ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων δεν θα περάσει!

Καταδικάζει τις απειλές σε στρατιώτη που εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων

«Η δική του φωνή είναι φωνή όλων μας, των χιλιάδων που διαδηλώνουμε αυτές τις μέρες και απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», ξεκαθαρίζει η Οργάνωση
«Η δική του φωνή είναι φωνή όλων μας, των χιλιάδων που διαδηλώνουμε αυτές τις μέρες και απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», ξεκαθαρίζει η Οργάνωση
Την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης νέου στρατευμένου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης του στρατιώτη Φάσσα Νικόλα επειδή εξέφρασε τη διαμαρτυρία του με επιστολή του στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης", όπως έχει κάθε δικαίωμα, για τη γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου μπλέκουν τη χώρα στέλνοντας τις ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ, στελέχη του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ) στη Ρόδο εξαπολύουν απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του στρατιώτη.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί που ακούστηκαν από υπαξιωματικό, λέγοντάς του πως "θα σου ρίξω μπουκέτο στα δόντια", "θα σου σπάσω τα μούτρα", "θα μπλέξεις για την υπόλοιπη ζωή σου" και άλλα παρόμοια, πρέπει να καταδικαστούν από τους στρατιώτες, τους αξιωματικούς και το σύνολο του λαού και της νεολαίας.

Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Να επιστρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Κανένας στρατιώτης ή στρατιωτικός σε επιχείρηση εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μην παραχωρείται καμία υποδομή της χώρας για τη διευκόλυνση της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης.
  • Αμεση απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ, Ισραήλ.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Η ΚΝΕ στηρίζει τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται από τους στρατιώτες και τη νεολαία σε όλη την Ελλάδα. Οι στρατιώτες συνεχίζουν να έχουν όλα τα πολιτικά δικαιώματα που είχαν και πριν τη θητεία τους!

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τα εργατικά σωματεία και τις επιτροπές νέων, κάθε μαζικό φορέα, άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των νέων στρατευμένων.

Η δική του φωνή είναι φωνή όλων μας, των χιλιάδων που διαδηλώνουμε αυτές τις μέρες και απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!».


«Δεν πρόκειται να σωπάσουμε - Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς»

Πληθαίνουν οι στρατευμένοι σε όλη τη χώρα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, την αντίθεσή τους στην εμπλοκή

Πληθαίνουν οι στρατευμένοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι, συντασσόμενοι με το ευρύ λαϊκό αίσθημα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό, στη στήριξη που παρέχει στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Αυτά δηλώνουν και μέσω επιστολών τους που φτάνουν στο «alt.gr».

«Τις τελευταίες βδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός φριχτού εγκλήματος», σημειώνουν σε μια από αυτές οι στρατευμένοι 503 ΤΠ.

Τονίζουν πως παρά το αφήγημα των επιτελείων περί «αυτοάμυνας» οι στρατευμένοι «γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει υπό την κατοχή του εδάφη Παλαιστινίων με τη διαχρονική στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και διαπράττει έγκλημα εις βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες με θύματα ταλαιπωρημένο άμαχο πληθυσμό. Εμείς, ως φαντάροι δίπλα στα σύνορα του Εβρου, γνωρίζουμε πολύ καλά και ένα ακόμα πρόβλημα που δημιουργεί αυτός ο πόλεμος, όπως και κάθε πόλεμος: Προσφυγιά. Καθημερινά ακούμε ή ακόμα και βλέπουμε ξεριζωμένους ανθρώπους που αναγκάζονται στη φυγή για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

«Εμείς οι στρατευμένοι ξέρουμε για τον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος και δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς και φωνάζουμε "με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά"», προσθέτουν.

Αντίστοιχα, στρατευμένοι στο Σύνταγμα της ΕΛΔΥΚ αναφέρουν ότι «οι στρατευμένοι συνολικά αλλά και συγκεκριμένα όσοι βρισκόμαστε στη δύναμη της ΕΛΔΥΚ, μια ανάσα δηλαδή από μια από τις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές διαχρονικά, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο επεισόδιο εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού».

Υπογραμμίζουν ότι καταδικάζουν «με αποτροπιασμό την ισραηλινή επίθεση και καταγγέλλουμε τη στήριξη στην ισραηλινή σφαγή απορρίπτοντας ακόμη κι αυτά τα ψηφίσματα στον ΟΗΕ για "κατάπαυση του πυρός"».

Χαιρετίζουν τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και συμπληρώνουν ότι «θα θέλαμε και εμείς να δώσουμε το "παρών" και να φωνάξουμε μαζί με τον λαό και τη νεολαία».

Στο τέλος της επιστολής τους συντάσσονται με τα δίκαια αιτήματα για να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας στο πολύχρονο και προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης. Για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», τονίζουν.

«Το κοινό αίσθημα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ελευθερίας δεν γίνεται να μένει σιωπηλό μπροστά στα εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ με τη βοήθεια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που προωθούν τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς, όσο και αν προσπαθούν να περάσουν την αντίληψη ότι το θέμα προέκυψε με τα γεγονότα της 7ης Οκτώβρη», σημειώνει από την πλευρά του ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Χαρισίου.

Επισημαίνει ότι «δεν είναι τρομοκράτης ο λαός της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην πατρίδα, την ελευθερία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και μέλλον, ενάντια στην κατοχή του ισραηλινού στρατού που έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Ενάντια στο "απαρτχάιντ" που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Στους παράνομους εποικισμούς ενόπλων στα παλαιστινιακά εδάφη».

Συμπληρώνει ότι «η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ, που προκειμένου να πετύχει τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά της γεννά και δυναμώνει το μίσος μεταξύ των δύο λαών, έχει θύματα πέρα φυσικά από ολόκληρο τον λαό της Παλαιστίνης και τον ίδιο τον λαό του Ισραήλ αλλά και τους λαούς γενικότερα της Μέσης Ανατολής».

«Οι στρατευμένοι νέοι, ο λαός και η νεολαία βλέπουμε αυτές τις μέρες να συντελείται άλλο ένα έγκλημα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενα έγκλημα που είναι συνέχεια των υπόλοιπων εγκλημάτων που έχει διαπράξει το ισραηλινό κράτος εξαιτίας της πολύχρονης κατοχής. Ολα αυτά γίνονται με τις πλάτες και τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και 75 χρόνια και σίγουρα δεν αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία"», σημειώνουν σε δική τους επιστολή στρατιώτες από το 219 ΚΙΧΝΕ και προσθέτουν:

«Είναι ταυτόχρονα εξοργιστική η προσπάθεια που γίνεται να διαγραφεί μονοκοντυλιά η βαρβαρότητα που ζει καθημερινά ο λαός της Παλαιστίνης.

Εδώ και 16 χρόνια οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος και μια ζωή γεμάτη στερήσεις, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά.

Σε αυτό το διαρκές έγκλημα συνυπεύθυνη είναι και η δική μας κυβέρνηση, καθώς και οι προηγούμενες. Με τη συμφωνία των υπόλοιπων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στέλνει μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σιγοντάροντας το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Συνέχεια της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στον σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή αφενός, και αφετέρου εξαιτίας της "στρατηγικής σχέσης" Ελλάδας- Ισραήλ.

Αλλο ένα δείγμα του ότι οι ανάγκες του λαού μας γίνονται θυσία για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας μας (π.χ. αποστολή φρεγάτας που αντί να προστατεύει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, εκείνη στέλνεται για το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού). Ενώ με βάση τις κατευθύνσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τις οποίες έχουν ακολουθήσει πιστά όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα, ο λαός μας βρίσκεται σε κίνδυνο σε περίπτωση γενικευμένης ένοπλης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, μιας και η βάση της Σούδας έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για την επέμβαση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνει ο πολύπαθος Παλαιστινιακός λαός ενάντια στο κράτος του Ισραήλ, για το αυτονόητο δικαίωμα να υπερασπίζεται την ελευθερία του!

Να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" από την περιοχή! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ στη Γάζα.

Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

Αναγνώριση του ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με βάση και την απόφαση της Βουλής το 2015».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ