ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Εχουν τα άγχη τους

Ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας η κυβέρνηση με τη σύλληψη του Παλαιστίνιου ο οποίος σήκωσε τη σημαία της πατρίδας του, μαζί με την ελληνική, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την περασμένη Κυριακή. «Βγάζει μάτι» το πραγματικό άγχος της κυβέρνησης, των αστικών επιτελείων και κομμάτων: Παρά τους τόνους προπαγάνδας και την επιστράτευση όλων των μηχανισμών, ο λαός, μαζί με τους άλλους λαούς, δεν στοιχίζεται με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ. Οι σύμμαχοι της αστικής τάξης και οι λυκοφιλίες της δεν είναι σύμμαχοι του λαού μας. Και όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν κάποιοι προς πρεσβεία μεριά, έχουν λυσσάξει με τις τεράστιες διαδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Αυτό αποτυπώνουν άλλωστε και διάφορες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτελούν κόλαφο για την προπαγάνδα τους που έχει οργιάσει: Μόλις ένας στους 10 δίνει δίκιο στο Ισραήλ για το ...«δικαίωμά του στην αυτοάμυνα»! Τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο κατακρίνει ένας στους 2 και μόλις ένας στους 10 την αξιολογεί «σίγουρα θετικά». Σε ό,τι αφορά τη στάση των ΗΠΑ - ΕΕ, αρνητική γνώμη εκφράζουν σχεδόν 6 στους 10 και μόλις ένα 5% κρίνει με απόλυτη βεβαιότητα τη στάση τους ως «θετική». Και για να έχουμε μια αίσθηση της ...«ασφάλειας» και «σταθερότητας» που προσφέρει στον λαό η εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στον πόλεμο, περισσότεροι από 8 στους 10 δηλώνουν ότι ανησυχούν «πολύ ή αρκετά» για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας, βλέποντας τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης.

* * *

Πάντως, τα κατασταλτικά «αντανακλαστικά» και οι «ευαισθησίες» τους είναι διαχρονικά και «διακομματικά». Για παράδειγμα, ήταν το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξυλοφόρτωνε φοιτητές, και κατόπιν τους φόρτωνε τον μισό Ποινικό Κώδικα, για τη συμβολική κινητοποίηση που έκαναν στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, ενάντια στον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ την ίδια μέρα. Το ίδιο απόγευμα, ο Πάιατ πόζαρε μπροστά στο άγαλμα και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έλεγε ότι το ξυλοφόρτωμα έγινε για να μη «διαταραχθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ». Ετσι, για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το «ποιος» και «γιατί». Η εμπλοκή λοιπόν «έχει συνέχεια» και μαζί με τις βάσεις, που κάνουν τη χώρα θύτη και στόχο, πάει πακέτο και η προσπάθεια καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Διαχρονικά είναι και τα γκεμπελίστικα ψέματα που επιστρατεύονται από τους άθλιους μηχανισμούς τους. Στην περίπτωση Τρούμαν, ακόμα να εμφανιστούν οι ψευδομάρτυρες αστυνομικοί. Τώρα τη δουλειά την κάνουν κάτι «ανώνυμα» ακροδεξιά accounts και λοιποί κουκουλομηχανισμοί που γάβγιζαν το πρωί της Κυριακής, αναπαράγοντας ένα fake video με τον Παλαιστίνιο να κατεβάζει δήθεν την ελληνική σημαία. Ποιος ξέρει, μπορεί να βγήκαν και από την ίδια μονταζιέρα απ' όπου βγαίνουν οι μισές ειδήσεις των 8... Ολο και κάτι θα τους έμεινε από τα σεμινάρια της ισραηλινής πρεσβείας.

* * *

Τέλος, και μόνο η ύπαρξη του κατάπτυστου άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, που επιστρατεύτηκε για τη σύλληψη του Παλαιστίνιου και προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος», δείχνει την «ευρυχωρία» της αστικής δημοκρατίας και την «ευελιξία» της νομοθεσίας της, ώστε στα «ποινικώς κολάσιμα» να χωράνε όλα όσα είναι απέναντι στα συμφέροντα της αστικής τάξης και του κράτους της. Η κυβέρνηση της ΝΔ άλλωστε δεν πρωτοτυπεί: Ενα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο έχει επιστρατευτεί τις μέρες αυτές σε όλη την ιμπεριαλιστική ένωση της ΕΕ, με απαγορεύσεις και τρομοκρατία, προσπαθώντας να ανακόψουν το κύμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Ε λοιπόν, ας το χωνέψουν! Εκείνοι θα μείνουν με την όρεξη και ο λαός μας ξανά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, σύμμαχος με τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα, απέναντι στη βρώμικη εμπλοκή.


Τ.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ