ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών

Επιστολή του Δ. Κουτσούμπα στους προέδρους της Βουλής και της αρμόδιας Επιτροπής

Επιστολή με αίτημα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα.

Σε αυτήν σημειώνει:

«Η έκδοση του Πορίσματος και η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε και τελικά για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε. Αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση.

Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, η ύπαρξη ενός αντιδραστικού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε άλλα κυκλώματα, να προχωρούν σε "νόμιμες" και παράνομες επισυνδέσεις - με βάση το δόγμα "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων" - οι οποίες μένουν στο "σκοτάδι" και τελικά στο απυρόβλητο.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια ήταν η κατάληξη και στην υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναδεικνύονται, επίσης, τα όρια της "ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας", η ηγεσία της οποίας διορίζεται απ' την εκάστοτε κυβέρνηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, το ΚΚΕ ζητά τη διαβίβαση στη Βουλή του Πορίσματος του Αρείου Πάγου, των στοιχείων της σχετικής δικογραφίας και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να συζητηθούν και να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Αθήνα 31/7/2024

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας

ΓΓ της ΚΕ & Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ».

«Ούτε γάτα ούτε ζημιά» με το αντιδραστικό πλαίσιο ΕΕ - κυβερνήσεων

Θυμίζουμε ότι η προκαταρκτική εξέταση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιήθηκαν με το κατασκοπευτικό λογισμικό «Predator», κατέληξε στο ότι τάχα... δεν εμφανίζεται καμία εμπλοκή κρατικής υπηρεσίας, ενώ για όσες από τις παρακολουθήσεις παραδέχτηκε η ΕΥΠ, μεταξύ άλλων σε υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, δημοσιογράφους, «τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο», με τις σχετικές προβλέψεις του νόμου 2225/1994 που «διατηρήθηκε συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις» μέχρι τον νέο νόμο 5002/9-12-2022, ενώ «είναι σύμφωνη και με το πνεύμα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Ολα καλώς καμωμένα», δηλαδή, με βάση όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλέγμα χαφιεδισμού και φακελώματος, που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, και το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» για τη θωράκιση του αστικού κράτους, αυτό το ίδιο νομοθετικό πλέγμα που αξιοποιήθηκε και για το κουκούλωμα της παρακολούθησης ενός ολόκληρου κόμματος, του ΚΚΕ, στην υπόθεση «συνακροάσεων» στην έδρα της ΚΕ.

Ολες αυτές τις αντιδραστικές διατάξεις επικαλείται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, ισχυριζόμενη ότι η ταξική - διορισμένη από την ίδια - ηγεσία της Δικαιοσύνης... μίλησε, ενώ οι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ «βγαίνουν στα κεραμίδια», την ίδια ώρα που έχουν συνυπογράψει φαρδιά - πλατιά όλες τις σχετικές ευρωενωσιακές Οδηγίες για τον «μεγάλο αδερφό».

Με βάση αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που επικαλούνται κυβέρνηση και αστική Δικαιοσύνη και το οποίο έχουν διαχρονικά υλοποιήσει και εμπλουτίσει όλες οι κυβερνήσεις:

-- Από το 1994 και τον προαναφερόμενο νόμο 2225, οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες». Πρόκειται για έναν νόμο ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα εμπλουτίζεται συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις, με βάση και το ανάλογο βέβαια αντιδραστικό ευρωπαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο!

-- Η άρση απορρήτου «για λόγους εθνικής ασφάλειας» (όπως και για όλες τις υπόλοιπες έννοιες - λάστιχο που στην ουσία περιλαμβάνουν κάθε κίνδυνο ή απειλή κλονισμού της δικτατορίας του κεφαλαίου και του αστικού κράτους) μπορεί να γίνει χωρίς καμία απολύτως ουσιαστική αιτιολόγηση. Με μια απλή εισαγγελική διάταξη, που αποστέλλεται στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (τη γνωστή ΑΔΑΕ) και η οποία δεν χρειάζεται καν να αναφέρει το όνομα του στόχου, παρά μόνο τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης! Μάλιστα, με τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ (και υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ) τον Μάρτη του 2021 κατάργησε ως και την υποχρέωση ενημέρωσης του «στόχου», μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρακολούθησης, εφόσον η άρση απορρήτου έχει γίνει με την επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας»!

-- Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δοθεί άδεια για πάνω από 100.000 υποκλοπές!

-- Εχει καθιερωθεί το «νόμιμο», γενικευμένο και συστηματικό φακέλωμα μεταξύ άλλων και με την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία σχετικής αστυνομικής Οδηγίας της ΕΕ, που τον Αύγουστο του 2019 ψήφισαν όλοι μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜέΡΑ25.

-- Η διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών είναι νόμιμη με τη βούλα της ΕΕ, ενώ γύρω από αυτά υπάρχει μια ολόκληρη αγορά. Χαρακτηριστικό είναι πως 14 χώρες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους (μεταξύ άλλων η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία), σύμφωνα με τις ίδιες τις εκθέσεις τους, χρησιμοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια παράνομα λογισμικά, μεταξύ αυτών και το περιβόητο «Pegasus» «για να στοχοποιηθούν άτομα - όπως πολιτικοί αντίπαλοι, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόροι και δημοσιογράφοι - που δεν έχουν καμία σχέση με σοβαρά εγκλήματα και δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ