ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Υδρα», καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ!

Αυτήν την Κυριακή στις 12 μ. συγκέντρωση στα Παλούκια Σαλαμίνας

«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ! Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα "Υδρα"! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί).

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέροντας τα εξής:

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή, έχει ως στόχο τη διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για τη μεταφορά εμπορευμάτων και Ενέργειας.

Σημειώνουμε ότι η προστασία της ναυσιπλοΐας, που επικαλείται η κυβέρνηση, αφορά το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, που το 87% του στόλου του είναι σε σημαίες ευκαιρίας, χωρίς Ελληνες ναυτεργάτες, χωρίς ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση! (...)

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό η αξίωσή τους να εμπλακεί η χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα.

Με πρόσχημα τις συγκρούσεις των Χούθι, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην πολεμική εμπλοκή της περιοχής, με την παραχώρηση του Στρατηγείου της Λάρισας για τη διοίκηση της επιχείρησης, αναλαμβάνοντας μάλιστα ως επικεφαλής Ελληνας υποναύαρχος. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν γεμίσει τη χώρα μας με ΝΑΤΟικές βάσεις θανάτου, εμπλέκοντας τον λαό μας ακόμη περισσότερο στα παιχνίδια των ανταγωνισμών.

Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Οι φαντάροι, οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών κερδών η απάντησή μας είναι ΟΧΙ!

Η αποστολή στο στόμα του λύκου γίνεται για την ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η ασφάλεια και η ναυσιπλοΐα, που ευαγγελίζονται δήθεν από τη συμμετοχή μας σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς, έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό, και το ίδιο ισχύει τώρα για τη φρεγάτα "Υδρα".

Ολα τα παραπάνω συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Καλούμε τα σωματεία - μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους του Πειραιά να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Απαιτούμε να μη λύσει κάβους καμία ελληνική φρεγάτα! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ενωση Αποστράτων Στρατιωτικών Αττικής.

Σε Κρήτη και Αιτωλοακαρνανία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη σήμερα Παρασκευή 16 και αύριο Σάββατο 17 Φλεβάρη. Το πρόγραμμά του θα έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή: Στις 14.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με θέμα «Υγεία κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, στον κινηματογράφο «Αστόρια», με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε».

Αύριο Σάββατο: Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε».

Στην Αιτωλοακαρνανία

Την Πέμπτη 22 Φλεβάρη ο Δ. Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

- Στις 10 π.μ., στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, θα συναντηθεί με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

- Στις 11 π.μ., στο Αιτωλικό, στη Δυτική Γέφυρα, θα συναντηθεί με το Σωματείο Ψαράδων της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου και με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής.

- Στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κεντρική Αγορά του Αγρινίου (στην οδό Παπαστράτου) και θα συζητήσει με εκπροσώπους συλλόγων εμποροϋπαλλήλων και καταστηματαρχών της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ