ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Στους δρόμους και στα μπλόκα παραμένουν και πληθαίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες

Στα Γιάννενα διαδήλωσαν οι μελισσοκόμοι
Στα Γιάννενα διαδήλωσαν οι μελισσοκόμοι
Για το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, αύριο, Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12 μ., στην Ανω Πύλη της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της «Agrotica», ετοιμάζονται οι αγρότες της Μακεδονίας, που όλες τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία. Αγρότες από τα μπλόκα στη διασταύρωση της Νάουσας και στα Παλατίτσια μετακινήθηκαν με τα τρακτέρ τους προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο των συναδέλφων τους στην Κουλούρα, διατηρώντας παράλληλα δυνάμεις και στα δικά τους μπλόκα, που καθημερινά μαζικοποιούνται.

Μάλιστα, στη διάρκεια της κινητοποίησης προσπάθησαν να βγουν στην Εγνατία Οδό για να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό, αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Πέλλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», σήμερα, Παρασκευή, στη 1.30 μ.μ. θα παρατάξει τα τρακτέρ στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς, ενώ πήρε απόφαση για συμμετοχή στο αυριανό πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην «Agrotica». Με σύνθημα «Βγαίνουμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στον δρόμο!», καλεί τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο.

Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα σε Γυψοχώρι, Γαλατάδες και Αριδαία, ενώ μαχητικό μπλόκο στον κόμβο του Ρυσίου έστησαν χτες οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης και οργανώνουν τη μαζική κάθοδό τους στο αυριανό συλλαλητήριο.

Από χτες στρατοπέδευσαν στη Θεσσαλονίκη

Μηχανοκίνητοι καταφθάνουν οι μελισσοκόμοι στην Πάτρα
Μηχανοκίνητοι καταφθάνουν οι μελισσοκόμοι στην Πάτρα
Στη Θεσσαλονίκη από χτες, μέρα εγκαινίων της «Agrotica», με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, στρατοπέδευσαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων περιοχών.

Οι αγρότες της περιοχής έφτασαν με τα τρακτέρ μέσα στην πόλη πραγματοποιώντας πορεία η οποία κατέληξε στην Κάτω Πύλη της ΔΕΘ. Εκεί παράταξαν τα τρακτέρ τους. Με τις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους οδηγούν στον αφανισμό εξαιτίας της πολιτικής της ΚΑΠ της ΕΕ που συνυπέγραψαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, και ξεδίπλωσαν για μια ακόμα φορά τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς.

Στη Δυτική Μακεδονία

Τα μπλόκα τους ενισχύουν οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα σε Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνας στην Εγνατία Οδό, στον Φιλώτα στη Φλώρινα, στην είσοδο της Καστοριάς και στη Νεάπολη Κοζάνης. Χτες στήθηκε μπλόκο και στη Φλώρινα, με τους αγρότες να προετοιμάζονται τη Δευτέρα να μεταβούν στο Τελωνείο.

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν σε Στερεά και Εύβοια

«Στρατοπεδεύουν» ήδη δεκάδες τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

«Στρατοπεδεύουν» ήδη δεκάδες τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη
Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και άλλες πολύμορφες δράσεις, προχώρησαν και χτες βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, οι οποίοι παραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα τους.

Ετσι, σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, από τις 2 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., προχώρησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ανατολική Λοκρίδα, του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης, ενώ αμέσως μετά, στην Εθνική Οδό, με τα πόδια αλλά και μικρό αριθμό τρακτέρ «πάτησαν» και οι συνάδελφοί τους από την περιοχή της Λιβαδειάς που πλέον έχουν στήσει το μπλόκο τους στον κόμβο του Κάστρου Βοιωτίας.

Στο μπλόκο τους στο ύψος της Ανθήλης, δίπλα στην Εθνική Οδό παραμένουν οι αγρότες της Λαμίας. Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους επίσης οι αγρότες του μπλόκου στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες συμμετέχουν στις δράσεις αποκλεισμού του Ε-65 που πραγματοποιούν οι συνάδελφοί τους στη γειτονική Καρδίτσα, ενώ παράλληλα προχωρούν σε κινητοποιήσεις και στην περιοχή τους, όπως τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην παλιά Εθνική Οδό Λαμίας - Λάρισας, που πραγματοποίησαν χτες.

Στην Κάρυστο, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διεκδίκησης και ένωσαν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα.


Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και μελισσοκόμων.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας στη βόρεια Εύβοια, με τον Αγροτικό Σύλλογο να καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και αποκλεισμό της κυκλοφορίας του κόμβου της Κηρίνθου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας πραγματοποίησαν επίσης χτες το πρωί μελισσοκόμοι από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους και την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχει διαμορφώσει η Ομοσπονδία τους.

Στη Δυτική Ελλάδα

Στην Αχαΐα, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, την Τετάρτη, σειρά πήραν χτες οι μελισσοκόμοι του νομού. Με κάλεσμα του συλλόγου τους, πραγματοποίησαν χτες το πρωί πορεία με φορτηγά και άλλα οχήματα στην Πάτρα.

Πολλοί κουβαλώντας κυψέλες, με κόρνες και συνθήματα, έδωσαν τον δικό τους τόνο στην πόλη, φτάνοντας μέχρι την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου απαίτησαν με τη σειρά τους ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στον κόμβο του Ρίου και στο ρεύμα εξόδου από την πόλη, σημειώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν σταματούν.

Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ. σε συγκέντρωση με αγροτικά οχήματα και μηχανήματα στη γέφυρα Σελινούντα στην είσοδο του Αιγίου, καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Αιγιαλείας ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», συνεχίζοντας τις δράσεις του.

Στην Ηλεία, σε ενίσχυση του μπλόκου που έχει στηθεί στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, έξω από τον Πύργο, προχωρά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης. Μετά το προχτεσινό συλλαλητήριο στην Αμαλιάδα, προχωρά σε νέο, σήμερα, Παρασκευή στις 12 μ. στον Πύργο, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και αφετηρία το μπλόκο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στο μπλόκο τους παραμένουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόνιτσας στον κόμβο με τη Λευκάδα.

Στην Πελοπόννησο

Στη Μεσσηνία, προχωρούν οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του παμμεσσηνιακού μηχανοκίνητου συλλαλητηρίου στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη (12 μ.), που καλούν αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι του νομού, ενώ χτες μπλόκο στήθηκε και στον Χανδρινό.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο του μπλόκου στον κόμβο Δαφνίου - Κροκεών προχώρησαν χτες το απόγευμα αγροτοκτηνοτρόφοι της Λακωνίας.

Στην Αρκαδία, στο Αστρος έχει στηθεί το μπλόκο των παραγωγών κάστανου και άλλων βιοπαλαιστών αγροτών - κτηνοτρόφων, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συγκροτήσει, καλώντας ταυτόχρονα σε μαζική ενίσχυση της κινητοποίησης.

Στους δρόμους οι μελισσοκόμοι σε Ηπειρο και Κρήτη

Στα Γιάννενα, με δεκάδες αγροτικά οχήματα οι μελισσοκομικοί σύλλογοι της Ηπείρου απέκλεισαν το κέντρο της πόλης για πάνω από 4 ώρες προχωρώντας σε διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν από κοινού οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης.

Τους μελισσοκόμους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο για το πανεκπαιδευτικό τους συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Φοιτητές - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», ακούστηκε μεταξύ άλλων από τους διαδηλωτές.

Μαζική παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο Ηράκλειο, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, οι μελισσοκόμοι, όπου έφτασαν αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκαψαν συμβολικά 2 κυψέλες, μεταφέροντας την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Μανώλης Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών - Αστερουσίων, που τους κάλεσε σε κλιμάκωση και κοινό συντονισμό, καθώς και σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων την Κυριακή 4 Φλεβάρη στις 11 π.μ., στον κόμβο των Πεζών.

Παράλληλα, εντατικά προετοιμάζεται από τους αγροτικούς συλλόγους στα Χανιά η μαζική συμμετοχή στο μπλόκο που θα στηθεί στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 11 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ