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο προειδοποίησε ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, αν η ΕΠΟ αποφασίσει τον προβιβασμό πάνω από μίας ομάδας στη δεύτερη κατηγορία μετά τις αποχωρήσεις των ΠΑΕ Ξάνθης και Εργοτέλη λόγω σοβαρών γραφειοκρατικών και οικονομικών προβλημάτων. Σημειώνεται πως πρόσφατα η ΓΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να υπάρξει άνοδος των Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού ως επιλαχόντων από τη Γ' Εθνική στη SL2 και αναμένεται η έγκριση απ' την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της SL2, η θέση της Λίγκας είναι για πρωτάθλημα 30 ομάδων (μετά και τις αποχωρήσεις των δύο ΠΑΕ) τη φετινή σεζόν καθώς και για μείωση των ομάδων τα επόμενα χρόνια.

CHAMPIONS LEAGUE
Κομβικό ντέρμπι στο Λονδίνο

Η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μίλαν στο Λονδίνο (22.00 - Cosmote Sport 2), καθοριστικής σημασίας για την πορεία των δύο ομάδων στον 5ο όμιλο, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αποψινό δεύτερο σκέλος της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Κρίσιμος είναι και ο άλλος αγώνας του ομίλου, με την 3η Σάλτσμπουργκ να υποδέχεται τη 2η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (19.45 - Cosmote Sport 3).

Στους άλλους ομίλους απόψε:

6ος: Λειψία - Σέλτικ (19.45 - Cosmote Sport 2), Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ (22.00 - Cosmote Sport 5). 7ος: Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη (22.00 - Cosmote Sport 6), Σεβίλλη - Ντόρτμουντ (22.00 - Cosmote Sport 7). 8ος: Γιουβέντους - Μακάμπι Χάιφα (22.00 - Cosmote Sport 8), Mπενφίκα - Παρί Σεν Ζερμέν (22.00 - MEGA / Cosmote Sport 3).

EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική

Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας εντάχθηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει της κλήρωσης για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων του Euro 2024 (Κυριακή 9/10, 13.00, Φρανκφούρτη), μετά τον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας που πραγματοποίησε η UEFA. Μαζί με την Ελλάδα στο ίδιο γκρουπ θα βρίσκονται η Γεωργία, η Τουρκία, το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο, η Βουλγαρία, τα Νησιά Φερόε και η Βόρεια Μακεδονία. Τα προκριματικά ξεκινούν τον Μάρτη του 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου.

Τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας:

Γκρουπ Nations League: Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία, Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία. 2o γκρουπ: Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκοτία, Φινλανδία. 3ο γκρουπ: Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία. 5ο γκρουπ: Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα. 6ο γκρουπ: Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ