ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
Σελ. /48
Πρωτοπόροι αγωνιστές βιοπαλαιστές της υπαίθρου στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Στις 15 φτάνουν οι υποψηφιότητες με το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον χώρο των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, βιοπαλαιστές της ζωής, εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, που όλα τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η πάλη των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την επιβίωσή τους, με κάθε μορφή.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει τους υποψήφιους του ΚΚΕ από τον χώρο των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων:

  • Βομπίρης Θανάσης: Αγρότης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Υποψήφιος στην Ηλεία.
  • Γεωργαδάκης Θοδωρής: Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας. Υποψήφιος στη Μαγνησία.
  • Εγρές Αβραάμ: Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Βοΐου, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεάπολης. Υποψήφιος στην Κοζάνη.
  • Κοτοπούλης Σπύρος: Αγρότης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.
  • Κουτούφης Φάνης: Αγρότης - πωλητής λαϊκών αγορών από τα Γιαννιτσά. Γραμματέας του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «Η Ομόνοια». Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών του δήμου Πέλλας. Υποψήφιος στην Πέλλα.
  • Μαντατής Σταύρος: Αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Υποψήφιος στη Λέσβο.
  • Μαρούδας Ρίζος: Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.
  • Μποδιώτης Γιάννης: Αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας». Υποψήφιος στην Αχαΐα.
  • Νικολόπουλος Σπύρος: Αγρότης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Υποψήφιος στη Μεσσηνία.
  • Πάσουλας Χρήστος: Αγρότης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Υποψήφιος στη Φθιώτιδα.
  • Πεσλής Μπάμπης: Πτηνοτρόφος, μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΑ, πρόεδρος του Συλλόγου Πτηνοτρόφων Δυτικής Ελλάδας. Υποψήφιος στην Αρτα.
  • Σουμελίδης Γιάννης: Αγρότης από το Μαυροβούνι Σκύδρας. Δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Σκύδρα. Μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του μπλόκου Γυψοχωρίου. Υποψήφιος στην Πέλλα.
  • Τσικριτσής Στέλιος: Αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Υποψήφιος στη Λάρισα.
  • Τσιουλάκος Τάκης (Δημήτρης): Αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Υποψήφιος στην Ημαθία.
  • Τσιούτρας Γιάννης: Αγρότης, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Υποψήφιος στην Καρδίτσα.

«Σταθερά στο πλευρό μας!»

Δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστών που συμπορεύονται με το ΚΚΕ

Χρήστος Κάμτσης
Χρήστος Κάμτσης
Στην ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στις εκλογές στις 21 Μάη και μέσα από την εμπειρία τους, αναφέρθηκαν στον «Ριζοσπάστη» αγροτοσυνδικαλιστές από τον νομό Πέλλας.

Ο Χρήστος Κάμτσης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Πέλλας «ΕΝΟΤΗΤΑ», μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τονίζει:

«Με αυτά που βλέπω γύρω μου, λέω ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής ολοένα και περισσότερο συσπειρώνονται στους Συλλόγους τους, δημιουργώντας ένα ανυπότακτο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, ως απάντηση στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγεί στον αφανισμό και την εξαθλίωση. Καθημερινά, παλεύουμε με τις τεράστιες αυξήσεις στην Ενέργεια, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές πώλησης, κάτω του κόστους, των προϊόντων που παράγουμε. Ολα αυτά τα χρόνια που είμαστε στον δρόμο του αγώνα, αντιληφθήκαμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, αλλά και ποιοι είναι στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, όχι μόνο στηρίζοντας τα αιτήματά μας αλλά και τις μορφές πάλης και διεκδίκησης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό μας, το ΚΚΕ έδωσε και δίνει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών. Αλλωστε, τα δίκαια αιτήματά μας μπορούν να συναντηθούν στον αγώνα με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Γι' αυτό, παραμερίζοντας τις όποιες διαφοροποιήσεις μου, στηρίζω τους υποψήφιους του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, και συμπορεύομαι μαζί του».

* * *

Γιάννης Βαλάσης
Γιάννης Βαλάσης
Αντίστοιχα, ο Γιάννης Βαλάσης, μέλος του ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Πέλλας «ΕΝΟΤΗΤΑ», σημειώνει:

«Από το 2013 συμμετέχω στις αγροτικές κινητοποιήσεις μέσα από το μπλόκο Γυψοχωρίου - Τριφυλλίου. Από το 2016 που φτιάξαμε τον Αγροτικό Σύλλογο, ήρθα σε επαφή και γνώρισα καλύτερα μέλη του ΚΚΕ και μέσα από αυτούς με τις θέσεις του ΚΚΕ για τους αγρότες. Ολα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει πραγματικά τα αιτήματα των αγροτών καθώς και τις μορφές αγώνα που εμείς επιλέγουμε με όλες του τις δυνάμεις. Επίσης, κατάλαβα ότι συμφωνώ με το ΚΚΕ πολύ περισσότερο από τα άλλα κόμματα. Γι' αυτούς τους λόγους, αν και δεν προέρχομαι από τον χώρο του ΚΚΕ, στις επόμενες εκλογές θα στηρίξω το ΚΚΕ και τους υποψήφιούς του, όχι μόνο με την ψήφο μου αλλά και όπως αλλιώς μπορώ. ΚΚΕ, λοιπόν, στις εκλογές και το ίδιο προτείνω να κάνουν και οι άλλοι συνάδελφοι αγρότες».


Η πείρα από τους αγώνες μας κριτήριο ψήφου: Με το ΚΚΕ!

Δήλωση του Χρήστου Πάσουλα, υποψήφιου βουλευτή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Τα τελευταία 10 χρόνια, στον νομό Φθιώτιδας, που είναι κατά βάση αγροτικός, αποτυπώθηκε μια πολύ μεγάλη μείωση του πληθυσμού και στους περιφερειακούς δήμους αλλά και στα χωριά γύρω από τη Λαμία. Αυτό είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της διαχρονικής εφαρμογής από όλες τις κυβερνήσεις των κατευθύνσεων της ΚΑΠ και όλων των αντιλαϊκών μέτρων, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και στην υποβάθμιση συνολικά των υποδομών και της ζωής μας στην ύπαιθρο.

Ολα αυτά τα χρόνια, με μπροστάρηδες τα μέλη, τους φίλους του ΚΚΕ αλλά και άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, οργανώθηκαν σημαντικοί αγώνες και κινητοποιήσεις για όλα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, και μάλιστα αποσπάστηκαν και ορισμένες κατακτήσεις.

Διαχρονικά, το μόνο Κόμμα που στήριξε και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι το ΚΚΕ, και δεν το κάνει για να μας χαϊδέψει τα αυτιά, ή για ψηφοθηρικούς λόγους. Το ΚΚΕ έχει άλλη αντίληψη για την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, που εδράζεται στην αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα.

Γι' αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, γιατί, από τη μια, θα δώσει ώθηση στο κίνημα και στους αγώνες απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, και, από την άλλη, για να συμβάλουμε να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την παραγωγή, που θα μας επιτρέπουν να ζούμε στον τόπο μας με τους όρους που μας αξίζουν τον 21ο αιώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ