ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΑΚΗ, που σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

Δολοφονία 23χρονου Πακιστανού στον Περισσό

Την ανησυχία της με αφορμή τη νέα καταγγελία για τη δολοφονία 23χρονου Πακιστανού εργάτη, το Σάββατο 12 Αυγούστου στον Περισσό, εκφράζει η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η ΕΝΟΤΗΤΑ» και καταγγέλλει αύξηση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα.

Οπως καταγγέλλεται, ο 23χρονος Σιράζ Σαφτάρ, που εργαζόταν σε λαϊκές αγορές και έμενε στα Ανω Πατήσια, βρέθηκε μαχαιρωμένος κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό στις 4 το πρωί. Τον άτυχο νέο βρήκαν συμπατριώτες του επίσης εργάτες σε λαϊκές αγορές καθώς πήγαιναν για δουλεία, ενώ όπως λέγεται από την κοινότητα, έφερε πολλές μαχαιριές και τα προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του βρέθηκαν στον χώρο.


Ανάκληση προϊόντος με κατεψυγμένα σουτζουκάκια

Την άμεση ανάκληση κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, μετά από δειγματοληψία εντοπίστηκε σαλμονέλα στα κατεψυγμένα παρασκευάσματα κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ - Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος, ενώ τυχόν καταναλωτές που το έχουν αγοράσει δεν πρέπει να το καταναλώσουν.

ΠΑΡΟΣ
Ερευνα για αγνοούμενο σέρφερ

Συνεχίζονταν και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό 42χρονου σέρφερ στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Χρυσή Ακτή, ανατολικά της Πάρου.

Ο 42χρονος αγνοείται από την Κυριακή το μεσημέρι, οπότε και ενημερώθηκε το Λιμενικό και ξεκίνησε τις έρευνες στην εν λόγω περιοχή. Συμμετέχουν με τρία σκάφη, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, επτά ιδιωτικά σκάφη, ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κι ένα περιπολικό όχημα ΛΣ - ΕΛΑΚΤ από ξηράς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύλληψη ανήλικου διακινητή

Στη σύλληψη ενός 17χρονου για παράνομη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό τον ανήλικο. Ο 17χρονος αλλοδαπός, σε σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζή.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν δύο μεταφερόμενοι αλλοδαποί, ο ένας ανήλικος, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Επιπλέον, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκε ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από ζευγάρια στο εξωτερικό

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό για την υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά και τη δράση του κυκλώματος, προκειμένου να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο Νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήδη έχουν φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις και εμπορευματοποιεί τα πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζευγάρια έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά. Σε αυτήν τη φάση φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της βδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να ισχυρίζονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων από μία παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής. Να σημειωθεί ότι συνολικά αυτή τη στιγμή στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων υπάρχουν 4 νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής. Οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν συνεργαστεί με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ερευνάται από τις αρχές για την εμπορία βρεφών. Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να γεννηθεί το επόμενο διάστημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ