ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
Σελ. /40
Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ελπιδοφόρο βήμα ενίσχυσης των δεσμών με τους εργαζόμενους, τον λαό, τη νεολαία

Τις προηγούμενες μέρες ο «Ριζοσπάστης» παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την άνοδο του ΚΚΕ ανά περιοχή, εκλογική περιφέρεια και δήμο. Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του ΚΚΕ αφήνει το αποτύπωμά του ιδιαίτερα εκεί που δόθηκαν μεγάλοι εργατικοί αγώνες, που έγιναν μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, εκεί που έγινε πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό» απέναντι σε καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ, όπως στη Β. Εύβοια, στη Θεσσαλία και αλλού, ενώ τροφοδοτήθηκε από αγώνες για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ορισμένα τέτοια στοιχεία επαναφέρει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» για την καλύτερη «ανάγνωση» και ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος. Δημοσιεύονται επίσης πίνακες με συγκεντρωτικά και συγκριτικά αποτελέσματα.

Χιλιάδες Ελληνες του εξωτερικού ψήφισαν ΚΚΕ!

Χιλιάδες Ελληνες που ζουν, δουλεύουν και σπουδάζουν στο εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν στην ενίσχυσή του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ έλαβε 8,74% από τους Ελληνες του εξωτερικού, σημειώνοντας αύξηση των ψήφων του από τις προηγούμενες ευρωεκλογές η οποία ξεπέρασε το 40% και πάνω από 54% σε σχέση με τις ψήφους που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη του 2023.

Στο σύνολο της Εκλογικής Περιφέρειας Εξωτερικού το ΚΚΕ κατέλαβε την 4η θέση. Μάλιστα, σε μια σειρά χώρες κατέλαβε τη 2η θέση. Πιο συγκεκριμένα, αναδείχθηκε 2η δύναμη στη Γερμανία, όπου κατοικεί πλήθος Ελλήνων, με 12,84%, όπως και στη Δανία με 16,61%, και σε Εσθονία - Λιθουανία με 14,91%. Στη 2η θέση σκαρφάλωσε και στη μακρινή Αυστραλία, με 14,94%, και στον επίσης μακρινό Καναδά με 8,12%. Για μόλις μία ψήφο έχασε τη 2η θέση σε Σουηδία και Φινλανδία, όπου έλαβε 14,77%.

Ξεπερνώντας ή αγγίζοντας το 10% κινήθηκε το ποσοστό του Κόμματος σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, στην Αυστρία, σε Ιρλανδία - Ισλανδία και στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν χιλιάδες Ελληνες, το ΚΚΕ ξεπέρασε το 8%.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ