ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2022
Σελ. /24
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα συνθήματα του ξεσηκωμού δείχνουν τον δρόμο του αγώνα

Εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας διοργάνωσε χτες στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο

«Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός. Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός». Το σύνθημα δέσποζε χτες στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ στον χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, εκεί που 49 χρόνια πριν κορυφωνόταν η αντιδικτατορική πάλη της νεολαίας, του λαού, των εργαζομένων που ενώθηκαν με τους φοιτητές. Σε εκείνο τον χώρο, τη χτεσινή πρώτη μέρα του τριήμερου εορτασμού η ΚΝΕ πραγματοποίησε μία ξεχωριστή εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας, τιμώντας την επέτειο και τους αγωνιστές και δίνοντας το μήνυμα της συνέχειας στο σήμερα.

Με συνθήματα έγινε δεκτός στον χώρο της εκδήλωσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θερμή υποδοχή, με συνθήματα και χειροκροτήματα, επιφύλαξαν τα μέλη της ΚΝΕ στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Μεταξύ αυτών το μέλος της ΚΕ Δημήτρης Γόντικας και τα στελέχη του ΚΚΕ Σήφης Κωτσαντής και Σπύρος Χαλβατζής, οι οποίοι έχουν διατελέσει Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης οι: Στέργιος Βασιλείου, Χρήστος Καραπάνος, Γιώργος Καραγιάννης, Ντίνα Κούκου, Σπύρος Κουρσάρης, Σταμάτης Νικολάου, Αλκης Παπαδήμας, Θεολόγος Πατερέλης, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Πάντος, Κώστας Σεφέρης, Σταύρος Σκουρτόπουλος, Γιώργος Σορολοπίδης, Δημήτρης Τόκας, Λάμπρος Τόκας, Βαγγέλης Τούντας, Νίκος Τριανταφύλλου, Διονύσης Τσακνής και Νίκος Τσιώκος.

Δίνοντας το στίγμα της ιστορικής συνέχειας και της συμβολής της ΚΝΕ στην ανάπτυξη της πάλης της νεολαίας με το ΚΚΕ, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι πρώην Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης και Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ.

«49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα», τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Αλέξανδρος Μπουγάς, Γραμματέας της ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Απηύθυνε ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα «στους συντρόφους μας, πρωτοπόρους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ διδασκόμαστε από το παράδειγμά σας, βαδίζουμε στα χνάρια σας, στον καθημερινό αγώνα για να δικαιωθούν τα όνειρα και οι αγώνες σας, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, απαλλαγμένη από εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά», σημείωσε.

Με συνθήματα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών να ακούγονται δυνατά, στο βήμα ανέβηκε για να απευθύνει χαιρετισμό ο Ulises Guilarte de Nacimiento, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Κούβας, Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Αντιπρόεδρος της ΠΣΟ. Οπως τόνισε ανάμεσα σε άλλα, «για την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κούβας που συμμετέχει στον εορτασμό της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί τιμή και δέσμευση να επιβεβαιώσει από αυτό το βήμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, στην ένδοξη και αγωνιστική Κομμουνιστική Νεολαία του και στους εργαζόμενους τη σταθερή και ακλόνητη απόφαση του Κουβανικού λαού να δουλέψει για να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο, όπως τον ονειρεύτηκε ο Φιντέλ, έναν κόσμο ειρήνης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» το σύνθημα που αντηχούσε στον χώρο της εκδήλωσης, συνθέτοντας μία ατμόσφαιρα αγωνιστικής αισιοδοξίας μαζί με τις κόκκινες σημαίες που ανέμιζαν στα δύο επίπεδα του εμβληματικού χώρου, καθώς ξεκινούσε η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια του αγώνα και τον ύμνο της ΚΝΕ από το μουσικό συγκρότημα της Οργάνωσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε χτες στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ στον χώρο του Πολυτεχνείου, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικά, είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, ιδιαίτερα σήμερα, κι ας προσπαθούν διάφοροι κάθε χρόνο να συκοφαντήσουν τον αγώνα του Πολυτεχνείου, να συκοφαντήσουν και να διαστρεβλώσουν τον αγώνα χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του αντιδικτατορικού κινήματος, άλλων αντιστασιακών - αντιδικτατορικών οργανώσεων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ