ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18
«Ασημένιες» νεάνιδες

Τη 2η θέση στον κόσμο κατέλαβε η Εθνική, μετά την ήττα στον τελικό από την Ισπανία

Τα κεκτημένα της από την προηγούμενη διοργάνωση στο Βελιγράδι διατήρησε η Εθνική πόλο νεανίδων και αναδείχθηκε «ασημένια» πρωταθλήτρια κόσμου, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 που έγινε στην Τσενγκντού της Κίνας. Στον τελικό της διοργάνωσης η Εθνική ηττήθηκε 11-9 από την Ισπανία, που πήρε το χρυσό, μετά από αξιέπαινη προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία των κοριτσιών της Εθνικής είναι αναμφισβήτητη, καθώς μέσα σε λίγες βδομάδες κατάφεραν να ανέβουν σε βάθρο διεθνούς διοργάνωσης για δεύτερη φορά, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 στο Ζάγκρεμπ. Συνολικά ήταν το τέταρτο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Στον τελικό με τις Ισπανίδες τα κορίτσια της Εθνικής πάλεψαν και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με καταλυτική την τρίτη περίοδο, όταν η Ισπανία προηγήθηκε με 3 γκολ (9-6).

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

Ισπανία (Μαριάν Ντίαθ Λιθαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεθ 1, Γκονθάλεθ, Ντίαθ.

  • Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που νίκησε στον μικρό τελικό τις ΗΠΑ με 14-13.
SUPER LEAGUE
Σε ρόλο οδηγού ο ΠΑΟΚ

«Κεφάλι» στη βαθμολογία της Super League πήρε ο ΠΑΟΚ, μένοντας μόνος 1ος μετά την 5η αγωνιστική. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχασαν έδαφος, ενώ τους πλησίασε ο Παναθηναϊκός.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Βόλου με 4-1 (Σβαμπ 24' πέναλτι, Μουργκ 54', Τάισον 60', Φεοντόρ 89' - Μεντιέτα 59'), με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι στο ξεκίνημα και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αντιδρά γρήγορα και να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενος και την αποβολή του Φεράρι για τον Βόλο (36').

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Αρης πήρε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης, με σκορ 2-1 (Γκαρθία 3', Μορόν 41' - Ελ Κααμπί 90'+6). Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αγωνιστικά ζητήματα και εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η Athens Kallithea γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, έχοντας η καθεμιά τις δικές της καλές στιγμές για γκολ.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Πανσερραϊκό (Τετέ 10', Τζούρισιτς 81', 88' - Μπετανκόρ 15'), ανακτώντας βαθμολογικό έδαφος και ψυχολογία, σε ένα ματς όπου οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν «καθαρίσει» ο Τζούρισιτς στο τέλος.

  • Αλλα αποτελέσματα: Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1, Λεβαδειακός - ΟΦΗ 1-1, Ατρόμητος - Λαμία 4-2.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 13, ΑΕΚ 11, Ολυμπιακός 10, ΟΦΗ 8, Αρης 8, Παναθηναϊκός 8, Ατρόμητος 8, Λαμία 5, Παναιτωλικός 5, Αστέρας Τρίπολης 5, Athens Kallithea 4, Βόλος 3, Λεβαδειακός 3, Πανσερραϊκός 1.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της μητέρας μας ΑΡΕΤΗΣ ΜΙΧΙΩΤΗ και δέκα χρόνων από τον θάνατο του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΙΩΤΗ προσφέρουμε στη μνήμη τους 100 ευρώ στο ΚΚΕ (μέσω της ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα).

ΑΡΕΤΗ ΜΙΧΙΩΤΗ
ΑΡΕΤΗ ΜΙΧΙΩΤΗ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό

Με σπουδαίο «διπλό» στην Πυλαία ξεκίνησε τη νέα σεζόν της Premier χάντμπολ ανδρών ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, νικώντας 36-24 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί του ίδιου αντιπάλου το τελευταίο διάστημα, καθώς είχαν επικρατήσει και στον πρόσφατο τελικό του Super Cup. Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε στη γειτονιά της του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 30-22. Αλλα αποτελέσματα: Δράμα - Δούκας 34-29, Πυλαία - Κιλκίς 22-34, ΧΑΝΘ - Βριλήσσια 20-30.

SUPER LEAGUE 2
«Ποδαρικό» με ανατροπή για την ΑΕΛ

Η νίκη με ανατροπή της ΑΕΛ στον 1ο όμιλο και οι σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες των ΑΕΚ Β' και Καλαμάτας στον 2ο ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα της Super League 2. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος: ΑΕΛ - Καβάλα 2-1, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, Καμπανιακός - Νίκη Βόλου 2-0, ΠΑΟΚ Β' - Ηρακλής 0-0, Διαγόρας - Μακεδονικός 0-0

2ος όμιλος: Παναχαϊκή - ΑΕΚ Β' 0-1, Χανιά - Καλαμάτα 1-2, Ηλιούπολη - Αιγάλεω 1-3, Παναργειακός - Κηφισιά 0-2, Αστέρας Τρίπολης Β' - Πανιώνιος 0-0



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ