ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ζητά συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης

6 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού χρωστούν όλες οι κυβερνήσεις στον δήμο!

Sportidea

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και την αναγκαιότητα νέων υλικοτεχνικών υποδομών και εξοπλισμών.

«Η υποχρηματοδότηση των δήμων από το κράτος τα τελευταία 14 χρόνια έχει προκαλέσει αντικειμενικά δυσλειτουργίες στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και σοβαρά ελλείμματα στη συντήρησή τους», τονίζει ο Κ. Πελετίδης και συνεχίζει:

«Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος Πατρέων δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το κράτος ούτε με ένα ευρώ για τους παραπάνω σκοπούς. Επιπρόσθετα, το κράτος από το 2008 δεν έχει ανταποκριθεί στη συμβατική του υποχρέωση έναντι του δήμου για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπως αυτή ορίζεται ρητά στην προγραμματική σύμβαση παραχώρησής του, με αποτέλεσμα το χρέος του κράτους προς τον δήμο Πατρέων να ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνουμε ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις καλύπτουν το 80% - 100% των αναγκών προπονήσεων και αγώνων στα πιο μαζικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο στίβος και η γυμναστική, στην 3η σε πληθυσμό πόλη της χώρας, με μεγάλη αθλητική δυναμική και περίπου 200 αθλητικούς συλλόγους Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Τα δύο κύρια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν αφορούν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Πρώτον, κινδυνεύει να καταστεί ανενεργό, λόγω του κατεστραμμένου ταρτάν, το οποίο χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.

Δεύτερον, βασικό ζήτημα προς διευθέτηση είναι η ρύθμιση του χρέους του κράτους για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και η τήρηση της προγραμματικής σύμβασης παραχώρησης.

Πέραν αυτών, υπάρχουν και μια σειρά ακόμα άμεσες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες της πόλης μας στον τομέα του αθλητισμού, που αφορούν τη χρηματοδότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, την πρόσληψη προσωπικού, καθώς και την ανακατασκευή και συντήρηση μιας σειράς αθλητικών κέντρων, γηπέδων και γυμναστηρίων».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Προβληματισμός και ανοιχτά σενάρια

Θολό το τοπίο σε ό,τι αφορά την τεχνική ηγεσία κατά την επόμενη μέρα του αποκλεισμού από το Εuro 2024

Απογοήτευση σκόρπισε στην Εθνική ο αποκλεισμός από το Euro 2024 μετά την ήττα στη Γεωργία

Eurokinissi

Απογοήτευση σκόρπισε στην Εθνική ο αποκλεισμός από το Euro 2024 μετά την ήττα στη Γεωργία
Το κλίμα προβληματισμού ήταν κυρίαρχο στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, την επομένη της ήττας με 4-2 από τη Γεωργία στην Τιφλίδα, που έβαλε τέλος στις ελληνικές φιλοδοξίες για συμμετοχή στην τελική φάση του Εuro 2024. Αυξάνεται έτσι πέραν των 12 χρόνων το διάστημα απουσίας της Εθνικής από τη διοργάνωση, καθώς η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 2012 στο Euro που διεξήχθη σε Πολωνία και Ουκρανία, όπως και πέραν των 10 χρόνων το διάστημα απουσίας της από μεγάλη διεθνή διοργάνωση γενικά, με τελευταία παρουσία αυτή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Αβέβαιο το μέλλον για τον Πογέτ

Ενόψει τώρα της έναρξης των επόμενων υποχρεώσεων της Εθνικής, δηλαδή του Natiοns League 2024 - 2025 και κυρίως της προσπάθειας πρόκρισης στο Μουντιάλ 2026, μέσω των προκριματικών, στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το θέμα της τεχνικής ηγεσίας: Το μέλλον του ομοσπονδιακού Γκουστάβο Πογέτ στο πάγκο της Εθνικής φαντάζει θολό, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μετά την αποτυχία για πρόκριση αλλά και τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με την Ομοσπονδία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει τους υποστηρικτές του μέσα στην Εθνική ώστε να συνεχίσει στο «τιμόνι» της.

ΕUROLEAGUE
Tεστάρει χαρακτήρα και στόχους ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν σε έναν κομβικό βαθμολογικά αγώνα

Σε ένα δύσκολο τεστ δυνάμεων και χαρακτήρα υποβάλλει η 32η αγωνιστική τον Ολυμπιακό, που καλείται να κοντραριστεί με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, σε έναν κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα για τους στόχους των δύο αντιπάλων (21.30, Novasports Prime). Οι «ερυθρόλευκοι» (5οι με 19-12) δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας καλούνται να περάσουν αλώβητοι από μια εκ των θερμότερων εδρών της διοργάνωσης, στην προσπάθεια που κάνουν για διατήρηση εντός της πρώτης εξάδας στη βαθμολογία που οδηγεί σε απευθείας πρόκριση στα πλέι οφ. Επιδιώκοντας παράλληλα να κρατήσουν και τις όποιες βλέψεις για μια θέση στην τετράδα που προϋποθέτει το πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες της οκτάδας. Την ίδια στιγμή σημαντική βαθμολογική σημασία έχει το σημερινό παιχνίδι και για τους γηπεδούχους (11οι με 14-17) που από την πλευρά τους κάνουν την ύστατη προσπάθεια για μια θέση στη 10άδα και συμμετοχή στη νέα διαδικασία των play in προκειμένου να διεκδικήσουν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια (7η και 8η θέση) για την οκτάδα.

Στον Ολυμπιακό για τη σημερινή δύσκολη αποστολή ο τεχνικός του, Γιώργος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε κλειδί τη συγκέντρωση που θα πρέπει να επιδείξουν οι παίκτες του προκειμένου να μην επηρεαστούν από τη θερμή ατμόσφαιρα του γηπέδου που δημιουργούν οι οπαδοί της Παρτιζάν. Ο Ελληνας τεχνικός έκανε λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι που η βαθμολογική σημασία και για τις δυο ομάδες ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων, τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να διαχειριστούν την ένταση και τα συναισθήματα μένοντας πιστοί στο αγωνιστικό πλάνο. Για τον Ολυμπιακό απόντες από την αποστολή που ταξίδεψε στο Βελιγράδι είναι ο τραυματίας Πετρούσεφ και ο Λούντζης που ταλαιπωρείται από ίωση.

ΕURO 2024
Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων

Οι 24 που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Γερμανίας

Μετά και την πραγματοποίηση των πλέι οφ του Nations League, με τους τελικούς των τριών κατηγοριών της διοργάνωσης, συμπληρώθηκε η 24άδα των ομάδων που το καλοκαίρι θα αγωνιστούν στο Euro 2024, στη Γερμανία.

Οι τελευταίες τρεις Εθνικές ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους, μέσω Nations League, είναι η Γεωργία, η Ουκρανία και η Πολωνία. Η πρώτη, που θυμίζουμε ότι απέκλεισε την Ελλάδα νικώντας την 4-2 στα πέναλτι (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση), θα πάρει μέρος σε τελική φάση Euro για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Στα πέναλτι πέρασε και η Πολωνία, νικώντας 5-4 την Ουαλία (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση), ενώ η Ουκρανία προκρίθηκε μετά από σπουδαία ανατροπή και νίκη 2-1 επί της Ισλανδίας.

Οι όμιλοι του Euro 2024

Μετά το πέρας των πλέι οφ του Nations League, λοιπόν, διαμορφώθηκε και η πλήρης εικόνα της πρώτης φάσης του Euro 2024. Οι 6 όμιλοι σε αυτήν είναι οι εξής:

1ος: Γερμανία, Ουγγαρία, Σκοτία, Ελβετία

2ος: Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία

3ος: Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία

4ος: Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία

5ος: Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία

6ος: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία

Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται στους «16» οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, καθώς και οι 4 καλύτερες τρίτες ομάδες από τις 6 όλων των ομίλων.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την περίοδο 14 Ιούνη - 14 Ιούλη στα γήπεδα της Γερμανίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Η χάρη και ο ρυθμός είχαν την τιμητική τους

Κέντρισε το ενδιαφέρον η διοργάνωση στο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο

Η «καρδιά» της ρυθμικής γυμναστικής το τριήμερο 22 - 24 Μάρτη χτυπούσε στο Ολυμπιακό Κλειστό Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, όπου διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής - FIG World Cup 2024.

Η διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, με χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών να δίνει το «παρών» στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου, και πήραν μέρος σε αυτή αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον πρώτο τους μεγάλο αγώνα μέσα στο 2024, ακριβώς δύο μήνες πριν από το προ-Ολυμπιακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, οι Εθνικές ομάδες που συμμετείχαν τέσταραν τις δυνάμεις και την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων, ενώ είχαν και την ευκαιρία να τελειοποιήσουν τις εκτελέσεις των προγραμμάτων τους.

Στους συγκεκριμένους αγώνες η ελληνική αποστολή κατάφερε να πανηγυρίσει δύο προκρίσεις σε τελικούς αγωνισμάτων, οι οποίες ήρθαν από την Εθνική ανσάμπλ και την Παναγιώτα Λύτρα στο ατομικό.

Η Εθνική ανσάμπλ γυναικών, αποτελούμενη από τις Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Μαριλένα Τριάντου και Αλέσια Χατελλάρι, κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό με τα 5 Στεφάνια, με 29.500 βαθμούς. 7η ήρθε και η Παναγιώτα Λύτρα στον τελικό του στεφανιού, με 31.800 βαθμούς, δηλώνοντας παρούσα μεταξύ των φιναλίστ της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Φάληρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ