ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023
Ξεπέρασε το 40% η κάλυψη του συνολικού πλάνου
  • Μεγάλη η ανταπόκριση εργαζομένων, βιοπαλαιστών και νεολαίας
  • Εντείνεται η οικονομική δουλειά, τιμώντας και τα 105 χρόνια αγώνων και θυσιών του Κόμματος

RIZOSPASTIS

Βρισκόμαστε στη μέση του Νοέμβρη και επιβεβαιώνεται η μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, με το συνολικό πλάνο, μετά το 3ο κατά σειρά «κλείσιμο», που έγινε τη Δευτέρα 13 του μήνα, να έχει φτάσει στο 40,25%. Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες που έχουν προσφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Σε αυτό το θετικό κλίμα οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίζουν διευρύνοντας το άνοιγμά τους, βάζοντας εκ νέου σχέδιο για να φτάσει το κουπόνι παντού, να πάνε ένα βήμα παραπέρα τη συζήτηση αλλά και τη συμπόρευση με τους πολλούς που ενδιαφέρονται για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Ειδικά γι' αυτές τις μέρες εντείνουν τη μαζική οικονομική δουλειά, συγκεντρώνουν «κόκκινα μεροκάματα», τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος, που συμπληρώνει 105 χρόνια αγώνων και θυσιών.

Μετά το 3ο «κλείσιμο» υπάρχει νέος «ένοικος» στην πρώτη θέση της κατάταξης των Οργανώσεων Περιοχής. Είναι η ΚΟ Εξωτερικού με 46,60%, κάνοντας ένα άλμα άνω του 11% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Στην πρώτη τριάδα παραμένουν η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 44,62% και η ΚΟ Αττικής με 43,71%, που βλέπουν όμως την ΚΟ Ηπείρου να καραδοκεί με 41,63%. Στην 5η θέση είναι η ΚΟ Θεσσαλίας με 39,63%. Ακολουθούν σε απόσταση «αναπνοής» η ΚΟ Αιγαίου με 39,14% και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 39,12%. Στη συνέχεια είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 35,77%, που «πάτησε το γκάζι» την περασμένη βδομάδα καλύπτοντας επιπλέον 11% του πλάνου της και κερδίζοντας αρκετές θέσεις στον πίνακα. Στήθος με στήθος κοντράρονται η ΚΟ Κρήτης με 33,87% και η ΚΟ Πελοποννήσου με 33,34%. Επονται η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 32,74% και η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 30%.


Το 40% του πλάνου της αγγίζει και η ΚΝΕ έχοντας καλύψει συγκεκριμένα το 39,24%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το 29,22% και αυτή του «902» το 30%.

«Εμπνεόμαστε από τη δράση και την Ιστορία του Κόμματός μας»

Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την ίδρυσή του, απευθύνει η Τομεακή Οργάνωση Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ.

Στο κάλεσμα αναφέρει:

«Η Τομεακή Οργάνωση Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ, ενόψει της ημέρας ίδρυσης του Κόμματός μας (17 Νοέμβρη 1918), καλεί τα μέλη, τους φίλους, κάθε άνθρωπο του μόχθου να ενισχύσουν από το υστέρημά τους οικονομικά το ΚΚΕ, προς τιμή των 105 χρόνων ζωής και δράσης.

Η οικονομική προσφορά στο ΚΚΕ να αποτελέσει απάντηση και στο κατάπτυστο πρόστιμο που επιβάλλει η κυβέρνηση. Τους απαντάμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν εμπόδια στη δράση του Κόμματος. Οι πολύχρονοι αγώνες και οι δεσμοί αίματος με τον λαό μας το αποδεικνύουν.

Εμπνεόμαστε από τη δράση και την Ιστορία του Κόμματός μας, βαδίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι μέχρι τη ρήξη και την ανατροπή του καπιταλισμού, για να ζήσουμε τις όμορφες μέρες που δεν ήρθαν ακόμα».




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ