ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Τριπλή ήττα

Το έργο τους για πρόκριση δυσκόλεψαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

INTIME SPORTS

Το έργο τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League δυσκόλεψαν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μετά τις ήττες τους για την 4η αγωνιστική των ομίλων τους.

Στην ΟPAP Arena η Μαρσέιγ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την «Ενωση», η οποία ηττήθηκε ξανά με 2-0 (Μπεμπά 25', Σαρ 90'+3), χάνοντας ευκαιρία να αυξήσει τις ελπίδες για πρόκριση. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά και ουσιαστικά πλήρωσαν δύο αμυντικές ολιγωρίες αλλά και την αδυναμία τους στις σωστές συνεργασίες και στη δημιουργία αξιόλογων φάσεων. Στο άλλο ματς η Μπράιτον επικράτησε στην Ολλανδία του Αγιαξ με 2-0. Η βαθμολογία: Μαρσέιγ 8, Μπράιτον 7, ΑΕΚ 4, Αγιαξ 2.

Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός αν και στάθηκε όρθιος στο μεγαλύτερο μέρος τελικά υπέστη ήττα από τη Γουέστ Χαμ με 1-0 (Πακετά 73') ελαχιστοποιώντας πλέον τις ελπίδες πρόκρισης στη διοργάνωση αλλά διατηρώντας αυτές για την 3η θέση και τη συνέχεια στο Conference League. Στο άλλο ματς η Φράιμπουργκ νίκησε με 5-0 την Τόπολα. Η βαθμολογία: Φράιμπουργκ 9, Γουέστ Χαμ 9, Ολυμπιακός 4, Τόπολα 1.

Στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα από τη Ρεν με 3-1 (Ρίντερ 9', Σαλάχ 65', Μπλας 74' πέν. - Ιωαννίδης 34' πέν.) μπλέκοντας αρκετά πλέον για τις θέσεις πρόκρισης. Οι «πράσινοι» έπαιξαν με αριθμητική υπεροχή από το 35' (αποβολή Μπελοσιάν στο 35'), εντούτοις στο β' μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο φθάνοντας στη νίκη. Στο άλλο ματς η Βιγιαρεάλ νίκησε στη Λάρνακα τη Μακάμπι Χάιφα με 2-1. Η βαθμολογία: Ρεν 9, Βιγιαρεάλ 6, Παναθηναϊκός 4, Μακάμπι Χ. (3 αγ.) 1.

40ός ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Την Κυριακή 12/11 η διεξαγωγή του

Με τη συμμετοχή πάνω από 65.000 δρομέων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο διεξάγεται την Κυριακή 12 Νοέμβρη ο φετινός 40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (ΑΜΑ) 2023. Σημειώνεται πως ο αγώνας από καταβολής του είναι αφιερωμένος στη μνήμη του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, γιατρού, αθλητή και αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερη, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη και 40 χρόνια από τη διεξαγωγή του 1ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Για το αγώνισμα του Μαραθωνίου οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20.000 από αθλητές και αθλούμενους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο φετινός αγώνας έχει ιδιαίτερη αγωνιστική σημασία, αφού σηματοδοτεί την επιστροφή των ελίτ αθλητών από όλο τον κόσμο στη διοργάνωση, οι οποίοι πέραν της εμπειρίας της συμμετοχής θα κυνηγήσουν και τα ρεκόρ και τις καλές επιδόσεις. Εξίσου πολυπληθείς είναι και οι συμμετοχές στις υπόλοιπες κατηγορίες, τα 5 χλμ. και 10 χλμ., το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, καθώς και στους αγώνες για τα παιδιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί την Κυριακή 12/11 στις 9.00 στον Τύμβο του Μαραθώνα και ακολουθώντας την κλασική διαδρομή ο τερματισμός θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο (με ώρα ολοκλήρωσης να υπολογίζεται περίπου στις 18.00). Παράλληλα στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 11/11 θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 χλμ. (17.00-20.00), ενώ την Κυριακή 12/11 αυτός των 5 χλμ. (8.15 π.μ.) και Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.200 μέτρων (10.30 π.μ.).

ΕUROLEAGUE
Πλήρωσε την κατάρρευση ο Ολυμπιακός

Πληρώνοντας ουσιαστικά την κάκιστη δεύτερη περίοδο και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακάμψει στο τέλος, ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε χτες την ήττα στο ΣΕΦ από την Μπασκόνια με 75-74 για την 7η αγωνιστική στην Euroleague. Ετσι η ελληνική ομάδα έπεσε στις 3 νίκες - 4 ήττες και στην 9η θέση της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και ξεκίνησαν δυναμικά (15-2 στο 5'), εντούτοις στη δεύτερη περίοδο κατέρρευσαν και είδαν την Μπασκόνια με ένα επιμέρους 30-9 να φέρνει τούμπα τα δεδομένα και να παίρνει τα ηνία μέχρι το ημίχρονο (50-32). Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει ροκανίζοντας το προβάδισμα των Βάσκων αλλά και να ξαναπεράσει μπροστά στα τελευταία δευτερόλεπτα (74 - 73), ωστόσο ένα τρίποντο του Μακ Ιντάιρ σχεδόν σε νεκρό χρόνο έδωσε τη νίκη στην Μπασκόνια. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Φαλ (10 π.).

Για το «διπλό» στο Βερολίνο ο ΠΑΟ

Με στόχο το βαθμολογικό ανέβασμα, ψάχνοντας και την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται σήμερα στο Βερολίνο κόντρα στην Αλμπα (21.00, Novasports Prime), στο δεύτερο μέρος της 7ης αγωνιστικής. Στην αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκονται ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός Κέντρικ Ναν και ο Λούκα Βιλντόζα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αντίθετα, εκτός θα είναι ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ που τραυματίστηκε σοβαρά στην προπόνηση (κάταγμα στο δάκτυλο).

CONFERENCE LEAGUE
Σφράγισε το εισιτήριο ο ΠΑΟΚ

Αυτό που χρειαζόταν πρακτικά πήρε χτες ο ΠΑΟΚ και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, μετά την ισοπαλία 2-2 (Τάισον 23', Σαμάτα 67' - Ντιουθ 14', ΜακΓκράθ 70') στην Τούμπα με την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Παρά δε το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν πήρε τη νίκη, διατηρεί τις ελπίδες της για την 1η θέση, την οποία θα διεκδικήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με βασική αντίπαλο την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που επίσης χτες, στο άλλο ματς του ομίλου, νίκησε 1-0 την Ελσίνκι εκτός έδρας και εξασφάλισε με τη σειρά της την πρόκριση.

  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 10, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 9, Αμπερντίν 2, Ελσίνκι 1.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ