ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με οδηγό την Ατλέτικο

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει σήμερα να ξεπεράσει Λα Κορούνια και αρνητική παράδοση

Στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (φωτο) αλλά και τους άλλους άσσους του θα στηρίξει σήμερα ο Ολυμπιακός τις ελπίδες του για καλό αποτέλεσμα με τη Λα Κορούνια

Sportidea

Στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (φωτο) αλλά και τους άλλους άσσους του θα στηρίξει σήμερα ο Ολυμπιακός τις ελπίδες του για καλό αποτέλεσμα με τη Λα Κορούνια
Να «σπάσει» την παράδοση που τον θέλει να γνωρίζει αρνητικά αποτελέσματα σε εκτός έδρας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει ο Ολυμπιακός στο «Ριαθόρ», στο φετινό ντεμπούτο του στη φάση των ομίλων της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι», έφτασαν χτες στη Γαλικία, προκειμένου σήμερα (21.45, ΜΕΓΚΑ) να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Λα Κορούνια, στην πρώτη δύσκολη ευρωπαϊκή τους μάχη, στο πλαίσιο του Ζ' ομίλου.

Το κλίμα που επικρατεί στους πρωταθλητές είναι αισιόδοξο, καθώς θεωρούν ότι μπορούν, αν και εφόσον «παλέψουν», να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικές, ήταν άλλωστε οι δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ: «Ο Ολυμπιακός θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για το θετικό αποτέλεσμα σε μια τόσο δύσκολη έδρα, στην οποία έχω παίξει στο παρελθόν και τη γνωρίζω καλά. Θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το αρνητικό σερί στα εκτός έδρας ματς». «Κλειδί» για την επιτυχία, θεωρεί ο Παρ Ζέτεμπεργκ, ότι είναι το «έξυπνο παίξιμο», ενώ τόνισε πώς «δεν πρέπει να ρισκάρουμε και χρειάζεται να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις για να φτάσουμε σε κάποιο γκολ. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται πολλή προσοχή, μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε. Βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Οσο για το Λεμονή, ανέφερε: «Θέλουμε να κάνουμε επιτέλους μια καλή εμφάνιση εκτός έδρας και δε σημαίνει τίποτα το ότι η Λα Κορούνια έχασε από την Ατλέτικο. Είχε απουσίες και ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Είδαμε στο βίντεο την αντίπαλό μας και πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Λα Κορούνια είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται προσοχή σε όλο το ενενηντάλεπτο».

Απο την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Ντεπορτίβο, Χαβιέ Ιρουρέτα, τόνισε πώς «θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά, θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει ένα νοτιοαμερικάνικο στιλ παιχνιδιού, λόγω της παρουσίας των Ζιοβάνι, Ζε Ελίας και Μπερμούδες. Εχει φαντασία στο παιχνίδι του και έχει ένα πολύ καλό παίκτη αριστερά τον Τζόρτζεβιτς, ενώ οι Ελληνες παίκτες του είναι η βάση της Εθνικής Ελλάδας. Περιμένουμε ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει πριν από όλα την ισοπαλία. Εμείς πρέπει να τους πιέσουμε και να επιτεθούμε από την αρχή. Υπολογίζω τον Ολυμπιακό, όσο υπολογίζω και τη Μάντσεστερ. Ετσι πρέπει να γίνει, να μην χαλαρώσουμε ούτε λεπτό, να μην τους δώσουμε την ιδέα ότι μπορούν να κάνουν κάτι». Ο 39χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός με ισπανικό διαβατήριο, Ντονάτο, είπε: «Πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία, οι απώλειες βαθμών στο Τσάμπιονς Λιγκ δε συγχωρούνται. Πρέπει να υπολογίσουμε όλη την ομάδα και να μην την υποτιμήσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε μέχρι "θανάτου" για τη νίκη».

Καθυστερημένη πρεμιέρα

Την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σήμερα οι ομάδες της διοργάνωσης που αγωνίζονται στους ομίλους από 5 έως 8, μετά την αναβολή της περασμένης βδομάδας. Ετσι, ουσιαστικά, οι αγώνες σε αυτούς του ομίλους ξεκινάνε από την 2η αγωνιστική. Φυσικό είναι λοιπόν να παραμένει γρίφος η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ομάδες στην πρώτη τους ευρωπαϊκή εμφάνιση. Βέβαια, για τις περισσότερες από αυτές έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματά τους και λίγο πολύ τα πρώτα δείγματά έχουν γίνει γνωστά. Ομως, άλλο πρωτάθλημα άλλο Ευρώπη... Από τη σημερινή αγωνιστική (και έλλειψη πρώτης) θα 'λεγε κανείς ότι απουσιάζει το ιδιαίτερα μεγάλο ντέρμπι και οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο στα περισσότερα παιχνίδια. Το πρόγραμμα: Μπάγερ Μονάχου - Σπάρτα Πράγας, Σπάρτακ Μόσχας - Φέγενορντ, Λα Κορούνια - Ολυμπιακός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιλ, Φενερμπαχτσέ - Μπαρτσελόνα, Λιόν - Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γιουβέντους - Σέλτικ, Ρόζεμποργκ - Πόρτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ετοιμος και πλήρης

Τις τελευταίες λεπτομέρειες προσπαθεί να τακτοποιήσει ο Γιάννης Κυράστας, ενόψει του αυριανού αγώνα του Παναθηναϊκού στη «Λεωφόρο», κόντρα στη Μαγιόρκα για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ελληνας τεχνικός και οι παίχτες του, προετοιμάζονται με μοναδικό σκοπό να βρουν το δρόμο προς τα «δίχτυα» αλλά και να φυλάξουν τα «νώτα» τους, έχοντας ως δεδομένο ότι οι αντίπαλοί τους θα φανούν εξαιρετικά δυνατοί στην άμυνα και απρόβλεπτοι στην επίθεση.

Ενθαρρυντικό, πάντως είναι για τους «πράσινους» το γεγονός ότι όχι μόνο θα λείψουν δύο σημαντικοί παίχτες της Μαγιόρκα, οι Ολαϊθόλα (τιμωρημένος) και Ιμπαγκάζα (τραυματίας), αλλά και ότι η υγεία των Κόλκα, Ολισαντέμπε, Λυμπερόπουλου έχει βελτιωθεί αισθητά. Ο Φινλανδός, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με τη Σάλκε, παρουσίασε γρήγορη ίαση, και απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους Ισπανούς. Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πώς αποθεραπεύεται και ο Ολισαντέμπε, που προχτές προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο τρίτος της «παρέας» των τραυματισμένων, ο Λυμπερόπουλος, βελτιώνεται μέρα με τη μέρα αλλά του λείπουν προπονήσεις. Πάντως, το πιο πιθανό είναι, ο Γιάννης Κυράστας να τον συμπεριλάβει τελικά στην αποστολή.

Την πίστη των «πρασίνων» για νίκη εξέφρασε χτες (στην ιστοσελίδα του Τσάμπιονς Λιγκ) ο Χένρικσεν: «Ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά σε μία δύσκολη, πολύ δύσκολη, μάλιστα αναμέτρηση αφού θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Μαγιόρκα είναι επικίνδυνη και φιλόδοξη. Είναι μία συνάντηση με ιδιαιτερότητες. Η Μαγιόρκα προέρχεται από μία καταπληκτική σεζόν στην Ισπανία, ενώ γενικά είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αναδειχτεί σε δύναμη για το ισπανικό ποδόσφαιρο που όλοι ξέρουμε ποια είναι η δυναμική του. Ελπίζω ότι θα παίξουμε όπως μπορούμε και ότι θα πάρουμε τη νίκη. Είναι άλλωστε μέσα στις δυνατότητές μας αυτό το αποτέλεσμα ώστε να προχωρήσουμε. Οφείλουμε όμως να προσέξουμε πάρα πολύ, καθώς ίσως αυτό το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από ό,τι εκείνο με τη Σάλκε στη Γερμανία. Με τη Μαγιόρκα ο αγώνας θα κριθεί στην τακτική και όχι στο πάθος. Μετρά το μυαλό και η υπομονή σε αυτό το ματς. Η νίκη μας στη Γερμανία όπως και η επιτυχία της Μαγιόρκα με την Αρσεναλ δε σημαίνουν τίποτα αν δεν υπάρχει διάρκεια και συνέχεια».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δώρισε πρόκριση

«Μαζί με το βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα». Για το γόητρό του και, εξ αντανακλάσεως, για τον Ιωνικό έπαιξε χτες ο Ατρόμητος, που επικράτησε στο ουδέτερο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα του Πανηλειακού με 2-0 (6' Γαβριλόπουλος, 27' Καραμεταξάς). Ετσι ο αγώνας που ακολουθούσε (χτες το βράδυ) μεταξύ ΟΦΗ - Ιωνικού απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού δεν είχε καμιά βαθμολογική σημασία. Οι Νικαιώτες θα ακολουθήσουν τους Κρητικούς στον επόμενο γύρο. Αντίθετα τους Πυργιώτες, η ήττα από τον Ατρόμητο τους έβγαλε εκτός νυμφώνος.

Στους αγώνες που προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής ο Φωστήρας ήταν η ομάδα που... έκλεψε την παράσταση καθώς θυμούμενος τον χαρακτηρισμό άλλων εποχών σαν «φονέας των γιγάντων» επικράτησε του Ηρακλή με 2-0. Ετσι πήρε αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον ΠΑΣ Γιάννινα που αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Εθνικό στο Μενίδι.

Επίδειξη δύναμης, ενόψει του ντέρμπι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, έκανε ο Αρης που για τον 7ο όμιλο επικράτησε εκτός έδρας του Ακράτητου με 2-0. Στο μεταξύ εκτός του Φωστήρα ακόμη δυο εισιτήρια για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ξεκαθάρισαν. Συγκεκριμένα για τον 4ο όμιλο ο Παναιγιάλειος μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού πήρε την πρόκριση έναντι των Χανίων, ενώ ο Πανιώνιος για τον 5ο όμιλο αν και δυσκολεύτηκε σε εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής νίκησε την Καλλιθέα με 2-1 και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Τ' αποτελέσματα στους αγώνες του Σαββατοκύριακου ήταν: Κέρκυρα - Εθνικός Αστέρας 1-3, Καβάλα -Απόλλων Αθηνών 1-1, Παναιτωλικός - Παναιγιάλειος 0-2, Πανιώνιος - Καλλιθέα 2-1, Καλαμάτα - Αγιος Νικόλαος 1-2, Τρίκαλα - Προοδευτική 0-1, Φωστήρας - Ηρακλής 2-0, Εθνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Μαρκό - Απόλλων Καλαμαριάς 0-0, Απόλλων Κρύας Βρύσης - Ξάνθη 0-1, Κιλκισιακός - Αθηναϊκός 1-2.

ΣΚΑΚΙ

Και φέτος το σκάκι θα έχει τη δική του παρουσία στο 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Και στις τέσσερις ημέρες θα είναι ανοιχτό από πλευράς συμμετοχών.

Την Πέμπτη στις 9 μ.μ. θα γίνει αγώνας «Σιμουλτανέ» με τον μετρ Σπύρο Ιλαντζή.

Την Παρασκευή στις 8 μ.μ. θα διεξαχθεί Τουρνουά Μπλιτς, με ελεύθερη συμμετοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ