ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2023
Σελ. /40
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΠΑΤΡΑ
Με πείσμα και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθεί το βήμα επανεκλογής της δημοτικής αρχής

Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι για τη μάχη του β' γύρου και δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη

Με τον «αέρα» του πρώτου μεγάλου βήματος που έκανε ο λαός της Πάτρας δίνοντας στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ποσοστό 39,95% (με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων), της εμπιστοσύνης που έδειξαν για ακόμη μία φορά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και λαϊκών ανθρώπων, και της διαφοράς από τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο (που έφτασε το 25,57%), συνεχίζεται η μάχη για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Πρόκειται για μάχη που ξεκίνησε αμέσως με τα ψηφοδέλτια στα χέρια, με αισιοδοξία, πείσμα και αποφασιστικότητα, ώστε να φτάσουν παντού για ακόμη μία φορά, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, καθέναν που προβληματίζεται από τα καθημερινά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, όπως την επίθεση στα δικαιώματά του και από τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ, παλεύοντας να επιβιώσει, αναζητώντας έναν σταθερό σύμμαχο σε αυτή του την πορεία.

Πρόκειται άλλωστε για αναγνώριση προς τη σημερινή δημοτική αρχή του ρόλου και του καθημερινού αγώνα που δίνει για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και της προσπάθειάς της να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, με μέτρα μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας, της εκχώρησης τομέων και υπηρεσιών του κράτους σε επιχειρηματικούς ομίλους, που εκπροσωπεί και ο σημερινός διεκδικητής της δημαρχίας.


Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Από αυτή την πάλη δεν περισσεύει κανείς, κάθε λαϊκός άνθρωπος, ακόμη και αν δεν στήριξε τη δημοτική αρχή την προηγούμενη Κυριακή, έχει κάθε λόγο να το κάνει αυτή που έρχεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σημαντική είναι η μάχη που καλούνται να δώσουν όχι μόνο οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος που προβληματίζεται, ώστε να έχει γερό στήριγμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνητικές επιλογές.

Ηδη, πραγματοποιείται μεγάλο άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, καθέναν που συμπορεύεται μαζί τους, που έχει δει τους κομμουνιστές στο πλευρό του καθημερινά σε κάθε πτυχή της ζωής του. Σε αυτό συμβάλλει η λειτουργία του εκλογικού κέντρου και των περιπτέρων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε πλατείες και γειτονιές της πόλης, για ένα μεγάλο νέο άνοιγμα που συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, ώσπου να ανοίξουν ξανά οι κάλπες, αλλά και μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στόχος, ο λαός της πόλης να συνεχίσει να παίρνει «ανάσες» και την επόμενη πενταετία, να μπορεί να έχει έναν σταθερό σύμμαχο πλάι του, κάτι που ήδη κουβεντιάζεται, όπως και το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό ακόμη περισσότεροι να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και το αποφασιστικό βήμα της προηγούμενης Κυριακής να γίνει άλμα την επόμενη.


ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αισθητή άνοδος σε όλη την Περιφέρεια

Αισθητή άνοδο στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων αλλά και σε καθεμία ξεχωριστά σημείωσε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δείγμα και αυτό της εμπιστοσύνης που δείχνουν πλατιά λαϊκά στρώματα στους κομμουνιστές, της συμπόρευσης μαζί τους στους καθημερινούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες καθημερινά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους.

Συγκεκριμένα, με καταγεγραμμένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων, η Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση, έλαβε 9,60% σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, καταγράφοντας άνοδο από τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές +1,55% (από 8,05% το 2019) και +4.132 ψήφων, λαμβάνοντας συνολικά 35.428 από 31.296 το 2019. Πρόκειται για αποτέλεσμα που τις αυξάνει και τις έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από 4 σε 5 παρά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου που περιορίζει την εκπροσώπηση των συνδυασμών της μειοψηφίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, βρέθηκε με αυξημένες δυνάμεις και στους τρεις νομούς, σε ποσοστά και ψήφους. Συγκεκριμένα, έλαβε 12,52% και 18.900 ψήφους στην Αχαΐα, από 10,41% και 17.303 ψήφους το 2019, καταγράφοντας αύξηση +2,11% (τη μεγαλύτερη ποσοστιαία στην περιοχή) και 1.597 ψήφων. Εκτιμάται, ότι μεγάλη ήταν μεγάλη η άνοδος σε όλο το Δήμο της Πάτρας όπου αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστά ως και 20%, με άνοδο και στα τέσσερα διαμερίσματα της πόλης, αλλά και στις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Στην Ηλεία έλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση με 1,58% και 1.934 ψήφους, φτάνοντας στο 7,06% και τους 6.297 ψήφους, από 5,48% και 4.364, αντίστοιχα, το 2019.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο άγγιξε το 8%, φτάνοντας στο 7,93% και τις 10.231 ψήφους, από 6,86% και 9.001 ψήφους το 2019, καταγράφοντας αύξηση ποσοστού κατά 1,07% και ψήφων κατά 1.230.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Θετική για τον λαό η άνοδος σε όλους τους νομούς

Με θετικό πρόσημο για τα λαϊκά στρώματα σε όλους τους νομούς, που μεταφράζεται στην άνοδο την οποία σημείωσε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, συγκέντρωσε ποσοστό 6,36% και 21.387 ψήφους, από 4,63% και 16.261, αντίστοιχα, το 2019. Πρόκειται για άνοδο συνολικά 1,73% και 5.116 ψήφων.

Από τα εκλογικά αποτελέσματα ξεχώρισε αυτό της Μεσσηνίας, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση έλαβε 8,20% (το μεγαλύτερο ποσοστό στην περιοχή) και 7.484 ψήφους, από 5,63% και 5.444 ψήφους, σημειώνοντας άνοδο 2,57% και 2.040 ψήφων.

Ακολούθησαν σε αύξηση ποσοστού και ψήφων η Λακωνία και η Κορινθία, όπου στη μεν πρώτη η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφτασε στο 6,51% και τις 3.186 ψήφους (από 4,86% και 2.488 αντίστοιχα), στη δε δεύτερη στο 5,60% και τις 4.464 ψήφους (από 3,31% και 2.792 αντίστοιχα). Το ποσοστό ανόδου ήταν 1,75% στη Λακωνία (698 ψήφοι) και 1,29% στην Κορινθία (1.672 ψήφοι).

Στην Αρκαδία, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 5,45% και 3.176 ψήφους, από 4,54% και 2.781 αντίστοιχα (άνοδος 0,91% και 395 ψήφων) και στην Αργολίδα πήρε συνολικά 5,29% και 3.077 ψήφους, από 4,75% και 2.756 ψήφους, έχοντας άνοδο 0,54% και 321 ψήφους.

Διπλασιασμός δυνάμεων στον δήμο Δυτικής Μάνης

Κάλεσμα στον λαό της περιοχής να συνεχίσει να καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική, επιλέγοντας το λευκό ή άκυρο για την ερχόμενη Κυριακή του β' γύρου των δημοτικών εκλογών, απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία, που είδε τις δυνάμεις της να διπλασιάζονται.

Σε ανακοίνωσή της, αφού χαιρετίζει ιδιαίτερα όλους όσοι ψήφισαν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, φτάνοντάς το να λαμβάνει 10,10% (από 4,99%) με 493 ψήφους (από 249), βγαίνοντας και πρώτη δύναμη στις Κοινότητες Σαϊδόνας, Πύργου, Νομιτσί και Τραχήλα, όπου εξέλεξε και αντίστοιχους προέδρους, επισημαίνει: «Το αποτέλεσμα είναι παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα. Καλούμε όλο τον λαό να μπει στον αγώνα για να δει καλύτερες μέρες, να κάνει πράξη το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό", να μην εξαντλήσει τις ελπίδες του σε παλιούς και νέους επίδοξους σωτήρες».

Παράλληλα τονίζει: «Στις 8 Οκτώβρη το δίλημμα ήταν ένα: Ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" για να δυναμώσει η πάλη για τις ανάγκες των πολλών, απέναντι στους εκλεκτούς των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που προωθούν και εξειδικεύουν στον δήμο τα συμφέροντα των λίγων.

Στις 15 Οκτώβρη το δίλημμα είναι ίδιο. Στον δήμο Δυτικής Μάνης αναμετρούνται 2 συνδυασμοί που θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Και οι μεν και οι δε έχουν βάλει το λιθαράκι τους στη αντιλαϊκή διαχείριση του δήμου από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Η οργή για τη συνολική υποβάθμιση του δήμου, για την άσχημη κατάσταση από την έλλειψη νερού, την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά. να μην εγκλωβιστεί στην επιλογή του ενός ή του άλλου διεκδικητή. Απεναντίας, να εκφραστεί με ακόμα πιο μαζική καταδίκη αυτής της πολιτικής. Γιατί στις 16 του μήνα θα συνεχίσει η αντιλαϊκή επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που στηρίζουν αυτήν την πολιτική».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ