ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
Σελ. /28
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Καμία στήριξη στο κράτος - δολοφόνο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας

Συγκέντρωση χθες σε εργοστάσιο, ενάντια στην αποστολή πολεμικού υλικού στο Ισραήλ

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο από εργαζόμενους που διαδηλώνουν έξω από επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν τη δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ πήραν και σωματεία της Αττικής, που χθες βρέθηκαν έξω από μεγάλο εργοστάσιο πολεμικού υλικού στην Παιανία.

Η Ελλάδα άλλωστε, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρωταγωνιστεί στη στήριξη του κράτους - τρομοκράτη που μακελεύει τον παλαιστινιακό λαό, τόσο παρέχοντας «γην και ύδωρ» με υποδομές και βάσεις όσο και με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εργοστάσια κ.λπ. που εξάγουν υλικό για τις Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την αποστολή υλικού στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και απαιτώντας να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό, να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Στεφανάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, ανέφερε τα εξής: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας, πέρα από μια τεράστια ορμητική πολεμική βάση των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών, είναι και μια βιομηχανία πολέμου που εξοπλίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Επιβεβαιώνεται ότι η εργατική τάξη η ίδια μπορεί να σταματήσει κάθε τέτοιου είδους κτηνωδία. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε μέχρι και τον πολεμικό τους εξοπλισμό».

Και κάλεσε τους εργαζόμενους και στη συγκεκριμένη πολεμική βιομηχανία, όπως και σε όλη την περιοχή, «να συστρατευθούν με τα σωματεία στον αγώνα για να μη συμμετέχει η Ελλάδα σε αυτό το έγκλημα, να σταματήσει κάθε είδους στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ».

Fake news περί «ματαίωσης της αλλαγής φρουράς» λόγω του συλλαλητηρίου

Επιστολή του ΠΑΜΕ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η αλλαγή της προεδρικής φρουράς ματαιώθηκε την περασμένη Κυριακή λόγω του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, δίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Με επιστολή που απευθύνει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, αποκαθιστά την αλήθεια σε σχέση με τα γεγονότα.

«Αρκετές ημέρες νωρίτερα από την Κυριακή 5/11/23 είχε ανακοινωθεί από εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς η πραγματοποίηση συναυλίας και συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Σύνταγμα και μάλιστα σε ώρα που δεν διατάρασσε την αλλαγή της προεδρικής φρουράς. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται συγκέντρωση στον χώρο του Συντάγματος την ίδια ώρα, γεγονός που ουδέποτε στο παρελθόν δημιούργησε το παραμικρό κώλυμα. Μάλιστα, οι διοργανωτές της εν λόγω συγκέντρωσης, έχοντας κατά νου το γεγονός ότι επίκεινται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς, φρόντισαν να μην υπάρχει μουσική. Παρ' όλα αυτά και χωρίς να τεθεί το οποιοδήποτε θέμα, ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ματαίωση της αλλαγής. Ποιος έλαβε αυτή την απόφαση και για ποιους λόγους είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει εσάς, που όμως θέλουμε ρητά και κατηγορηματικά να δηλώσουμε ότι καμία σχέση δεν έχει με τη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Καταγγέλλει τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, «τα οποία προκαλούν το κοινό αίσθημα και συκοφαντούν τις χιλιάδες του λαού που εδώ και ημέρες κατακλύζουν την Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά του για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως άλλωστε αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, και καταδικάζοντας τη διαχρονικά εγκληματική, κατοχική επέμβαση του κράτους του Ισραήλ».

«Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η στοχοποίηση και η συκοφάντηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων από τα όποια κέντρα και παράκεντρα που βάζουν συστηματικά την αλήθεια στο απόσπασμα», καταλήγει η επιστολή του ΠΑΜΕ.

Υπογράφουμε και ηλεκτρονικά για την καταδίκη των fake news

Από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και άλλοι, θα μπορούν να υπογράφουν και ηλεκτρονικά το κείμενο καταδίκης των fake news του Ισραήλ και των συμμάχων του, που συγκεντρώνει ήδη δεκάδες υπογραφές.

Στην ιστοσελίδα www.antifakenews.gr γράφουμε το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και το e-mail μας. Στη συνέχεια επιβεβαιώνουμε την υπογραφή μας απαντώντας στο μήνυμα που μας έχει αποσταλεί στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Η υπογραφή θα εμφανίζεται στο site μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Τις επόμενες μέρες θα καταχωρηθούν στο site και τα ονόματα όσων έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα το κείμενο με άλλους τρόπους (διά ζώσης, με e-mail κ.λπ.). Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα των υπογραφών, σκανάροντας το QR που δημοσιεύεται εδώ.


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Με τη «σωστή πλευρά», με τους λαούς που παλεύουν για το δίκιο και τη λευτεριά

INTIME NEWS

Ενα τεράστιο πανό άνοιξε χτες στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη των νοσοκομειακών γιατρών στον Παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη τους στην εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό που έχει εξαπολύσει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, σε συνεργασία με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή / Λευτεριά στην Παλαιστίνη», είναι το μήνυμα της ΟΕΝΓΕ, με την πρόεδρό της, Αφροδίτη Ρέτζιου, να σημειώνει: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια όταν βομβαρδίζονται νοσοκομεία, άμαχος πληθυσμός, παιδιά και ανάπηροι. Οποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος δεν μπορεί να μένει παθητικός θεατής στο αιματοκύλισμα και στη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ σε αγαστή συνεργασία με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι κατάπτυστη. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι με τους λαούς που παλεύουν για το δίκιο και την ελευθερία τους και όχι με αυτούς που υπολογίζουν τη ζωή με βάση τα κέρδη τους».

Νέες συγκεντρώσεις

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σε νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να σταματήσει το μακελειό που συντελείται εναντίον του από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και να μην έχει καμιά συμμετοχή η Ελλάδα σ' αυτό, διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Τετάρτη, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης καλούν στις 7 μ.μ. σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης την Κυριακή 12 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Ρήγα Φεραίου στις Συκιές, οργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης, από τους Συλλόγους Γονέων Νεάπολης - Συκεών, την ΕΔΥΕΘ και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Νεάπολης - Συκεών. Συμμετέχουν: Κώστας Καρμπάς, Κώστας Πυρπασόπουλος, Βασίλης Κασούρας, Βασίλης Πρατσινάκης, PAULANERS

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Σήμερα Τετάρτη

- Σπάρτη, 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία,συγκέντρωση - μουσική διαμαρτυρία.

Αύριο, Πέμπτη

- Αμφισσα, στις 6.30 μ.μ, στην Πλατεία Λαού.

- Γαλάτσι Αττικής, στις 6 μ.μ., στο παλαιό Τέρμα (μπροστά στην Εθνική Τράπεζα).

- Κατερίνη, στις 7.30 μ.μ.

- Νάουσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη

- Αργος, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων.

- Λαμία, στις 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

- Καλαμάτα, στις 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Σήμερα στο Κερατσίνι

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη σωματεία και φορείς του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Αμφιάλη). Θα μιλήσει ο Στέλιος Μπενετάτος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Στην εκδήλωση καλούν: Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», ΕΛΜΕ Πειραιά, Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Σύλλογος Γυναικών «Η Στοργή του Παιδιού» (μέλος της ΟΓΕ), Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας «Τερψη-Χώρος», Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ