ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Την Κυριακή 6/11 οι φετινοί αγώνες στίβου για παιδιά και νέους

Στον τρίτο χρόνο της βαδίζει η σημαντική αθλητική εκδήλωση με συνδιοργανωτή το αθλητικό σωματείο ΑΓΕΖ

Αγώνες στίβου διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου από κοινού με το αθλητικό σωματείο της ΑΓΕΖ, και συγκεκριμένα το τμήμα στίβου, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού.

Θέμα των εκδηλώσεων θα είναι επίσης η διεκδίκηση σύγχρονων αθλητικών χώρων άθλησης για τη νεολαία και επαναλειτουργίας του προπονητηρίου του Δημοτικού Σταδίου, με τη διοίκηση του ΕΚ Ζακύνθου να τονίζει την ανάγκη του μαζικού αθλητισμού τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί μέσω των σωματείων, όσο και για τα παιδιά τους, «και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στα αγωνίσματα στίβου θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν ως εξής:

ΑΓΟΡΙΑ - ΚΟΡΙΤΣΙΑ:

Α' - Β' - Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (2016 - 2015 - 2014): 50 μ., μήκος, vortex, 400 μ.

Δ' - Ε' - ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (2013 - 2012 - 2011): 60 μ., μήκος, vortex, 600 μ.

Α' - Β' - Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (2010 - 2009 - 2008): 80 μ., μήκος, σφαίρα, vortex, 1.000 μ.

Γεννημένοι 2007 και μεγαλύτεροι (open): 5.000 μ.

Ολοι οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε ένα μόνο αγώνισμα. Στο τέλος κάθε αγωνίσματος θα υπάρχει βράβευση με μετάλλια στους 3 πρώτους, ενώ θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετάσχουν.

Εγγραφές των συμμετεχόντων θα γίνονται στην ομάδα στίβου της ΑΓΕΖ, όπου θα υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη στο στάδιο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ωρα προσέλευσης: 09.00

Τελετή έναρξης: 10.00

Ωρα έναρξης αγωνισμάτων: 10.30.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, ενώ τα ανήλικα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς τους.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

SUPER LEAGUE 1
Νέες κόντρες με επίκεντρο τη διαιτησία

Νέα όξυνση στις εσωτερικές κόντρες στη Λίγκα των ΠΑΕ της Super League 1 προκάλεσε η συζήτηση στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ για το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας, που προωθεί η διοίκηση της Λίγκας, αλλά και για γενικότερα θέματα διαιτησίας.

Τα πλάνα περί επαγγελματικής διαιτησίας παρουσιάστηκαν από τον πρώην αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ και νυν σύμβουλο της Λίγκας, Αγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν τη σύσταση εταιρείας που θα «τρέξει» το εν λόγω εγχείρημα. Ομως, τόσο τα διαδικαστικά όσο και το ενδεχόμενο επιστροφής του Κλάτενμπεργκ στα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνάντησαν την αντίδραση ορισμένων ΠΑΕ, για τις οποίες ο Αγγλος αποτελεί «κόκκινο πανί».

Συγκεκριμένα, κατά των σχεδίων του Κλάτενμπεργκ τάχθηκε η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, βάζοντας και διαδικαστικά ζητήματα. Την αντίθεσή του δήλωσε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Αλαφούζος, ο οποίος εξέφρασε και δυσαρέσκεια για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της Λίγκας στο ζήτημα. Παράλληλα έθιξε και γενικότερα ζητήματα για τη διαιτησία φέτος, ενώ τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στις ΠΑΕ υπήρξαν και στο ζήτημα της παρουσίας των ξένων διαιτητών στα ελληνικά ματς.

Αντίθετα, υπήρξε ομοφωνία για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η Λίγκα απέναντι στην ΕΠΟ σχετικά με το ζήτημα του ποσοστού παρακράτησης, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέρους των χρημάτων από τις συμβάσεις παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

SUPER LEAGUE 2
Το προσεχές Σαββατοκύριακο η πρεμιέρα

Μετά από τρεις αναβολές στις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες (12/9, 16/10, 1/11), τελικά βρέθηκε λύση - έστω και στο «παρά 1» - στο ζήτημα των τηλεοπτικών και η Super League 2 ετοιμάζεται για πρεμιέρα στη νέα σεζόν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοέμβρη. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας των ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας, μετά και την οριστικοποίηση της αποδοχής από μέρους των ΠΑΕ της πρότασης της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε υπήρξαν 12 «ναι», 7 «όχι» και 2 λευκά. Σημειωτέον, πριν οριστικοποιηθεί η αποδοχή της πρότασης παρέμενε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο νέας αναβολής του πρωταθλήματος, εξαιτίας των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των ΠΑΕ και της ΕΡΤ.

Θυμίζουμε ότι στις τάξεις της Λίγκας το τελευταίο διάστημα εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στην πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των χρημάτων σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν (3,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ πέρυσι). Παράλληλα οι ΠΑΕ κατηγορούν την ΕΡΤ και για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει το πριμ κατάταξης της περσινής περιόδου (1,2 εκατ. ευρώ), αλλά και για τη γενικότερη στάση που έχει κρατήσει στο συγκεκριμένο θέμα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΤΘΑΙΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΤΘΑΙΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΤΘΑΙΑΚΑΚΗ τα παιδιά του Δ. και Ε. Ματθαιακάκη προσφέρουν για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μεταφορών και 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καθαριστριών.

***

ΦΩΤΟ

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 63 χρόνων, η συντρόφισσα ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, στο Κουρτάκι Αργους, όπου διέμενε με την οικογένειά της. Γεννημένη σε ένα χωριό του Ταΰγετου, την Αγόριανη, από πολύ νεαρή ηλικία συνδέθηκε με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχοντας πρωτοπόρα δράση όπου της ζητήθηκε. Εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Περιχώρων Σπάρτης.

Επίσης, ο αδερφός της Γιώργος Σουχλέρης προσφέρει στη μνήμη της 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΔΕΛΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ. Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα, στα παιδιά και τον εγγονό του.

Βάσω Τσουκαρέλλη

ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
CHAMPIONS LEAGUE
Παίζεται η πρόκριση σε 5ο και 6ο όμιλο

Στις κόντρες σε 5ο και 6ο όμιλο, όπου είναι ανοιχτή η 2η θέση - πρόκριση στους «16», μοιράζεται το ενδιαφέρον στο αποψινό δεύτερο μέρος της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Συγκεκριμένα, στον 5ο όμιλο διεκδικούν την πρόκριση Μίλαν και Σάλτσμπουργκ, στο Μιλάνο (22.00 - Cosmote Sport 5), και στον 6ο Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λειψία, στη Βαρσοβία, με τυπικά γηπεδούχο την ουκρανική ομάδα (19.45 - Cosmote Sport 2).

Τα άλλα ματς:

5ος όμιλος: Τσέλσι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22.00 - Cosmote Sport 7). 6ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης - Σέλτικ (19.45 - Cosmote Sport 2). 7ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη (22.00 - Cosmote Sport 3), Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ (22.00 - Cosmote Sport 9). 8oς όμιλος: Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν (22.00 - Μega / Cosmote Sport 2), Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα (22.00 - Cosmote Sport 8).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ