ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2001
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μοναδικές νεανικές διακοπές

Ανακοινώθηκε αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του κάμπινγκ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, αυτής της νέας πρωτοβουλίας που παίρνει φέτος η Οργάνωση, με προοπτική να συνεχιστεί και να πάρει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, προσφέροντας μοναδικές εναλλακτικές, συλλογικές διακοπές.

Ετσι, η αναχώρηση για Μυτιλήνη από το λιμάνι του Πειραιά είναι την Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., αλλά αντίστοιχα θα αναχωρήσει πλοίο και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή 5/8, στη 1 π.μ. Οταν θα φτάσουν οι κατασκηνωτές στο λιμάνι της Λέσβου θα τους περιμένει πούλμαν για τη μεταφορά τους στο χώρο του κάμπινγκ στην παραλία Αχρίδα, στα Λουτρά της Μυτιλήνης. Εκεί, το βράδυ του Σαββάτου 4/8, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής, θα υποδεχτεί τους κατασκηνωτές σε μια εκδήλωση - προσφορά του δήμου, με νησιώτικα, σμυρναίικα και παραδοσιακά τραγούδια της Λέσβου.

Την Κυριακή 5/8 διοργανώνεται λάτιν πάρτι στην παραλία της κατασκήνωσης.

Τη Δευτέρα 6/8, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο μαγευτικό Μόλυβο.

Την Τρίτη 7/8, στο χώρο του κάμπινγκ θα γίνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Μυτιληνιό ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, για την παρουσίαση της οποίας συνεργάστηκαν αρκετοί τοπικοί φορείς του νησιού.

Την Τετάρτη 8/8 οργανώνεται εκδρομή στη γραφική Αγιάσο, όπου θα πραγματοποιηθεί και ιστορική εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση και για τον Δημοκρατικό Στρατό και τη δράση του στο νησί.

Το βράδυ της Πέμπτης 9/8, θα δοθεί στο χώρο του κάμπινγκ συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα του νησιού, αλλά η «εξέδρα» θα είναι ανοιχτή και για τυχόν συγκροτήματα των κατασκηνωτών.

Την Παρασκευή 10/8 θα πραγματοποιηθεί γλέντι με τοπικούς μεζέδες, κρασί και ούζο, που θα προσφέρει η Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 11/8, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Μυτιλήνης εκδήλωση του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που για τους κατασκηνωτές θα συνδυαστεί με εκδρομή και περιήγηση στην πόλη.

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Αυγούστου θα αναχωρήσουν οι κατασκηνωτές για Πειραιά, ενώ η αναχώρηση για τους νέους που θα συμμετάσχουν από τη Θεσσαλονίκη είναι τη Δευτέρα 13/8 στις 6 το απόγευμα.

Συμμετοχές μαζεύονται από όλες τις οργανώσεις της ΚΝΕ μέχρι τις 15 Ιούλη ώστε να κλειστούν τα ομαδικά εισιτήρια στα καράβια. Η τιμή για τη συμμετοχή στις εναλλακτικές διακοπές στο κάμπινγκ της ΚΝΕ είναι 15.000 δραχμές και περιλαμβάνει τα εισιτήρια των πλοίων, τη διαμονή στο κάμπινγκ και τις μετακινήσεις από και προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Θυμίζουμε ότι πέρα από το παραπάνω πρόγραμμα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις, ενώ μπορούν και οι κατασκηνωτές να αναπτύξουν δικές τους πρωτοβουλίες, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες. Στην παραλία του κάμπινγκ, όπου τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, θα υπάρχουν πλήρως οργανωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, καντίνα, χώροι παιχνιδιών και προβολής ταινιών. Σε διπλανές παραλίες όπου η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και με τα πόδια υπάρχουν ταβέρνες. Παράλληλα, θα είναι δυνατή για τους κατασκηνωτές η καθημερινή πρόσβαση στο κοντινό χωριό, στα Λουτρά, με πούλμαν του δήμου, ενώ όποιος θέλει μπορεί να φέρει μαζί του και δικό του μεταφορικό μέσο.

Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε εμείς είναι: βιαστείτε να κλείσετε συμμετοχή και καλές διακοπές!

27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ηχοι και χρώματα αντίστασης

Οι εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία, σε όλη την Ελλάδα. Οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες τραγουδούν για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, στέλνουν με τους ήχους και τα χρώματα των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν με το μεράκι τους το μήνυμα της αντίστασης και της ρήξης με αυτούς που κουρελιάζουν το μέλλον τους. Ταυτόχρονα, προχωράνε οι προετοιμασίες για τη 10η αντιιμπεριαλιστική διήμερη συνάντηση της ΚΝΕ στο Στόμιο, στις 7-8 του Ιούλη, που θα έχει στο στόχαστρο το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου.

Οι εκδηλώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου έχουν ως εξής:

  • Ολοκληρώνονται σήμερα τα τρία διήμερα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και τον Πειραιά και συγκεκριμένα:

- Στο κηποθέατρο της Νίκαιας, η σημερινή δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συζήτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών, βράβευση των ομάδων που συμμετείχαν στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ της ΚΝΕ στον «Πλάτωνα» και, φυσικά, πολλή μουσική. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ.

- Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ, στην πλατεία Καισαριανής, σήμερα έχουν θέμα τις εργασιακές σχέσεις, και πλαισιώνονται από μια σειρά νεανικά μουσικά συγκροτήματα.

- Ολοκληρώνεται επίσης το δεκαήμερο των εκδηλώσεων στην Ηλιούπολη, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ. Σήμερα το θέμα τους είναι η «παγκοσμιοποίηση», ο διεθνισμός και η διεθνιστική αλληλεγγύη.

  • Επίσης, σήμερα Σάββατο:

- Στον Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ξένοι εργάτες», όπου θα μιλήσει ο Θανάσης Βλόντζος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Καρδίτσα, στην πλατεία Παυσιλύπου, με θέμα «Αντιιμπεριαλιστική Πάλη».

- Στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, με θέμα «Αγροτική Νεολαία».

- Στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στις 8:30 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

- Στο Πλαγιάρι, στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, στις 8:30 μ.μ., εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο και τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

- Στη Νάουσα, στις 8:30 μ.μ., αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

- Στην Πτολεμαΐδα, στις 8:30 μ.μ., επίσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

- Στον Αετό Φλώρινας, στις 8:30 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

  • Αύριο, Κυριακή:

- Στην πλατεία του Αιγίνιου, στις 8:30 μ.μ., εκδήλωση για την «Παιδεία».

ΑΣΕΠ
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των διοριστέων εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκαν χτες από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) οι τελικές βαθμολογίες των υποψηφίων για διορισμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι δόθηκαν για ανάρτηση στις κατά τόπους νομαρχίες. Οι εκπαιδευτικοί διαγωνίζονταν για 10.398 θέσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, παραμένουν κενές 3.696 θέσεις κενές. Ειδικότερα, κενές θέσεις προκύπτουν στις ειδικότητες Δασκάλων (2.539), Οικιακής Οικονομίας (579), Πληροφορικής ΑΕΙ (516) και Πληροφορικής ΤΕΙ (62) οι οποίες με εξαίρεση την περίπτωση των δασκάλων όπου έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 5.896 υποψήφιοι, οφείλονται στο ότι δεν υπήρχαν αρκετοί συμμετέχοντες.

Από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν και οι βάσεις διορισμού ανά κλάδο, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής: Νηπιαγωγοί 72,15, Δάσκαλοι 60,63, Θεολόγοι 81,32, Φιλόλογοι 70,35, Μαθηματικοί 80,84, Φυσικοί 65,08, καθηγητές γαλλικής γλώσσας 79,05, καθηγητές Αγγλικής 83,03, καθηγητές Γερμανικής 83,69, καθηγητές Καλλιτεχνικών 88,93, Οικονομολόγοι 67,10, Κοινωνιολόγοι 84,67, καθηγητές Φυσικής Αγωγής 73,67, καθηγητές Νομικών και Πολιτικών Επιστημών 73,25, καθηγητές Οικιακής Οικονομίας 62,95, Πληροφορικής ΑΕΙ 61,31 και Πληροφορικής ΤΕΙ 61,42.

Οπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, από την επομένη της ανάρτησης των πινάκων με τις βαθμολογίες, ξεκινά η δεκαήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, καταδικασμένος στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών, καθώς έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος του ως διαγωνισμού χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, έχει εμπλουτιστεί με νέα ταξικά κριτήρια τα οποία προσφέρουν προσαυξήσεις στη βαθμολογία των υποψηφίων για διορισμό εκπαιδευτικών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Συνεχίζουν παρά τις πιέσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με τριήμερες απεργίες οι εκπαιδευτές των δημόσιων ΙΕΚ, οι οποίοι δηλώνουν ότι δε θα παραδώσουν βαθμολογίες μέχρι να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα, ζητώντας την κατανόηση των σπουδαστών τους. Σε ανακοίνωσή τους, τα διοικητικά συμβούλια του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ (ΠΣΙΕΚ) κάνουν λόγο ανάμεσα σε άλλα και για πιέσεις που δέχτηκαν οι εκπαιδευτές από πολλούς διευθυντές ΙΕΚ τις μέρες της πρώτης τριήμερης απεργίας που έγινε στις 27 - 29 Ιούνη.

Οι εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση, καθώς παραμένουν σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος, το οποίο υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε όταν για λόγους προεκλογικές και πριν τις εκλογές του 2000 αποφασίστηκε η δημιουργία περισσότερων δημοσίων ΙΕΚ από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει έλλειμμα στον ΟΕΕΚ, το οποίο σήμερα έχει φτάσει τα 29 δισ. δραχμές.

Μετά από κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν χτες η ΟΙΕΛΕ και ο ΠΣΙΕΚ, σημειώνουν ότι «αυτοί που καρπώθηκαν την παράτυπη και ανορθολογική διεύρυνση των ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα - και στοιχεία αυτής της κατάστασης υπάρχουν στα γραφεία της ομοσπονδίας - ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Με δική τους πρωτοβουλία, δημιούργησαν καινούρια ΙΕΚ προς άγραν ψήφων και χωρίς τον απαραίτητο οικονομικό προϋπολογισμό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ