ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
Σελ. /32
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ» τον Απρίλη σε όλη τη χώρα

Με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν τον Απρίλη τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Θα τα δούμε να πραγματοποιούνται τον επόμενο μήνα σε εκατοντάδες στέκια, πάρκα, πλατείες και γειτονιές σε εκατοντάδες πόλεις, νησιά και χωριά της χώρας μας!

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ειδικά φέτος, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για το έγκλημα στα Τέμπη, θα είναι το ραντεβού των χιλιάδων μαθητών που:

  • δάκρυσαν, οργίστηκαν, αναρωτήθηκαν «γιατί», βλέποντας τις εικόνες του τρένου στα Τέμπη,
  • έβαλαν την τσάντα τους για να σχηματιστεί ένα σύνθημα οργής, θλίψης, αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σχολικό προαύλιο,
  • κατέβηκαν στον δρόμο σε μαθητικές πορείες και απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή,
  • προβληματίζονται και συζητάνε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα
  • πηγαίνουν Β' και Γ' Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ψηφίζουν στις ερχόμενες εκλογές και «ψάχνονται» για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν.

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνουν, όπως πάντα, βήμα στους χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη να εκφραστούν, να συζητήσουν για ό,τι νιώθουν όλη αυτή την περίοδο, να δημιουργήσουν, να αισθανθούν αισιόδοξα για το μέλλον τους. Να στείλουν με τη δίψα και το μεράκι τους για τραγούδι, χορό, θέατρο, αθλητισμό, το πιο δυνατό μήνυμα πως δεν συμβιβάζονται με έναν κόσμο γεμάτο εκμετάλλευση και αδικία, έναν κόσμο που τα κέρδη των λίγων δολοφονούν τις ζωές και τα όνειρά τους, πως το μέλλον και τις ζωές τους δεν θα τα χαρίσουν σε κανέναν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δύναμη με τους αγώνες τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να νικήσει το δικαίωμα στη ζωή και η ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για όλους και όλες! Σε αυτόν τον αγώνα, που έχουν πια και την πρόσφατη δική τους πείρα, χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατή ΚΝΕ.

Χιλιάδες, πρώτες κατακκόκινες ψήφοι στο ΚΚΕ, ανυπότακτες, ασυμβίβαστες, αγωνιστικές θα δώσουν ένα μεγάλο πολιτικό χτύπημα σε αυτό το σύστημα, για να γίνουν πράξη όλα όσα οι άλλοι φοβούνται, για να πάρουν τα όνειρα της νεολαίας εκδίκηση!


ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Μας ενώνει η θέληση για μια καλύτερη ζωή»

Εκδήλωση στην Κυψέλη ενάντια στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ, το βράδυ του Σαββάτου, στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας, και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Δ. Μπιργάλιας ξεκίνησε την ομιλία του με το κάλεσμα αγώνα και κοινής δράσης που απευθύνει η ΚΝΕ σε όλους τους μετανάστες που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα. «Σε όλους όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, να ξεριζωθούν λόγω των πολέμων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και πολλοί από αυτούς ζουν υπό άθλιες συνθήκες, βιώνοντας τις διακρίσεις και την άγρια εκμετάλλευση».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη και στη συμμετοχή νέων ανθρώπων, χιλιάδων φοιτητών και μαθητών. Επίσης, στα σημαντικά προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή: «Ηδη από το 2015 υπάρχουν επανειλημμένα καταγγελίες για την κατάσταση του κτιρίου στο 39ο Γυμνάσιο - Λύκειο. Το 2019 γράφαμε για τη στατικότητα του κτιρίου και διεκδικούσαμε μέτρα σε ανακοίνωση της μαθητικής Οργάνωσης Βάσης της ΚΝΕ στο σχολείο. (...) Αν γίνει κάτι, ένας σεισμός, και συμβεί οτιδήποτε στο 39ο, ποιος θα φταίει; Θα φταίει "η κακιά η ώρα"; Θα φταίει γενικά "η κακιά η χώρα"; Οχι, θα φταίει ότι τα χρήματα πάνε αλλού, ότι το κέρδος μπαίνει πάνω από την ασφάλεια των μαθητών. Θα φταίνε, όπως λέει και το σύνθημα, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούνε τώρα».

«Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες μας ενώνουν τα ίδια σχολεία, οι ίδιοι χώροι δουλειάς, οι ίδιες γειτονιές. Μας ενώνει η οργή για όσα συμβαίνουν γύρω μας, το σύστημα της εκμετάλλευσης, η θέληση για μια καλύτερη ζωή. Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που δεν δέχεται να συνηθίσει στην "κανονικότητα" του πολέμου, της εξαθλίωσης, του ξεριζωμού, των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης», συνέχισε, για να προσθέσει: «Η πραγματική αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου είναι να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν τώρα οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να σταματήσει να αξιοποιείται η χώρα μας ως πολεμικό ορμητήριο. Να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην πολιτική του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις, μετατρέποντας τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ», καταγγέλλοντας από το βήμα της συγκέντρωσης το νέο σχέδιο για τον Κώδικα Μετανάστευσης.

Κλείνοντας ο Δ. Μπιργάλιας τόνισε ότι η στάση των κομμάτων απέναντι και στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό χρειάζεται να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις επερχόμενες εκλογές: «Αυτό χρειάζεται να γίνει κριτήριο ψήφο και για χιλιάδες Ελληνες, μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, μπροστά και στις επερχόμενες κάλπες. (...) Αντικειμενικά, λοιπόν, μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές, ένα είναι το σύνθημα που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Μόνοι τους και όλοι μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! Μόνοι τους, τα αστικά κόμματα που ευθύνονται με την πολιτική τους για τη σημερινή κατάσταση. Αυτοί που όλοι μαζί συμφωνούν, και πλέον το παραδέχονται και ξεδιάντροπα, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που "πνίγουν" τη νέα γενιά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ