ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε ρόλο μάνατζερ για την ενσωμάτωση των βαλκανικών συνδικάτων

Αρχές Ιούλη έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο ίδρυσης του «Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης», οι εργασίες συγκρότησης του οποίου ξεκίνησαν πέρσι, με πρωταγωνιστή την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ΝΤ ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ), που ανέλαβε εθελοντικά την πρωτοβουλία να συμβάλει στην προσπάθεια προσαρμογής της δημόσιας διοίκησης των βαλκανικών χωρών στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Interreg 2, με τίτλο «Διασυνοριακό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης στη Βαλκανική». Είναι ύψους 120 εκατ. δραχμών - με ανοιχτή την οροφή - και σ' αυτό συμμετέχουν η ΕΔΟΘ ως επικεφαλής, το βουλγαρικό KNSB, το Συνδικάτο Εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση (UPOZ) της ΠΓΔΜ και το Ανεξάρτητο Συνδικάτο εργαζομένων στην Υγεία (CITUHEA) της Αλβανίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τρεις ημερίδες: Στη Βουλγαρία τέλη Μάη, όπου παρουσιάστηκαν αποτελέσματα έρευνας που είχε αναλάβει ελληνική επιστημονική ομάδα για την κατάσταση στην εκπαίδευση της Βουλγαρίας. Στις αρχές Ιούνη σε Αλβανία με θέμα τα δεδομένα και την προοπτική του συστήματος Υγείας και στην ΠΓΔΜ με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω κύκλου, αναμένεται και η τελική εργασία, ίδρυσης και μόνιμης λειτουργίας του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη και χώρο στέγασης το κτίριο της ΕΔΟΘ.

Η πρωτοβουλία αυτή προωθείται από ΠΑΣΚΕ και «Αγωνιστική Συνεργασία» και στηρίζεται πολιτικά από τη ΔΑΚΕ. Και όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Δ. Κίτσιος, είχε δηλώσει το 1997, όταν κατατέθηκε η πρόταση για έγκριση του προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, «η πρόταση ανταποκρίνεται πλήρως στο πνεύμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού για την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με τους λαούς των Βαλκανίων, μέσα από μη κυβερνητικούς φορείς».

Στόχος της ΕΕ, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος Interreg 2, είναι η προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης (ΔΔ) και ειδικότερα οι τομείς της Υγείας, Παιδείας, ΤΑ, στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Δηλαδή, η προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της αγοράς και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, η γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων, οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών, η κατάργηση της μονιμότητας, η εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών ωραρίων, η σύνδεση της αμοιβής με την εντατικοποίηση της εργασίας και το βαθμό υποταγής των εργαζομένων, κλπ. Ουσιαστικά προωθείται η προσαρμογή της ΔΔ, μέσα από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στις ανάγκες του κεφαλαίου, εγχώριου και ευρωπαϊκού, ώστε να διευκολύνεται η διείσδυση και δράση των επιχειρήσεων. Αλλος σημαντικός στόχος φαίνεται πως είναι η χειραγώγηση των συνδικάτων της Βαλκανικής και η ενσωμάτωσή τους στη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Ετσι, η ΕΔΟΘ φαίνεται πως «πέρα από τη συνεργασία που προσφέρει στο ελληνικό κράτος για την υλοποίηση του προγράμματος, διαμεσολαβεί σε ρόλο συνδικαλιστικού μάνατζερ για την ενσωμάτωση των βαλκανικών συνδικάτων», όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Β. Θεοδωρακόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΕΔΟΘ, που πρόσφατα μετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία για θέματα εκπαίδευσης.

Μια ημερίδα που συνέβαλε σ' αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό, θέτοντας τις γενικές κατευθύνσεις στις οποίες πρέπει να κινηθούν οι αλλαγές-προσαρμογές στην εκπαίδευση για να γίνει πιο εύκολη η σύνδεση με την «ευρωπαϊκή οικογένεια». Και όλα αυτά συμβαίνουν σε χώρες που, όπως όλα δείχνουν, οι προσαρμογές στα ευρωπαϊκά δεδομένα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Στη Βουλγαρία, π.χ., τα περισσότερα εργοστάσια έχουν κλείσει, τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλά, ακόμη δεν έχουν θεσμοθετηθεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εφαρμόζεται η ατομική συμφωνία για το μεροκάματο, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις πληρώνεται στο χέρι κάθε βράδυ από τον εργοδότη.

Συμφωνήθηκε η κοινή θέση των «15» έναντι της Τουρκίας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (του ανταποκριτή μας ΒΗΣ. ΓΚΙΝΙΑ).-

Το Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων (ΚΟΡΕΠΕΡ) σε επίπεδο πρέσβεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) συμφώνησε χτες στις Βρυξέλλες σε «κοινή θέση» των 15 κρατών - μελών έναντι της Τουρκίας, ενόψει του Συμβουλίου Σύνδεσης (ΣΣ) ΕΕ - Τουρκίας στο Λουξεμβούργο, την προσεχή Τρίτη.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές η «κοινή θέση» δεν παρουσίασε «κανένα πρόβλημα» και επιτεύχτηκε «ισορροπία» που φαίνεται να «ικανοποιεί» και την ελληνική πλευρά. Η Αγκυρα έχοντας ικανοποιήσει όλους τους στόχους, που είχε θέσει από το Ελσίνκι και μετά, υψώνει εκ νέου τον πήχη και απαιτεί από την ΕΕ να της παραχωρηθεί το δικαίωμα έναρξης διαδικασίας «προ-αξιολόγησης», γεγονός που θα «υπερβεί» τις αποφάσεις του Ελσίνκι και θα προχωρήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας της Τουρκίας με έναρξη «προδιαπραγματεύσεων» ένταξης.

Αμέσως μετά την ευνοϊκή απόφαση για την Τουρκία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Γκέτεμποργκ (15/16 Ιούνη 2001), η Αγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη νέα κατάσταση ανοίγοντας νέο κύκλο πιέσεων και διαπραγματεύσεων προς την ΕΕ. Οσον αφορά το Κυπριακό η κατάσταση παραμένει αδιευκρίνιστη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αποφάσεις του Γκέτεμποργκ υπάρχει ολόκληρη παράγραφος για την Τουρκία, αλλά, για πρώτη φορά, δεν υπάρχει νύξη για την Κύπρο. Τα πράγματα έχουν αποκατασταθεί σύμφωνα με τις τουρκικές στρατηγικές επιδιώξεις.

Στην «κοινή θέση» τήης ΕΕ θα υπάρχει αναφορά στη γενικόλογη «υποστήριξη της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό», σύμφωνα με τις «θέσεις» του ΓΓ του ΟΗΕ και τα σχετικά ψηφίσματα, σύμφωνα με το ευχολόγιο του Ελσίνκι. Οι δεκαπέντε προτρέπουν την Τουρκία να «ενθαρρύνει» την τουρκο-κυπριακή πλευρά να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι «και άλλα μέρη» έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στην επανάληψη των συνομιλιών.

Οσον αφορά στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, το Γκέτεμποργκ κάνει λόγο για «νέες προσωπικές» και για «ικανοποιητική πρόοδο», που έχει επιτευχθεί στη λεγόμενη «προενταξιακή στρατηγική», και χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτη εξέλιξη» την υποβολή από την Τουρκία του «εθνικού προγράμματος για την υιοθέτηση του κεκτημένου».

Η «κοινή θέση» των δεκαπέντε θα επαναλαμβάνει την «προτεραιότητα της εταιρικής σχέσης προσχώρησης, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προενταξιακής στρατηγικής». Πρόκειται για τη «συμφωνία - πλαίσιο» που με εντολή του Ελσίνκι έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και καθορίζει τους κανόνες του «παιχνιδιού». Στα πλαίσια αυτής της «στρατηγικής» έχει θεσπιστεί και «συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένος πολιτικός διάλογος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γκέτεμποργκ «το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, πρέπει να θεσπιστεί από το Συμβούλιο της ΕΕ ενιαίο χρηματοδοτικό πλαίσιο για την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία». Η Ελλάδα έχει άρει όλες τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί μετά τα Ιμια. Για την ΕΕ η οικονομική ευρωστία της Τουρκίας έχει ιδιαίτερη σημασία και όπως τονίστηκε με έμφαση στο Γκέτεμποργκ, από πλευράς της Αγκυρας «το οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για οικονομική ανάκαμψη».

ΧΙΟΣ
Λαϊκή οργή για τους «πλασιέ» του πολέμου

Με τη δική τους αντιπολεμική σύνοδο και πολύμορφες κινητοποιήσεις, απαντούν οι κάτοικοι της Χίου στα ευρωΝΑΤΟικά «γεράκια», που από σήμερα και για δυο ακόμα μέρες θα βρεθούν στο ακριτικό νησί της χώρας, προκειμένου να ανταλλάξουν «απόψεις» για τους εξοπλισμούς...

Η Αντιπολεμική Σύνοδος των Φορέων της Χίου, την οποία απαρτίζουν μέλη πολλών μαζικών οργανώσεων, καλεί τους κατοίκους του νησιού να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει, εκδηλώσεις, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Κόντρα σ' αυτούς που με περίσσιο θράσος τολμούν να πραγματοποιούν στη Χίο 20-22 Ιούνη Σύνοδο της Ομάδας Εθνικών Εμπειρογνωμόνων της Δυτικοευρωπαϊκής Ομάδας Εξοπλισμών».

Σήμερα, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Χίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν συμβολική καθιστική διαμαρτυρία, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο «Χανδρής», το χώρο δηλαδή στον οποίο θα λάβει χώρα η σύνοδος της ομάδας των ευρωΝΑΤΟικών αξιωματούχων.

Παράλληλα, αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ., τα μέλη των μαζικών φορέων θα πραγματοποιήσουν πορεία ειρήνης από την είσοδο της Απλωταριάς, μέχρι το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και εκεί θα υπάρξουν ομιλίες, ενώ στις 9.30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία από νεανικά και λαϊκά συγκροτήματα του νησιού. Τέλος την Παρασκευή, στις 9.00 μ.μ., θα γίνει προβολή αντιπολεμικής κινηματογραφικής ταινίας στο «Δημοτικό Κήπο».

Στο κάλεσμά τους, προς το λαό της Χίου, τα μέλη της αντιπολεμικής συνόδου υπογραμμίζουν την ανάγκη της ενωμένης πάλης, «για να διώξουμε το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, για να διώξουμε «αυτούς που καταδυναστεύουν τους λαούς, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα», για να μετατρέψουμε, όπως υπογραμμίζουν: «Το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης των Λαών της περιοχής».

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, με δική του ανακοίνωση, τονίζει ότι «οι γυναίκες της Χίου δεν μπορούν να μη δείξουν την αντίθεσή τους στη Δυτικοευρωπαϊκή Σύνοδο που έχει σαν αντικείμενο τους εξοπλισμούς, δηλαδή την παραγωγή όπλων του θανάτου». Σ' άλλο σημείο του κειμένου τους δηλώνουν αποφασισμένες «να ενώσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στα σχέδια των "πλασιέ" του πολέμου».

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΙΟ
Τιμή μας ή ντροπή μας;...

Στις 20-22 Ιουνίου, πραγματοποιείται στη Χίο η σύνοδος των εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ. Ιστορικό γεγονός, πράγματι. Ιστορικό, όχι λόγω των «υψηλών προσκεκλημένων». Δεν είναι αυτός ο λόγος. Αλλά τούτες τις μέρες η Ιστορία μάς καλεί να πάρουμε θέση. Να πούμε τα «όχι» ή τα «ναι» μας. Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους με ποιους είμαστε. Με τους θύτες ή με τα θύματα.

«Η ώρα της κρίσεως», για τους αιρετούς και τους απλούς πολίτες της Χίου. Η θέση που θα πάρουμε θα μείνει στην ιστορία, θα δοθεί ως παρακαταθήκη στις επόμενε γενιές. Μα είναι στα αλήθεια τόσο σοβαρά;

Τοπικά, κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ κάνουν φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη της Χίου και να μειώσουν την πολιτική της σημασία. Μιλούν σα να πρόκειται για ένα ακόμα συνέδριο όπως όλα εκείνα που έγιναν στη Χίο στο παρελθόν πχ. Ιατροφιλοσοφικό, των ομογενών και τόσα άλλα που ασφαλώς η πραγματοποίησή τους αποτελούσε τιμή για το νησί. Είναι όμως δυνατόν να επιχειρούν να εξομοιώσουν τη Σύνοδο των εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ με τα συνέδρια που φιλοξένησε η Χίος στο παρελθόν; Υπάρχει σκεπτόμενος Χιώτης που να μην μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στους συνέδρους επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος ή και συνδικαλιστές που επέλεξαν το νησί μας για την πραγματοποίηση του συνεδρίου τους και στους ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;

Δεν παρέλειψαν βέβαια να υπογραμμίσουν τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την παρουσία των «υψηλών προσκεκλημένων». Σα να έχει ανάγκη τούτο το νησί από τα χρήματά τους που στάζουν αίμα όπως και τα χέρια τους...

«Τιμή μας» λένε, η πραγματοποίηση της Συνόδου των Εμπειρογνώμων του ΝΑΤΟ, στη Χίο...

«Ντροπή μας»! Θα μπορούσαν να πούνε τα παιδιά μας, αλλά και όλοι που έχουν μνήμη και η κρίση τους δεν επηρεάζεται από κομματικές κατευθύνσεις. Πώς μπορούμε, αιρετοί και πολίτες να ξεχάσουμε τις μαζικότατες και δυναμικές κινητοποιήσεις, τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνονταν και στη Χίο, πριν δύο χρόνια όταν ήταν σε εξέλιξη ο βρώμικος, ακήρυχτος πόλεμος των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Σερβία; Οσοι αιρετοί και πολίτες συμμετείχαμε και διαδηλώναμε την οργή μας για το έγκλημα που συντελούνταν δίπλα μας, σε ανεξάρτητο κράτος, με θύματα αμάχους, αλήθεια τώρα αναρωτιέμαι ενάντια σε ποιους διαδηλώναμε;... Οι αιρετοί που θα υποδεχτούν σήμερα τους εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ, στους πύρινους λόγους που έβγαζαν τότε, ποιους κατήγγειλαν; Δεν καταφέρονταν έντονα στο ΝΑΤΟ; Τόσο γρήγορα ξέχασαν και θέλουν να πράξουμε κι εμείς το ίδιο;

«Στο όνομα της φιλοξενίας», λένε... Αλήθεια, αν χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας ένας δολοφόνος, με τα σημάδια του εγκλήματος ακόμη στα χέρια, εμείς θα του ανοίξουμε στο «όνομα της φιλοξενίας»;...

Πόσα ακόμη μαζικά εγκλήματα πρέπει να συντελεστούν μπροστά στα μάτια μας, πόσα ακόμη καρβουνιασμένα κορμιά πρέπει να δούμε, για να καταλάβουμε ότι είναι καλύτερα να χαρακτηριστούμε «αφιλόξενοι» παρά «υπόδουλοι».

Αποδεχόμενοι να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ στη Χίο δυστυχώς, γυρίσαμε την πλάτη στην ιστορική ευκαιρία που είχαμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, στην επεκτατική πολιτική που ασκεί στα Βαλκάνια, στην προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων. Μια κορυφαία πολιτική πράξη, ένα πραγματικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας.

Είχαμε τη δυνατότητα να φωνάξουμε «Ανεπιθύμητοι οι δολοφόνοι, στη Χίο, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια». Αντ' αυτού, αιρετοί που πριν δύο χρόνια διαδήλωναν ενάντια στο φρικιαστικό έγκλημα του ΝΑΤΟ σήμερα υποδέχονται τους εμπόρους του πολέμου. Ετσι απλά...

Από τη μια αναλάμβαναν πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του ΝΑΤΟ και από την άλλη ανοίγουν την αγκαλιά τους στους θύτες. Ιστορικό μπέρδεμα, τελικά, ως κοινωνία με ποιους είμαστε με τους θύτες ή με τα θύματα; Δεν μπορεί από τη μια να περιθάλπεις το θύμα, να το βοηθάς να επουλώσει τις πληγές του και από την άλλη να φιλοξενείς τους θύτες που σχεδιάζουν να ανοίξουν νέες πληγές στο σώμα των λαών των Βαλκανίων. Δεν μπορείς, όχι μόνο γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ηθικό κενό, αλλά κυρίως γιατί δεν ξέρεις, αν αύριο θα είσαι ανάμεσα στα επόμενα θύματα... Τα Σκόπια είναι τόσο κοντά...

Επειδή η Ιστορία κρίνει όχι μόνο τους κατέχοντες την εξουσία, αλλά και τους απλούς πολίτες, έστω και την ύστατη ώρα μπορούμε να αντιδράσουμε. Να σταθούμε απέναντι στους καλοντυμένους κυρίους με τα ακριβά κοστούμια και να τους βροντοφωνάξουμε «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ»!

Τις «ειρηνευτικές επεμβάσεις» τους στα Βαλκάνια που άφησαν πίσω πόνο, διχασμό και αθώα θύματα. Τις χιλιάδες βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που όπως προσπάθησαν να μας πείσουν «βλάπτουν λιγότερο από το κάπνισμα».

Τίποτα πια δεν κρύβει το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για τους λαούς των Βαλκανίων και τον επικίνδυνο, επεκτατικό ρόλο που διαδραματίζουν στην περιοχή.

Την ώρα που οι σύνεδροι, οι εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ, ίσως να κλείνουν «ιστορικές συμφωνίες» που πιθανά να μεταφράζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, σε νέες «ειρηνευτικές επεμβάσεις», εμείς δε χρειάζεται να πούμε πολλά μόνο ένα «ΟΧΙ» στη δουλικότητα, στην εξάρτηση. Μπορούμε απλά να φωνάξουμε «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ». Μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε, να καταγγείλουμε, να διεκδικήσουμε για μας και για τα παιδιά μας.

Ενα μόνο δεν μπορούμε, να σιωπήσουμε...


Ευγενία ΚΩΤΗ
Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σήμερα στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 18.10 στην εκπομπή «Ματιές στον κόσμο», μια συζήτηση της δημοσιογράφου Αννας Μπαλλή, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, με τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Παναγιώτη Μαντά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ και τον Δημήτρη Μπελαντή, νομικό, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Γκέτεμποργκ.
  • Στις 19.00 «Αθλητικές συναντήσεις» και τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Χαλκηδόνας και Εθνικού.
  • Στις 22.00 την εκπομπή «Προεκτάσεις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Καραχάλιος, μια συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.
  • Στις 23.00 στην εκπομπή «Οι δρόμοι της λογοτεχνίας» μια συζήτηση του Βαγγέλη Κούτα, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, με τον Δημήτρη Πορφύρη για τα ποιητικά του έργα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ