ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ
Να σταματήσει κάθε στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ

Το Σάββατο 28/9, στις 6 μ.μ. η κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου | Οχι στον ανεφοδιασμό ΝΑΤΟ και Ισραήλ από τη «Motor Oil»

Από την έκρηξη στο εργοστάσιο, στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων
Από την έκρηξη στο εργοστάσιο, στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων
Την καταδίκη του μακελειού που έχει εξαπολύσει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζοντας τον λαό της Παλαιστίνης και βομβαρδίζοντας τον Λίβανο με χιλιάδες θύματα θα διαδηλώσουν δεκάδες σωματεία και φορείς το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η κινητοποίηση, που γίνεται με αφορμή το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό «ατύχημα», την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε στο διυλιστήριο της «Motor Oil» στην περιοχή, προβάλλει την απαίτηση να σταματήσει κάθε στήριξη της Ελλάδας στο συνεχιζόμενο μακελειό και η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον σκοπό αυτό.

Οπως έχουν αναδείξει τα σωματεία, ανάμεσα στις κερδοφόρες δραστηριότητες του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου συμπεριλαμβάνεται και ο ανεφοδιασμός δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα, σε μια περίοδο που η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στη Μέση Ανατολή.

Τα σωματεία της Πελοποννήσου καλούν σε προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ, προκειμένου να μεταβούν με πορεία στον χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΠΑΜΕ: Να σταματήσουν τώρα οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνδικάτων απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!», είναι το σύνθημα που προτάσσει. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα «να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων και να δείξουν και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό!Να σταματήσουν τώρα οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής: «Ενα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις της "Motor Oil" στους Αγίους Θεοδώρους, που οι εκρήξεις και η φωτιά τραυμάτισαν σοβαρά 4 εργάτες και αρκετούς ακόμα έστειλαν στα Κέντρα Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, δείχνοντας το πόσο κοντά είναι ένα γενικευμένο βιομηχανικό ατύχημα. Τη στιγμή που μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής θεωρούνται κόστος, η κερδοφορία του ομίλου αυξάνεται μέσω και του ανεφοδιασμού δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα και στον Λίβανο, βάζοντας φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Παίρνοντας αέρα από τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη ότι "είμαστε καλός φίλος του Ισραήλ" αλλά και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και τη σφαγή που εξελίσσεται στον Λίβανο, με τη δολοφονία εκατοντάδων κατοίκων του Λιβάνου».

Απαιτεί: Να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης, με ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

Δεκάδες αποφάσεις συμμετοχής

Στην κινητοποίηση έχουν μέχρι στιγμής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τα εξής σωματεία της Αττικής και της Πελοποννήσου: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας, Οικοδόμων Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Μεσσηνίας, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παράρτημα Καλαμάτας Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Ενέργειας Πελοποννήσου, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας, Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Κορινθίας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ναυπλίου, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΟΤΑ Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ, Οικοδόμων Αθήνας, Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ.

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Η ΕΕΔΥΕ

Το δικό της «παρών» δίνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). «Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, που καταδικάζει τον λαό στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στη δουλειά με λειψά δικαιώματα και η συμμετοχή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών, έχουν κοινή συνισταμένη τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», υπογραμμίζει.


80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις 12 Οκτώβρη

Στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σάββατο 12 Οκτώβρη στις 19.00 θα μιλήσει στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί στα Προπύλαια η Κομματική Οργάνωση Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά από την Κατοχή.

Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα, σε ενορχήστρωση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Θα ερμηνεύσουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριλίζα Λούντζη, Ασπασία Στρατηγού, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής. Κείμενα θα απαγγείλουν η Λίλα Καφαντάρη και ο Πέρης Μιχαηλίδης.

Στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη θα επισκεφτεί στις 10.30 το πρωί το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (Δαβάκη 11).

Λεωφορεία για τους Αγίους Θεοδώρους

Λεωφορεία για την κινητοποίηση των σωματείων το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στους Αγίους Θεοδώρους δρομολογούνται από σωματεία και φορείς, ως εξής:

Μεταξουργείο (4.30 μ.μ., πλατεία Καραϊσκάκη). Ολυμπιακό Χωριό (4.15 μ.μ., Κακλαμανάκη 21). Μενίδι (4.30 μ.μ., πλατεία Καράβου). Ανω Λιόσια (4.45 μ.μ., Τριγωνική Πλατεία). Χαλάνδρι (4 μ.μ., από «Cocomat»). Μαρούσι (4.30 μ.μ., από γήπεδο «Σπύρος Λούης»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ