ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2023
Σελ. /40
«Εγινε το βήμα - Να κάνουμε το άλμα μαζί!»

Επί ποδός στους δήμους της Αττικής όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι στον β΄ γύρο

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, υποψήφιοι και υποστηρικτές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους τέσσερις δήμους της Αττικής, ώστε την ερχόμενη Κυριακή να εκλεγούν αγωνιστικές δημοτικές αρχές, για να έχουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι το δικό τους αποκούμπι, το στήριγμά τους στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Νίκαια - Ρέντης είναι οι δήμοι όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει περάσει στον β' γύρο, και τα εκλογικά περίπτερα του συνδυασμού λειτουργούν ασταμάτητα, υποδεχόμενα τον κόσμο.

Από χτες το πρωί ξεκίνησε ένα ακόμη πλατύτερο κάλεσμα με όλους τους τρόπους, ενώ το απόγευμα σε κλίμα μαχητικότητας πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις των ψηφοδελτίων σε κάθε περιοχή. Μια μεγάλη προσπάθεια, σε κλίμα αισιοδοξίας, τροφοδοτούμενη από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κάθε δήμο αλλά και από τη συνολική άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί, με δηλώσεις για τα αποτελέσματα της Κυριακής καλούν ακόμα περισσότερους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μην περάσει ανεκμετάλλευτη αυτή η ευκαιρία, για να νικήσουν αυτήν τη φορά οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές και η νεολαία.


ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μεγάλη η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους δήμους

Στην 3η θέση στην Περιφέρεια, με 14%, και με άνοδο 5,5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2019! Ο μόνος συνδυασμός στην Περιφέρεια με άνοδο σε απόλυτο αριθμό ψήφων

Κατά πολύ ενισχυμένη βγαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη, αγγίζοντας το 14%. Συγκεκριμένα, έφτασε στο 13,87% καταγράφοντας άνοδο 5,5 ποσοστιαίων μονάδων από τις περιφερειακές εκλογές του 2019, οπότε είχε 8,28%.

Το αδιαμφισβήτητα θετικό αυτό αποτέλεσμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αφού μιλάμε για την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, με εκατομμύρια εργαζόμενους και βιοπαλαιστές, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε λοιπόν στην 3η θέση σε αυτές τις εκλογές, μία θέση παραπάνω από τις αντίστοιχες του 2019, ενώ είναι η μόνη δύναμη που καταγράφει στην Περιφέρεια αύξηση σε απόλυτο αριθμό ψήφων και μάλιστα ιδιαίτερα αισθητή (πάνω από 40.000 επιπλέον ψήφοι).

Αξιοσημείωτη δυναμική φανερώνει και η πιο αναλυτική εξέταση των αποτελεσμάτων, όπως το ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δυτικό Τομέα με 18,82% και στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με 16% καταλαμβάνει τη 2η θέση, πάνω από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ότι κατέχει την 3η θέση σε Πειραιά και Δυτική Αττική.

Ξεχωριστό στίγμα δίνει και το αποτέλεσμα στον δήμο Αθηναίων, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σοφιανό, κατέγραψε άνοδο περίπου 5,5 μονάδων φτάνοντας στο 12,88%, από 7,46% το 2019, με μόλις 1,5 μονάδα να τον χωρίζει από την είσοδο στον β΄ γύρο. Στον δήμο Αθηναίων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αύξησε τις ψήφους της σε 18.002, από 15.561 το 2019.


Τα αισιόδοξα αυτά στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν τα μεγάλα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωση» στο σύνολο των δήμων όπως και βέβαια εκεί που μπήκε στον β΄ γύρο (Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Νίκαια - Ρέντη).

Παράλληλα, δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε στους δήμους Περιστερίου, με 16,34%, Φυλής, με 11,20%, και Μοσχάτου - Ταύρου, με 25,23%, όπου μάλιστα στη Δημοτική Κοινότητα του Ταύρου κατάλαβε την 1η θέση με 37,29%. Οπως την 1η θέση κατέλαβε και στη Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα, με 47,84%.

Στον δήμο Πειραιά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέγραψε επίσης άνοδο, σε ποσοστά και ψήφους. Σε αυτές τις εκλογές έλαβε 11,61% ή 5.726 ψήφους, από 6,81% ή 5.005 ψήφους το 2019.

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν την πλατιά αναγνώριση και την εκτίμηση που συγκεντρώνουν η δράση και οι θέσεις του ΚΚΕ, τους αγωνιστικούς δεσμούς που έχει χτίσει και διευρύνονται με πλήθος εργαζομένων, ειδικά σε λαϊκές συνοικίες και τους χώρους δουλειάς, με αυτοαπασχολούμενους, με τη νεολαία της Αττικής. Δεσμοί που εκφράζονται και στην αγωνιστική συμπόρευση στις γειτονιές, στα ζητήματα Τοπικής Διοίκησης, στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τη στήριξη που έλαβαν.


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Χέρι συμπόρευσης και ελπίδας σε όλο τον λαό της πόλης

Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας απλώνεται πλατιά το κάλεσμα στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον β' γύρο

Με σύνθημα «ούτε λεπτό χαμένο μέχρι την Κυριακή, για να γίνει το άλμα με την εκλογή αγωνιστικής δημοτικής αρχής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο» πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη με 35,31% και οδεύει στον β' γύρο, διεκδικώντας την ανάδειξή της σε δημοτική αρχή. Οπως εκτιμήθηκε και στη χτεσινή σύσκεψη, την περασμένη Κυριακή έγινε ένα βήμα και τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το άλμα μαζί με τον λαό της Καισαριανής!

Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι φίλοι, άνθρωποι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ στους αγώνες, κατέστρωσαν ένα πλούσιο σχέδιο, γειτονιά τη γειτονιά, δρόμο τον δρόμο, στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που θα στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον β' γύρο την ερχόμενη Κυριακή. Απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα, ώστε να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε την περασμένη Κυριακή, να εκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή - στήριγμα στο πλευρό των πολλών. Απευθύνονται σε όσους απείχαν από τις εκλογές, είτε επειδή θεωρούσαν πως με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται μια διαμαρτυρία, είτε επειδή επηρεάστηκαν από το κλίμα «βουβαμάρας» που επιχείρησαν να επιβάλουν κυβέρνηση - ΜΜΕ - άλλα κόμματα, για να μη συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας και το διακύβευμα των εκλογών. Τους καλούν να κάνουν τώρα το βήμα, ενώ το ίδιο καλούν και εκείνους που έκαναν μια διαφορετική επιλογή στις 8 Οκτώβρη, αλλά βλέπουν ότι μόνο μια αγωνιστική δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να είναι σύμμαχος στο πλευρό τους, στις ανάγκες τους.

Εξάλλου, σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος, έστειλε το μήνυμα:

«Χαιρετίζουμε τον περήφανο λαό της Καισαριανής που έδωσε ηχηρή απάντηση για τα "θέλω" και τις ανάγκες του δείχνοντας εμπιστοσύνη στη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Απλώνουμε χέρι συμπόρευσης και ελπίδας σε όλους τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο και τους ζητάμε να κάνουν το επόμενο βήμα για να έχουμε και στον δήμο μας έναν σύμμαχο μπροστά στα δύσκολα που μας ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα.

Σαν μια γροθιά πάμε μπροστά, για μια δημοτική αρχή στο πλάι των πολλών, που δεν θα υπολογίζει κόπο και θυσίες για τους αγώνες που θα φοβίζουν όλους όσοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Για να κάψουμε τα αντιδραστικά σενάρια!

Για να έρθει ξανά το χαμόγελο στην πόλη μας!».

  • Σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ. ο Ηλ. Σταμέλος θα κάνει περιοδεία στη λαϊκή αγορά και στις 6 μ.μ. σε μαγαζιά της πόλης. Αύριο, Τετάρτη, στις 6 π.μ. θα μιλήσει σε εργαζόμενους του δήμου και στις 10 π.μ. θα κάνει περιοδεία στο δημαρχείο, ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. σε γηπεδάκια και αθλητικούς χώρους της πόλης.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, δεν περισσεύουν στον λαό άλλα 5 χρόνια

Οι Πετρουπολιώτες ξέρουν: Μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορούν και να παλεύουν και να νικάνε

Πλατιά σύσκεψη ψηφοδελτίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Πετρούπολης πραγματοποίησε χθες η «Λαϊκή Συσπείρωση», που δίνει τη μάχη του β' γύρου για να επανέλθει στο τιμόνι του δήμου. Με τους συγκεντρωμένους που έδωσαν το «παρών» να δηλώνουν έτοιμοι να τα «δώσουν όλα», να μη λυπηθούν κόπο και χρόνο για να φτάσουν σε κάθε γωνιά της πόλης το κάλεσμα ανατροπής, ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Σίμος δηλώνει για το δίλημμα της νέας εκλογικής μάχης:

«Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε μια δημοτική αρχή που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κυβέρνηση και θα προωθεί τις κυβερνητικές στοχεύσεις, που θα αποτελεί το μακρύ χέρι ενός κράτους εχθρικού απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, ή αν θα έχουμε μια δημοτική αρχή που θα στέκεται ως μαχητική, γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και τους κυβερνητικούς μηχανισμούς.»

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια αποκτήσαμε αρνητική πείρα από μια δημοτική αρχή που επιχείρησε να επιβάλει αυξήσεις στις συνδρομές των τμημάτων αθλητισμού και πολιτισμού» τόνισε και συμπλήρωσε «που άφησε τα προνήπια αλλά και εφήβους να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ, όπως στο 2ο Λύκειο. Που δεν λέει κουβέντα για την υποβάθμιση της ΠΦΥ, ούτε για το αίσχος της χωματερής, όπου προωθείται η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, εναρμονιζόμενη με τα σχέδια των "πράσινων αρπακτικών"».

Επισήμανε πως «δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, δεν μας περισσεύουν άλλα 5 χρόνια, ειδικά τώρα που μπροστά μας έρχονται τα δύσκολα» και τόνισε «εμείς ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε, μαζί με τον λαό της Πετρούπολης μπορούμε να βρεθούμε σε καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα».


ΧΑΪΔΑΡΙ
Κάθε μέρα και ώρα μετράει για να εκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή

Τα καθαρά διλήμματα που θα απαντηθούν από τις κάλπες της Κυριακής αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στη μάχη έχουν ριχτεί τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές στο Χαϊδάρι που συμμετέχουν στον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών.

«Εγινε το βήμα. Να κάνουμε το άλμα. Παλεύουμε και νικάμε ΜΑΖΙ! ΜΑΖΙ εκλέγουμε τον δικό μας δήμαρχο!», σημειώνει σε ανακοίνωση - κάλεσμά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου.

Καλεί δε όλους όσοι εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιό της, όσοι «ξεπέρασαν τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα, να υπερασπιστούν την επιλογή τους, να μην αφήσουν μετέωρο το βήμα που έκαναν».

Υπογραμμίζει επίσης: «Τώρα είναι πιο καθαρό τι κρίνεται στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών:

Θα πάμε μια από τα ίδια με δήμαρχο τον Ντηνιακό, που θα στηρίζει τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση αναγκαίων υπηρεσιών και υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού και να μένουν μόνο μακέτες και υποσχέσεις, ή θα εκλέξουμε δημοτική αρχή τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που δεν θα θεωρεί κόστος τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, αλλά θα τις έχει στο επίκεντρο;». Αντίστοιχο είναι το δίλημμα που προκύπτει από τις προθέσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής για την παράδοση του Σκαραμαγκά σε επιχειρηματικούς ομίλους και την εγκατάσταση σταθμού LNG στην περιοχή.

Και καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Στις 15 Οκτώβρη θα είναι η αρχή. Στις 15 Οκτώβρη να ξημερώσει μια όμορφη μέρα για το Χαϊδάρι. Ξέρουμε να ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ξέρουμε και να ΝΙΚΑΜΕ, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

  • Αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου καλεί σε συγκέντρωση, με ομιλητή τον Μιχάλη Σελέκο.

ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ
Η πόλη - οι πολλοί θα νικήσουν!

Κάλεσμα να ψηφίσει «Λαϊκή Συσπείρωση» η μεγάλη πλειοψηφία που καταδίκασε το ψηφοδέλτιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής

Από τη χθεσινή σύσκεψη
Από τη χθεσινή σύσκεψη
Μαχητική σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», εγκαινιάζοντας τη βδομάδα της μεγάλης πανεξόρμησης στον δήμο ενόψει του β' γύρου.

Στη σύσκεψη εκφράστηκαν από τη μία το πείσμα για να δοθεί η μάχη σπίτι το σπίτι, και από την άλλη η κοινή πεποίθηση ότι το βράδυ της Κυριακής μπορεί να χαμογελάσει ο λαός της πόλης, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη δημοτική αρχή.

Με δήλωσή του ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους, που ανέδειξαν την «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δεύτερη δύναμη με μεγάλη αύξηση, 10%, καλεί και όσους απείχαν να κάνουν το βήμα στον β'γύρο. Να στηρίξει "Λαϊκή Συσπείρωση" όλη αυτή η μεγάλη πλειοψηφία του 60% που καταδίκασε το ψηφοδέλτιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής Μαραγκάκη, η οποία στηρίζεται από την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

«Στον β' γύρο κρίνεται αν θα έχουμε δημοτική αρχή που θα υπερασπίζεται τις ανάγκες των πολλών ή τα συμφέροντα των λίγων. Η πόλη - οι πολλοί θα νικήσουν...», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

  • Σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. ο Π. Κατηφές θα επισκεφτεί το δημαρχείο και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους
Από πού κι ως πού προδικάζουν την απόφαση του Πρωτοδικείου;

Στο μεταξύ η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη καταγγέλλει την τακτική της παράταξης Μαραγκάκη, που διακινεί ότι σήμερα θα πάρει την απόφαση του Πρωτοδικείου, την οποία μάλιστα προδικάζει λέγοντας ότι τάχα δεν θα υπάρξει β' γύρος. Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα στον δήμο, που οδηγεί στον β' γύρο, κρίθηκε «ψήφο - ψήφο», μέχρι την τελευταία στιγμή της καταμέτρησης, κάτι που όπως φαίνεται έχει πέσει «βαρύ» στην παράταξη της ΝΔ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει μάλιστα πως η απερχόμενη δημοτική αρχή έφτασε στο σημείο να αναρτήσει στο site του δήμου διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά του υπουργείου Εσωτερικών!

Και αναρωτιέται: «Από πού κι ως πού προδικάζουν την απόφαση του Πρωτοδικείου; Τι μεθοδεύουν για την ετυμηγορία του λαού της Κοκκινιάς και του Ρέντη, που καταγράφηκε με σαφήνεια στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη;».

«Να είναι σίγουροι ότι αυτή θα καταγραφεί ξανά στον β' γύρο που θα γίνει, εκλέγοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δημοτική αρχή και δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατηφέ», καταλήγει η ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ