ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
Στον Πειραιά με τραγούδια

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου
O Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η μεγάλη παρέα των παιδιών «που τα θέλουνε όλα» συναντώνται από σήμερα στη «Μουσική Σκηνή Πειραιά» (Ασκληπιού και Κάστωρος, δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά), όπου ο δημοφιλής ερμηνευτής ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις. Με την επιστροφή του στον Πειραιά, ύστερα από δέκα χρόνια, και μετά από μια θριαμβευτική καλοκαιρινή περιοδεία σε 36 πόλεις της Ελλάδας και 5 της Κύπρου, ο Β. Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιήσει περιορισμένο αριθμό παραστάσεων για τους αμέτρητους φίλους των τραγουδιών του. Στις συναυλίες του θα παρουσιάζει ένα τρίωρο πρόγραμμα, εφ' όλης της ύλης, με τραγούδια από τη μακρόχρονη δημιουργική του διαδρομή. Κομμάτια, που ηλεκτρίζουν, μα και μπαλάντες λυρικές, που αναβλύζουν μελωδίες, τραγούδια που «μιλούν» στις καρδιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει το ίδιο το πρόγραμμα, καθώς ο Β. Παπακωνσταντίνου και η μπάντα του προετοιμάζουν πάνω από 350 τραγούδια, που θα καλύψουν όλες τις απαιτήσεις. Συναυλίες κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10μ.μ.) και Κυριακή (8μ.μ.). Τηλέφωνα για κρατήσεις: 4120510-11.


Ηχοι και φωνές

Τα «Υπόγεια Ρεύματα»
Τα «Υπόγεια Ρεύματα»
Αρχίζει σήμερα το τριήμερο 2ο Εθνικ και Τζαζ Φεστιβάλ «Ωδές», φιλοξενώντας στο «Διογένης Στούντιο» και «Απόλλων» (Μεσογείων 259, Ν. Σμύρνη) σημαντικά ονόματα της έθνικ μουσικής και Ελληνες καλλιτέχνες. Σήμερα: («Διογένης Στούντιο»): «Νότιος Ηχος», Vicente Amigo (Ισπανία), Mario Reyes & Friends (Νότια Γαλλία) - συμμετέχει η Αλκηστις Πρωτοψάλτη. («Απόλλων»): Μιλτιάδης Παπαστάμου - Μάρκος Αλεξίου, De Phazz (Γερμανία), Abdelli (Αλγερία), «Mode Plagal», μαζί με τις Γιώτα Βέη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θεοδοσία Τσάτσου, DJs. Αύριο - «Διογένης» εμφανίζονται: Σταύρος Λάντσιας, Γιάννης Σπάθας, Flaco Jimenez (Μεξικό), Radio Tarifa (Μαρόκο-Ισπανία), ενώ στον «Απόλλωνα»: Aroma Caribe (Ελλάδα - Κούβα), Kimmo (Φινλανδία), Downtown Beat, Μιχάλης Χατζηγιάννης, DJ Martin Morales. Κυριακή - «Διογένης»: Caroline Lavelle (Αγγλία), Μελίνα Κανά, Manu Dibango (Καμερούν). Στον «Απόλλωνα»: Μάκης Αμπλιανίτης, Badmarsh & Shri (Βρετανία-Ινδία), Christina Branco (Πορτογαλία).

  • «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» παρουσιάζουν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών Αθήνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του ΥΠΠΟ «Γλαυκώπις Αθηνά», σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Ανάπτυξη». Η παράσταση θα δοθεί σήμερα (8.30μ.μ.), στο Θέατρο Περοκέ.
  • Η Γιώτα Βέη
    Η Γιώτα Βέη
    Συναυλία των «Πυξ Λαξ» διοργανώνει σήμερα (9μ.μ.), στο θέατρο Λυκαβηττού το Πολιτιστικό Τμήμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΟΥ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS». Τιμή πρόσκλησης: 1.000 δρχ.
  • Ρεμπέτικη βραδιά σήμερα (9μ.μ.), στο Θέατρο Γραμμών (Πεζόδρομος Μαυρογένους - Καμίνια), και «Ομορφιές του Πειραιά», με το συγκρότημα του Καφέ-Αμάν «Ο Οντάς της Κωνσταντίνας». Είσοδος ελεύθερη.
  • Οι «Ενδελέχεια» αύριο (10μ.μ.) εμφανίζονται στο Μοσχάτο με τραγούδια του δίσκου τους «Στα σύνορα της μέρας» και παλιότερα κομμάτια. Θα εμφανιστούν επίσης οι «ΜΟΤΙVΟ 4» και τα «Υπόγεια Ρεύματα».
  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα», στη συναυλία τη Δευτέρα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του τελευταίου δίσκου τους «Εικόνες στα Σύννεφα» και παλιά τους.

μια παράσταση

Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει σήμερα, στο θέατρο Παπάγου, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Φάσμα - Απλό Θέατρο» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, οι φωτισμοί του Ανδρέα Σινάνου. Ερμηνεύουν: Μάρθα Βούρτση, Μάνια Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ταμίλα Κουλίεβα, Μπέσσυ Μάλφα, Κώστας Αθανασόπουλος, Αρης Λεμπεσόπουλος κ.ά.


μία εκδήλωση
  • Ο Δήμος Καισαριανής και οι εκδόσεις «Καστανιώτη» τη Δευτέρα (7.30μ.μ.), στο δημαρχείο Καισαριανής θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του Βασίλη Κολοβού: «Οι Αγίες των ημερών τους». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κριτικός και συγγραφέας Κώστας Γεωργουσόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αλέκα Παΐζη, Θύμιος Καρακατσάνης, Χάρης Αρώνης.
  • Το βιβλίο της Μάγια Μπάριτς: «Το τραγούδι του ποταμού» («Πατάκη») θα παρουσιαστεί αύριο (12μ., Ακαδημίας 65). Η συγγραφέας και οι μουσικοί Αννα Μπάριτς - Λακοπούλου και Μάγια Κάρχινεν θα δώσουν παράσταση κουκλοθεάτρου με το έργο «Το τραγούδι του ποταμού». Μετά η συγγραφέας και η εικονογράφος του βιβλίου Βάσω Ψαραύτη, θα κουβεντιάσουν με τα παιδιά.

ένα πρόγραμμα

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς
«Ηπειρώτικο Πολυθέαμα» πραγματοποιεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο στο θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, με συμμετοχή των Ενώσεων Ηπειρωτών Ανατολικής Αττικής. Σήμερα: παράσταση με τον σοφόκλειο «Φιλοκτήτη» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Αύριο: σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική με τους Νίκο Τάτση και Πέτρο Λούκα - Χαλκιά. Κυριακή: Παραδοσιακή μουσική, χορός και τραγούδι, με τους Πέτρο Λούκα - Χαλκιά, Στυλιανό Μπέλλο, Αντώνη Κυρίτση, Σάββα Σιάτρα, Αλέκο Κιτσάκη, Γιώργο Κούρτη. Κάθε βράδυ, μετά την εκδήλωση, στην ταβέρνα ακολουθεί ηπειρώτικο γλέντι. Παράλληλα, θα εκτεθούν είδη λαϊκής τέχνης, ηπειρώτικα βιβλία και έντυπα, προϊόντα της ηπειρωτικής γης κ.ά.

  • Στις παλιές αποθήκες της «Ελαιουργικής» στην Ελευσίνα, σήμερα, αύριο και την Κυριακή, η Ενωση Κρητών Ελευσίνας διοργανώνει τη «Γιορτή Τσικουδιάς 2001».

Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Βιβλία:

  • Αλέκος Παπαγεωργίου: «Εμπειρίες ένοπλων αγώνων»
  • Νέαρχος Γεωργιάδης: «Το φαινόμενο Τσιτσάνης»
  • Γιάννης Πριόβολος: «Ο δρόμος ως το Θιάκι»
  • Γιώργος Μαυρίκος: «Το Ελληνικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 1918-1948»
  • Μιχαήλ Σολόχοφ: «Η μοίρα ενός ανθρώπου»

μία έκθεση

Εκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής). Πρόκειται για ασπρόμαυρες φωτογραφίες τεσσάρων ερασιτεχνών φωτογράφων: Αννας Αντωνοπούλου, Ευτυχίας Βαρούχα, Βασίλη Μούρτου, Στέλιου Σπαθαράκη. Η έκθεση (θα διαρκέσει έως τις 12/10) πραγματοποιείται στο πλαίσιο υποστήριξης νέων δημιουργών. Με το πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε νέους να εκθέσουν τη δουλιά τους, προσεγγίζοντας, παράλληλα, έναν ευαίσθητο κοινωνικό χώρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ