ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /32
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Γεια σας για 50ή φορά!»

Καπνός... Πρώτες νότες εισαγωγής... Και τα χέρια σηκώνονται ψηλά! Φωνές, ουρλιαχτά, παλμός, συναυλιακός χαμός: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ δίνει... «Χαιρετίσματα στην εξουσία»! Ο Βασίλης, που πέρυσι γιόρτασε τα 50 χρόνια του στο τραγούδι, γιορτάζει φέτος μαζί μας τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ. Αυτού του Φεστιβάλ που ήταν μέρος του από την πρώτη στιγμή, από το 1975 στο γήπεδο του Ζωγράφου...

«Γεια σας για 50ή φορά! Καλώς ήρθατε! Βλέπω πολλούς καινούργιους! Αυτό είναι πολύ καλό για τη ΚΝΕ, γιατί βλέπω νέα παιδιά... Φοβάμαι ότι πρέπει να ξανασυστηθώ», είπε, αρχίζοντας να τραγουδάει τη «Σφεντόνα»!




ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
Βαθιά υπόκλιση και τιμή στον Δημήτρη Μητροπάνο

Φόρο τιμής στον Δημήτρη Μητροπάνο, έναν μοναδικό καλλιτέχνη που άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κυρίως όμως στις καρδιές όλων μας, απέτισε η συναυλία χτες το βράδυ στη Λαϊκή Σκηνή του 50ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Τίτλος του αφιερώματος «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία», δανεισμένος από τη «Ρόζα» του Θ. Μικρούτσικου και του Α. Αλκαίου, στίχος που υπενθυμίζει και το γεγονός ότι στη φωνή του Δ. Μητροπάνου φτερούγισε το πείσμα όσων πηγαίνουν κόντρα στους δύσκολους καιρούς.

Η επιμέλεια - ενορχήστρωση των τραγουδιών ήταν του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ενώ τις αξέχαστες επιτυχίες του ερμήνευσαν η Πέγκυ Ζήνα και ο Δημήτρης Μπάσης, που ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκληση και για το γεγονός ότι «τιμά αυτόν τον σημαντικό καλλιτέχνη».

Τη συναυλία άνοιξε με ένα ποτ πουρί από τον ιστορικό δίσκο «Αγιος Φεβρουάριος» του 1972, του Δήμου Μούτση και του Μάνου Ελευθερίου, που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Δ. Μητροπάνος, και συνεχίστηκε με τραγούδια από άλλες σημαντικές συνεργασίες του, όπως τραγούδια από τον δίσκο «Η εθνική μας μοναξιά», του Μ. Τόκα, και φυσικά από τη συνεργασία του Μητροπάνου με τον Τάκη Μουσαφίρη.

Μαζί με τους δύο ερμηνευτές, σιγοτραγουδούσαν οι χιλιάδες που βρίσκονταν στη Λαϊκή Σκηνή...



Συναντήσεις με τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ είχε ο Δ. Κουτσούμπας

Με την Αννα Ντάφου, σύζυγο του Κώστα Τριπολίτη
Με την Αννα Ντάφου, σύζυγο του Κώστα Τριπολίτη
Θερμές συναντήσεις με τους συντελεστές του προγράμματος της Κεντρικής Σκηνής είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανάμεσά τους οι Γ. Μεράτζας, Δ. Τσακνής, Αkyone, Αγγελική Τουμπανάκη, Κ. Θωμαΐδης, Γ. Διάκος και βέβαια ο Β. Παπακωνσταντίνου.

Θυμίζουμε ότι την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τους Διονύση Τσακνή, Μάκη Σεβίλογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μάρθα Φριντζήλα, Βιολέτα Ικαρη, Γκιντίκι, Αλέξανδρο Δάικο, Δημήτρη Μητσοτάκη, «Κοινούς Θνητούς» και τους «Magic De Spell».

Ξεχωριστή στιγμή η συνάντηση με την σύζυγο του Κώστα Τριπολίτη, Αννα Ντάφου, στην οποία προσέφερε τους έξι τόμους του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος με ιδιόχειρη αφιέρωσή του στον μεγάλο δημιουργό. Απ' την πλευρά της η Αννα Ντάφου ευχαρίστησε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το υπέροχο αφιέρωμα.


Με τους «Κοινούς Θνητούς»
Με τους «Κοινούς Θνητούς»

Με τον Μάκη Σεβίλογλου
Με τον Μάκη Σεβίλογλου




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ