ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /40
ΜΕΝΙΔΙ
Να πάει ψηλά η «Λαϊκή Συσπείρωση», να γίνει η πραγματική διαφορά για τον λαό

Μαζική εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών για να χωρέσει το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών», το απόγευμα της Τετάρτης, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο. Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της εκδήλωσης ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα περιθώρια που υπάρχουν για την έκπληξη, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πολύ ψηλά στο Μενίδι και με χιλιάδες ψήφους στην Περιφέρεια Αττικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επίσης μέλος του ΠΓ. Ακόμα, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Ανατολική Αττική: Σωτήρης Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Κάμπας, Παναγιώτης Κατάρας, Μυρτώ Μαρίνη, Μαρία Μαρτσούκου, Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, Στάθης Σταθουλόπουλος, Θάνος Τραβασάρος, Μανώλης Χαρατσής και Ρούλα Τριγάζη.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, αφού αναφέρθηκε στην απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, επεσήμανε ότι «μόνο ένας εκλεγμένος σε όλη την Ελλάδα έχει βγει και έχει καταγγείλει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, έχει καλέσει τους εργαζόμενους, τον λαό της πόλης στις απεργιακές κινητοποιήσεις: Αυτός ο δήμαρχος είναι ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα. Δεν θα βρείτε άλλους, γιατί όλοι αυτοί που εμφανίζονται σήμερα ως αυτοδιοικητικοί, αχρωμάτιστοι, ακομμάτιστοι είναι όλοι ευθυγραμμισμένοι με την κυβερνητική επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης, είναι οι τοποτηρητές που την εφαρμόζουν».


Ειδικότερα για την Περιφέρεια, σημείωσε ότι «οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι γονείς αλλά και οι μαθητές του Μενιδίου έχουν πάρει μια γεύση από το τι σημαίνει όταν η προηγούμενη περιφερειακή αρχή στην πρώτη συνεδρίαση τους έδιωξε με την αστυνομία, διότι είχαν έρθει να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την αγωνία τους, αφού ήταν η περίοδος που είχαν προηγηθεί οι μεγάλοι σεισμοί, που είχαν φέρει στις μνήμες μας τις τεράστιες καταστροφές του 1999. Μετά από εκείνο τον μεγάλο σεισμό, λοιπόν, ήρθαν να πούνε, πάρτε μέτρα για τα σχολεία.

Αυτήν την τακτική απέναντι στον "εχθρό λαό" ακολούθησε η σημερινή περιφερειακή αρχή, αλλά και όλες οι προηγούμενες, για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Για την ανάγκη να υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην κινδυνεύουμε στην πρώτη βροχή, για την αντιπυρική θωράκιση, που είδαμε όλοι τι έγινε το καλοκαίρι που πέρασε, και εδώ στην περιοχή. Εμείς ήμασταν εκεί για να σβήσουμε φωτιές, να βοηθήσουμε ανθρώπους να μαζέψουν τα πράγματά τους, αλλά ήμασταν εκεί και μετά τις καταστροφές.

Ολες τις τελευταίες δεκαετίες μέσω των Περιφερειών μοιράζεται χρήμα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι μέσα από αυτήν τη διαδικασία έχουν τεράστια κέρδη.

Η Περιφέρεια Αττικής μοίρασε αυτήν την τετραετία που πέρασε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, λεφτά που έχουν πάει σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους. 250 εκατομμύρια έχουν μοιραστεί στους ομίλους που ασχολούνται με την ανακύκλωση και ανακύκλωση δεν γίνεται, άλλα έχουν πάει σε όλων των ειδών τους εργολάβους οι οποίοι ασχολούνται με την πολιτική προστασία. Μόνο για το φαινόμενο "Μήδεια" 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τον χιονιά, που αποκλείστηκαν οι άνθρωποι στην Αττική Οδό, 6,6 εκατομμύρια, και πάνω από 1,5 εκατομμύριο για τις μέρες της πρόσφατης φωτιάς στα Δερβενοχώρια».

«Καλούμε τους χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα, που βρεθήκαμε μαζί για όλα, για να ζούμε αξιοπρεπώς σε πόλεις ανθρώπινες, για να υπάρχουν δικαιώματα στους ηλικιωμένους και στα παιδιά, στη νεολαία, στις 8 του Οκτώβρη να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη, να είναι περισσότεροι κομμουνιστές δήμαρχοι και στην Αττική και σε όλη τη χώρα, να είναι πολύ περισσότεροι οι εκλεγμένοι σε όλες τις Περιφέρειες», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης.

Η μόνη παράταξη που υπερασπίστηκε τα λαϊκά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Τοπαλλιανίδης, στην ομιλία του αρχικά σημείωσε ότι «στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη 2023 για την ανάδειξη περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλους τους δήμους θα βγουν πιο ενισχυμένα και ειδικά στον δήμο μας.

Είναι ψηφοδέλτια που τα πλαισιώνουν συνδημότες μας που, όπως στο σύνολο της δημοτικής μας παράταξης, δεν είχαν και δεν έχουν καμία δέσμευση, υπόγεια ή νόμιμη, με τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εχουν μοναδική δέσμευση απέναντι στον λαό και την υπεράσπιση των αναγκών, της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας, του φυσικού πλούτου του τόπου μας και των όποιων μικρών και μεσαίων περιουσιών των δημοτών μας.

Ενας δήμος που οι δημότες του έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, που ανέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, που άφησαν και αφήνουν τον λαό απροστάτευτο, μιας και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πρόταξαν τα έργα εκείνα της θωράκισης και προστασίας των κατοίκων της πόλης μας από αυτά τα δήθεν ακραία φαινόμενα».

Τόνισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» «είναι η μοναδική δημοτική παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίστηκε τα λαϊκά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα» και αντιπαρέβαλε τη δράση των άλλων δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες συμφωνούν στην πολιτική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή των φορομπηχτικών μηχανισμών, και στο επιπλέον χαράτσωμα μέσα από δημοτικά τέλη, κλήσεις, πρόστιμα, κατασχέσεις. Ετσι, παρατηρείται όλο και μεγαλύτερη αύξηση της ποσοστιαίας σχέσης εσόδων του δήμου, με όλο αυξανόμενο 20% των ανταποδοτικών στο 67%, έναντι του μόλις 33% από δημόσιους πόρους, αυτούς που δηλαδή έχουμε πληρώσει».

Για τη σημερινή δημοτική αρχή υπογράμμισε ότι «κινήθηκε και κινείται στην ίδια λογική» και συμπλήρωσε πως η σύνθεσή της είναι «από στελέχη προηγούμενων δημοτικών αρχών, και μάλιστα, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος, από υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις. Οταν κατηγορούν τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, στην ουσία κατηγορούν τους εαυτούς τους, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και με τη θητεία τους σε προηγούμενες δημοτικές αρχές».

Επεσήμανε ακόμα πως είναι η δημοτική αρχή που δεν τόλμησε να καταδικάσει τη συμμετοχή αντιδημάρχων της σε συγκέντρωση της εγκληματικής και με τη βούλα - ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, και κάλεσε σε μαζική στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να γίνει η πραγματική διαφορά προς όφελος του λαού στον δήμο και στην Περιφέρεια.

Τέλος, εν μέσω χειροκροτημάτων, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μαζί στον δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς

Με ενθουσιασμό η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε κλίμα ενθουσιασμού πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, που έγινε τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στον πεζόδρομο της Γ. Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής Νότιου Τομέα του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Καλογερής, Ιωάννα Κολοβού και Δανάη Πλα - Καρύδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Νίκος Καλογερής, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Οι τελευταίοι μήνες, οι οποίοι συνέπεσαν και με τρεις προεκλογικές περιόδους (...) περιέλαβαν τόσα γεγονότα, ώστε να εμπεδώνεται πλέον στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού η πεποίθηση ότι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά και η ίδια η ανθρώπινη ζωή βρίσκονται στον πάτο της λίστας με τις προτεραιότητες αυτού του αστικού κράτους (...)

Η κατάσταση των υποδομών στην Περιφέρεια της Αττικής δεν διαφέρει και πολύ από τη Θεσσαλία. Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η επιλεκτική γύμνια του κρατικού μηχανισμού, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας».

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ανδρέα Καραβίδα, υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου. Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ενώ πριν από κάποια χρόνια πιο έντονα συναντούσες τη λογική "άλλο ο δήμαρχος, άλλο ο περιφερειάρχης, άλλο ο βουλευτής", σήμερα έχοντας εμπειρία από αυτά που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, κουβεντιάζουμε με κόσμο και αντιλαμβάνεται καλύτερα ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν κοινή αφετηρία, άρα καλύτερα αναδεικνύεται η ανάγκη "να το πάρουμε αλλιώς"! Να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά την επόμενη μέρα, με πρωτοπόρους που θα παλεύουν για να καλυφθούν οι ανάγκες μας, για το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια, αλλά και για την ανάγκη μας να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα και να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι».

Συγκεκριμένα για τον δήμο Ζωγράφου ανέφερε: «Η δημοτική αρχή της ΝΔ υλοποίησε ακέραια σε όλα τα θέματα την πολιτική της ΕΕ και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας η ταύτιση όλων τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ (Παπακωνσταντίνου και Γιαννακόπουλος) και οι δήθεν ανεξάρτητοι της ΝΔ που συνέπραξαν με τη δημοτική αρχή δεν διαφοροποιήθηκαν σε καμία πολιτική επιλογή. Η ταύτιση εκφράστηκε και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Καφατσάκη), με τη στήριξη είτε την επιλογή του λευκού σε προϋπολογισμούς, δημοτικά τέλη και τεχνικά προγράμματα».

Υπενθύμισε πως «συνολικά η παρουσία μας στα χρόνια της διοίκησης Θώδα δικαιολογεί πλήρως το ότι η μοναδική 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στον δήμο Ζωγράφου ήταν και είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση", αφού σε όλα τα θέματα που προαναφέραμε είχαμε εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θέσεών μας με προτάσεις».

Τόνισε ότι «είναι κρίσιμο στη δύσκολη επόμενη μέρα που προδιαγράφεται, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να έχουν μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα τους στην πάλη για όλα αυτά που δικαιούνται. Που δεν θα είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ανδρέας Καραβίδας τόνισε: «Καλούμε όλους τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισσες να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της εντιμότητας, της συνέπειας, του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς, τους αριστερούς, εκείνους που έκαναν το πρώτο βήμα στις βουλευτικές εκλογές και συμπορεύτηκαν, συστρατεύτηκαν μαζί μας, τώρα να κάνουν το άλμα! Με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δυνατή παντού, σε δήμο Ζωγράφου και Περιφέρεια Αττικής».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Σεμίνα Διγενή, καλώντας τους Ζωγραφιώτες να γυρίσουν την πλάτη σε υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους που ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους και τις καρέκλες και να συμπορευτούν με τους αγωνιστές υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον Ανδρέα Καραβίδα.

Τέλος, καταχειροκροτούμενοι, παρουσιάστηκαν οι 88 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ζωγράφου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ