ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Πιο αποφασιστικά στο νεολαιίστικο κίνημα

Ανακοίνωση του προεδρείου της 25ης Συνόδου του ΚΣ της οργάνωσης

Για τους στόχους και τη δράση της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας συζήτησε το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Παράλληλα απασχολήθηκε και με ζητήματα που αφορούσαν στο 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη. Το προεδρείο της 25ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε γι' αυτά τα θέματα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ συνεδρίασε στις 31 Αυγούστου και συζήτησε και αποφάσισε τους στόχους της οργάνωσης στο κίνημα της νεολαίας. Υπογράμμισε την ανάγκη να προσανατολιστούν ακόμα πιο αποφασιστικά στο κίνημα της νεολαίας οι οργανώσεις και τα όργανα της ΚΝΕ, βοηθώντας στην ένταση των διεργασιών και των αγώνων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Η μέχρι στιγμής μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεπερνούν σε έκταση και σε όγκο κάθε προηγούμενη χρονιά, η μαζική διακίνηση και συζήτηση με χιλιάδες νέους της πρότασης ζωής και αγώνα της ΚΝΕ, δημιουργούν σοβαρές υποθήκες για τη δουλιά μας στο κίνημα της νεολαίας.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ συζήτησε επίσης ζητήματα που αφορούν την προσυνεδριακή συζήτηση για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Αποφάσισε την πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου από τις στήλες του "Οδηγητή" και όρισε επιτροπή προσυνεδριακού διαλόγου».

Η επιτροπή αναμένεται με ανακοίνωσή της το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου και το πώς θα μπορεί κανείς να συμμετάσχει σ' αυτόν.

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Ενθουσιώδης υποδοχή με μαζική διακίνηση

Μαχητικά, με αισιοδοξία και ενθουσιασμό, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ υποδέχτηκαν την Κυριακή, όπως ακριβώς της αρμόζει, την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας της Οργάνωσης με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 8ο Συνέδριο. Ενα Συνέδριο που βρίσκει την ΚΝΕ πιο δυνατή, μαζική και μαχητική, πανέτοιμη για τις μάχες που έρχονται. Ενα Συνέδριο - «σταθμό», γιατί θα αποκρυσταλλώσει την εμπειρία του χτες και αξιοποιώντας τη θα θεμελιώσει ακόμη πιο στέρεες βάσεις για το αύριο, που τα μέλη της Οργάνωσης ατενίζουν με την αισιοδοξία που απορρέει από την πλατιά ανταπόκριση και απήχησή τους στη νεολαία της χώρας.

Τα πλάνα διακίνησης του «Ριζοσπάστη» αυξημένα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι θέσεις της ΚΝΕ για τα προβλήματα που βιώνει η νέα γενιά και τις αιτίες τους, οι προτάσεις της για τη διέξοδο, δε θα μπορούσαν να είναι εσωτερική της υπόθεση. Πρωταρχικός στόχος οι θέσεις να γίνουν κτήμα όχι μόνο των μελών, μα και των φίλων της ΚΝΕ, των νέων εργαζομένων, των νέων σπουδαστών και φοιτητών, των μαθητών, κάθε νέου ανθρώπου.

Και γι' αυτό το στόχο τα μέλη της Οργάνωσης έδωσαν την Κυριακή τον καλύτερό τους εαυτό. Από νωρίς το πρωί σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, σε κεντρικά σημεία λεωφόρων, στις φοιτητικές εστίες, τα φροντιστήρια, τα γιαπιά και τα εργοστάσια, χέρι το χέρι ο «Ριζοσπάστης» και ένθετες οι Θέσεις για το 8ο Συνέδριο περνούσαν στην κατοχή νεολαίων. Ταυτόχρονα με το κάλεσμα που τους απηύθυναν οι κνίτες να συμμετάσχουν κι αυτοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην προσυνεδριακή διαδικασία της Οργάνωσης, μελετώντας τις θέσεις, καταθέτοντας την άποψη και την κριτική τους.

Τα πρώτα στοιχεία, αν και όχι ολοκληρωμένα, δείχνουν πως η πανεξόρμηση στέφθηκε με επιτυχία. Και αυτό προδιαγράφει την επιτυχή έκβαση ολόκληρης της προσυνεδριακής διαδικασίας και του ίδιου του Συνεδρίου.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο Θανάσης Τζήμας, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, μας μιλά για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη της Οργάνωσης να φτάσουν οι θέσεις σε όσο περισσότερους φοιτητές ήταν δυνατόν. «Συνέδριο για την ΚΝΕ σημαίνει άνοιγμα στη νεολαία, άνοιγμα πλατύ, δυναμικό, με αποφασιστικότητα, οπλισμένοι με την πεποίθηση πως στις θέσεις οι νέοι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και θα βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, στις αναζητήσεις τους, προτάσεις διεξόδου που απαντάνε στις αγωνιστικές τους διαθέσεις, στον ασυμβίβαστο και ανυπότακτο χαρακτήρα της νέας γενιάς», θα τονίσει.

«Το πλάνο της Σπουδάζουσας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο - όπως μας λέει - τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν μαζικά στην πανεξόρμηση και επισκέφτηκαν τις φοιτητικές εστίες, αλλά και τα σπίτια συμφοιτητών τους, διακινώντας πλατιά τις θέσεις. Το κλίμα που συνάντησαν ήταν ιδιαίτερα καλό, όπως και το ενδιαφέρον των φοιτητών να συζητήσουν μαζί μας ήταν μεγάλο. Η εμπειρία που αποκομίσαμε απ' αυτή την εξόρμηση είναι τεράστια, και όλοι είμαστε σήμερα πιο αισιόδοξοι, μια και, παρά την εξεταστική, φάνηκε ότι οι δυνατότητές μας είναι πάρα πολύ μεγάλες και με βάση αυτές μάλλον οι στόχοι μας αποδείχτηκαν τελικά μικροί. Ενθαρρυντικό είναι και το ότι βρεθήκαμε και συζητήσαμε και με νέους, με τους οποίους δεν είχαμε επαφή πιο πριν. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι μετράμε μεγάλα βήματα».

ΚΚΕ
Χαιρετιστήριο μήνυμα στο 7ο Συνέδριο του Ιρακινού ΚΚ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απέστειλε στο 7ο Συνέδριο του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας απευθύνει στο 7ο Συνέδριό σας, και μέσα από αυτό σε όλους τους Ιρακινούς κομμουνιστές, θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς και εγκάρδιες ευχές για πλήρη επιτυχία των εργασιών του. Για μια πιο αποτελεσματική συμβολή στην παραπέρα ανάπτυξη της θαρραλέας δράσης του κόμματός σας για την πραγματοποίηση τόσο των άμεσων όσο και των απώτερων στόχων του.

Μ' αυτήν την ευκαιρία επαναβεβαιώνουμε τη σταθερή αδελφική αλληλεγγύη μας με το κόμμα σας και τον αγώνα που διεξάγει, στο πλευρό του ιρακινού λαού - Αραβες, Κούρδοι και άλλες εθνικές μειονότητες - σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας στις περιοχές που ελέγχονται από το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς και σε πολύ δύσκολες και περίπλοκες συνθήκες στο ιρακινό Κουρδιστάν, στην περιοχή και διεθνώς.

Με βαθιά εκτίμηση και αισθήματα συμπαράστασης, οι Ελληνες κομμουνιστές παρακολουθούν τις ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλει το κόμμα σας για να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις, που έχουν επιβάλει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη χώρα σας και που μοναδικό θύμα τους είναι ο αθώος πληθυσμός της. Για ν' αναδειχτεί μια ενιαία αντιδικτατορική δημοκρατική αντιπολίτευση, που, στηριγμένη πρώτιστα στις λαϊκές δυνάμεις της χώρας και μακριά από κάθε ξένη επέμβαση και κηδεμονία, να διεξάγει το δύσκολο αγώνα για την απαλλαγή από τη δικτατορία και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατικής Εναλλακτικής Λύσης: του Ομοσπονδιακού Δημοκρατικού Καθεστώτος, που να διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, να το μετατρέψει σε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, να εξασφαλίζει τις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα και τα βασικά συμφέροντα των λαϊκών μαζών, που είναι το θύμα τόσο του οικονομικού αποκλεισμού όσο και της δικτατορίας, να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας και σε μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Επαναβεβαιώνοντας τις θέσεις του κόμματός μας για τα καυτά και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της περιοχής μας, όπως έχουν διατυπωθεί στις ανακοινώσεις των Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων Χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, της Περιοχής του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, στις οποίες συμμετείχε ενεργά το κόμμα σας, και με την πεποίθηση ότι οι ήδη στενές αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματά μας θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο προς όφελος των κοινών υψηλών ιδεωδών και στόχων μας, της κοινής προσπάθειας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής μας και της φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς της, σας ευχόμαστε, άλλη μια φορά, πλήρη επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

Ζήτω το 7ο Συνέδριο του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος

Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη».

Σήμερα στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε σήμερα από τον «902» ΤV:

-- Στις 18.15 στην εκπομπή «Ματιές στον κόσμο», μια συζήτηση της δημοσιογράφου Αννας Μπαλλή, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, με τον Ζόραν Αντζέλκοβιτς, ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια.

-- Στις 22.00 στην εκπομπή «Αντιθέσεις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Θερμός, μια συζήτηση με τους Σπύρο Παπασπύρο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Μανώλη ΓΓ της ΓΣΕΕ, Δήμο Κουμπούρη μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και Αλέκο Καλύβη αντιπρόεδρο της ΓΣΕΕ, για το εξαγγελθέν κοινωνικό πακέτο από τον πρωθυπουργό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ