ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν

Το Γηροκομείο Αθηνών επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε την Παρασκευή το Γηροκομείο Αθηνών, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Μαρίνος Μακρής, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Α' Αθήνας, και ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Περιηγήθηκε στους χώρους του Γηροκομείου, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο της διοίκησης, Σπύρο Χαμακιώτη, τον γενικό διευθυντή, Κώστα Σολδάτο, και άλλα στελέχη της διοίκησης του ιδρύματος. Επίσης, συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους του Γηροκομείου.

Κατά την επίσκεψή του ευχήθηκε στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου «χρόνια πολλά», συνομίλησε μαζί τους και τους χάρισε χριστουγεννιάτικες κάρτες, παιδικές ζωγραφιές και ημερολόγια του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με την Μαίρη Λίντα, η οποία του αφιέρωσε το τραγούδι «Θα σε πάρω να φύγουμε...». Παράλληλα, άκουσε τα κάλαντα από μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών που είχαν επισκεφθεί τον χώρο για να τραγουδήσουν και να μοιράσουν δώρα στους φιλοξενούμενους.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος και τα άλλα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Αθηνών, οικονομικής φύσεως κυρίως, με αποτέλεσμα ένας χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενεί περισσότερους από 500 ανθρώπους, αυτήν τη στιγμή να περιορίζεται στους 120. Οπως τόνισαν, προτεραιότητα είναι η διευθέτηση των οικονομικών ζητημάτων, των χρεών που έχει το Ιδρυμα, ώστε να προχωρήσει αμέσως μετά σε προσλήψεις προσωπικού και ανακαίνιση πτερύγων προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες σε περισσότερους ανθρώπους που τις χρειάζονται.


Κατά την επίσκεψή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτές τις μέρες η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, είναι κοντά ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους που βρίσκονται και σε αυτό εδώ το γηροκομείο. Και βεβαίως είναι κοντά στα απροστάτευτα παιδιά, είναι κοντά στους χρόνια πάσχοντες, στα άτομα με αναπηρίες, είναι κοντά στις κακοποιημένες γυναίκες, αλλά και σε όλο τον λαό μας που υποφέρει μπροστά σε μια ενεργειακή φτώχεια, στη μεγάλη ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς, στο χαμηλό εισόδημα, στις χαμηλές συντάξεις, γι' αυτά όλα, για τα οποία ευχόμαστε και ελπίζουμε με τον αγώνα μας να αλλάξουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχηθήκαμε χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία.

Εδώ βρισκόμαστε σε έναν πραγματικά καταπληκτικό χώρο, έναν μεγάλο χώρο, με αξιόλογες υποδομές που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 120 συνανθρώπους μας, ηλικιωμένους, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πάνω από 550 άτομα που το έχουν ανάγκη. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα πρέπει η Περιφέρεια, ο δήμος σε συνεργασία να βοηθήσουν τη διοίκηση, τους εργαζόμενους εδώ στον χώρο που με αυτοθυσία παλεύουν και για να κρατηθεί και για να αναβαθμιστεί και να νιώθουν όμορφα οι συνάνθρωποί μας, οι ηλικιωμένοι που μένουν εδώ. Σας ευχαριστώ, χρόνια πολλά με υγεία, με δύναμη σε όλους!».



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρόνια πολλά με την υπόσχεση να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών

Η παιδική χορωδία «κόκκινο Αερόστατο» και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 24 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και του χρόνου, πολλές ευχές, χρόνια πολλά, καλές γιορτές με μία υπόσχεση, να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας, να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη τα δικά σας, όπως χαμογελάτε σήμερα το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων. Για μια καλύτερη ζωή, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Αυτό που θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του λαού, της νεολαίας, του τόπου μας και βεβαίως θα αντιστοιχεί και τη σύγχρονη εποχή, τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

Να σας ευχαριστήσω ξανά για τη συμμετοχή σας και μιας και είναι και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σήμερα μαζί με τα παιδιά, θα ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει αμέσως, εδώ και τώρα, να αποσυρθεί αυτό το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σχολές, υποβαθμίζει τα ωδεία, τις δραματικές σχολές, τις σχολές κινηματογράφου, τις σχολές χορού.

Και βεβαίως αυτό δεν είναι ευχή, αυτό είναι υπόσχεση ξανά για συνέχιση αυτού του αγώνα, μαζί με όλο τον λαό, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια και το 2023 έρχεται με μεγάλη ακρίβεια, με ενεργειακή φτώχεια, με πλειστηριασμούς, με κρατική βία και καταστολή, με περιορισμό του λαϊκού εισοδήματος και μία σειρά άλλα μέτρα, που είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις, τις οδηγίες του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.


Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ