ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στιγμές κεφιού, ξεγνοιασιάς και δημιουργίας

Με μεγάλη επιτυχία η πρωτοχρονιάτικη γιορτή και η συναυλία στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Μπαλόνια, μουσική, χορός, κατασκευές και αφήγηση παραμυθιού στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή
Μπαλόνια, μουσική, χορός, κατασκευές και αφήγηση παραμυθιού στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή
Παιδικά χαμόγελα, μουσική, παιχνίδι, ευχές, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό που φόρεσε τα γιορτινά για να υποδεχτεί τους μικρούς επισκέπτες. Μεγάλη ήταν η προσέλευση σε αυτή την πολυεπίπεδη εκδήλωση που κορυφώθηκε με τη συναυλία παιδικών τραγουδιών στην Αίθουσα Συνεδρίων.

Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά, που τα προηγούμενα χρόνια αγκαλιαζόταν πλατιά αποτελώντας ένα καθιερωμένο ραντεβού, μετά από ένα αναγκαστικό διάλειμμα λόγω πανδημίας, επέστρεψε με όλα τα συστατικά για πολύτιμες στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για τα μικρά παιδιά, προσφέροντας μια όμορφη διέξοδο για τα νέα ζευγάρια που αναζητούν δημιουργικές προτάσεις γι' αυτές τις μέρες.

Οι επισκέπτες συναντούσαν ένα ζεστό καλωσόρισμα, τους προσφερόταν ένα κέρασμα και τα παιδιά έπαιρναν θέση στα τραπέζια, όπου σε παρέες και με την καθοδήγηση και βοήθεια παιδαγωγών επιδόθηκαν σε κατασκευές στο πνεύμα των ημερών. Χριστουγεννιάτικες φιγούρες - καθεμία μοναδική με την προσωπική πινελιά του δημιουργού της: Το καπέλο του ξωτικού, ένας πρωτότυπος τάρανδος με μύτη ζαχαρωτό, ζωγραφιές, ήταν από τα έργα που στη συνέχεια επιδείκνυαν και πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό από τη γιορτή. Γιορτινή ήταν η διάθεση και στη γωνιά του face painting.

Το βιβλίο, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές, σε ξεχωριστή θέση
Το βιβλίο, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές, σε ξεχωριστή θέση
Με αμείωτο κέφι, οι μικροί επισκέπτες πήραν μέρος και σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες με πολύχρωμα μπαλόνια, μουσική, χορό. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με αφήγηση παραμυθιού, με τη συμμετοχή των παιδιών, που μαγείρεψαν μαζί την «Πετρόσουπα», στη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού που αναφέρεται στην έννοια, στη δύναμη και την αξία της αλληλεγγύης.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν μια ποικιλία τίτλων σε ειδικές εκπτώσεις μέχρι και 60% - 70%, ώστε να περάσουν τις μέρες των γιορτών παρέα με ένα βιβλίο ή να χαρίσουν ένα όμορφο δώρο στους αγαπημένους τους. Στον χώρο διατίθεντο επίσης το τρέχον αλλά και παλαιότερα τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου».

Μια συναυλία που καταχάρηκαν μικροί και μεγάλοι

Ωσπου ήρθε η ώρα της κορύφωσης αυτής της όμορφης γιορτής, μέσα την Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ, που γέμισε χαρούμενα πρόσωπα και φωνούλες, καθώς τα παιδιά πήραν τη θέση τους για την όμορφη συναυλία που επιμελήθηκε ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης και την καταχάρηκαν μικροί και μεγάλοι.

Σε μια πανέμορφα στολισμένη σκηνή με εντυπωσιακές μπάλες και αστέρια, πήρε τη θέση της η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, που άνοιξε το πρόγραμμα με τον «Παλιάτσο», τραγουδώντας «τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσει η πολιτεία»...


Καθώς χτες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την απώλεια του αγαπημένου μας, μεγάλου, Θάνου Μικρούτσικου, δεν θα μπορούσαν οι δικές του μουσικές να λείπουν από τη συναυλία, που συνεχίστηκε με «Το τραγούδι του Μεσιάν», σε στίχους Μαρίας Παπαγιάννη, που καλωσόρισαν τη μεγάλη παρέα και... «λέγε ο ένας λέγε ο άλλος μεγαλώνει η ζωή, δώσε ο ένας δώσε ο άλλος ταξιδεύουμε μαζί. Στο φεγγάρι αν θες να πάμε ένας δρόμος πάει εκεί, μη φοβάσαι το ταξίδι είμαστε όλοι δυνατοί».

Ετσι μελωδικά και χαρούμενα συνεχίστηκε ένα πρόγραμμα με ιστορίες, χρώματα, αλλά και ζωάκια, όπως το αγαπημένο «Ελεφαντάκι» του Γιώργου Χατζηπιερή που τα παιδιά υποδέχτηκαν με ρυθμικό χειροκρότημα, τον «Κοκοδρείλο» που «με τα δόντια κοφτερά ροκανίζει ξύλα και στον Γιάννη τον μικρό φτιάχνει μια καλύβα», την αλεπού που «αφήνει τα κουνέλια και πάει για τσιφτετέλια», αλλά και τον «Μέρμηγκα» του Μάνου Λοΐζου και το σπουργίτι που «τίπι τίπι... τσιμπά τ' αραποσίτι»!

«Γεια σου κύριε μενεξέ» τραγούδησαν τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Δημήτρη Λάγιου... υποσχέθηκαν ότι «θα σου δώσω ένα τόπι χρυσό για να παίζεις στο χολ με παιδιά αν με πάρεις, με πάρεις, με πάρεις να 'μαι ταίρι σου πια» ακολουθώντας τη χαρούμενη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη... γέλασαν με τους ιππότες του Νίκου Κυπουργού που «καταντούσανε στουπί»...

Με παιδικά χαμόγελα και κέφι γέμισε η Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ στη συναυλία
Με παιδικά χαμόγελα και κέφι γέμισε η Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ στη συναυλία
Τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και διαχρονικά παιδικά τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, συνέπαιρναν τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους, που τραγουδούσαν όλοι μαζί, ενώ τα καλύτερα σχόλια ακούγονταν από όλους για τις ερμηνείες του Γιάννη Διονυσίου, της Βιολέτας Ικαρη, της Μιρέλας Πάχου και του Απόστολου Ρίζου, που εναλλάσσονταν στη σκηνή.

Ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης παρουσίασε τους μουσικούς που πλαισίωσαν τη συναυλία: Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Κωνσταντίνα Ρούσσου (φλάουτο, πίκολο), Βασίλης Παρασκευόπουλος (κλαρινέτο), Ανδρέας Σπυρόπουλος (φαγκότο), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Τάσος Βιτσεντζάτος (τρομπέτα), Τζιμ Σταρίδας (τρομπόνι), Δημήτρης Ζήσης (ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο), Γιώργος Κατσίκας (ρυθμικά κρουστά), Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσο), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο). Στη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας ήταν η Βανέσα Καλκάνη.

Και στο τέλος όλοι μαζί ταξίδεψαν με τον «μικρό Βοριά» παραγγέλνοντάς του «να 'ναι καλό παιδάκι» κι όλοι μαζί οι ερμηνευτές, η χορωδία και το κοινό έριξαν «βάρκα στο γιαλό» ολοκληρώνοντας αυτήν την όμορφη γιορτή και ευχόμενοι καλή Πρωτοχρονιά.


Οι ερμηνευτές στη σκηνή στη συναυλία με παιδικά τραγούδια
Οι ερμηνευτές στη σκηνή στη συναυλία με παιδικά τραγούδια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συνεχίζουμε πρωτοβουλίες που δίνουν ανάσα και χαρά σε παιδιά και γονείς

Με τον Γιάννη Διονυσίου
Με τον Γιάννη Διονυσίου
Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αφού περιηγήθηκε στον χώρο όπου τα παιδιά συμμετείχαν στα γιορτινά εργαστήρια, στις κατασκευές και στα μουσικοκινητικά παιχνίδια, συναντήθηκε με τους συντελεστές της συναυλίας των παιδικών τραγουδιών που ακολούθησε, τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη που την επιμελήθηκε, και τους τραγουδιστές Γιάννη Διονυσίου, Βιολέτα Ικαρη, Μιρέλα Πάχου και Απόστολο Ρίζο.

Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουμε, όπως κάθε χρόνο, αυτές τις πρωτοβουλίες που δίνουν ανάσα, χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες. Προσθέτουν ένα μικρό λιθαράκι, ώστε να μπουν στην καρδιά των παιδιών οι αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του αγώνα. Αξίες που είναι πάρα πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε σε μια κοινωνία, η οποία όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε μια εχθρική ζούγκλα ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συνεχώς, να συνεχίζονται και όλο τον χρόνο. Θα κάνουμε το καθήκον μας, ΚΚΕ και ΚΝΕ.

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά να έχουμε σε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά που έρχεται. Να είμαστε με δύναμη όλοι, τα παιδιά μας, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας. Με δύναμη και υγεία να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».



Με την Βιολέτα Ικαρη και την Μιρέλα Πάχου
Με την Βιολέτα Ικαρη και την Μιρέλα Πάχου

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ