ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΣΗΣ
Αναγκαίο το αντιπολεμικό μέτωπο

Ο Κ. Νάσης από το ΑΚΕ, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε και στα εξής: «Είναι αναγκαία πλέον η δημιουργία ενός αντιπολεμικού μετώπου. Μέχρι τώρα, υπήρξε μια ολόκληρη προσπάθεια, έγινε μια ολόκληρη δουλιά, για το μέτωπο το δημοκρατικό, το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό και τα λοιπά.

Νομίζω ότι πρέπει να γίνει συγκεκριμένη δουλιά, ώστε το μέτωπο αυτό, που το απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, να αναπτυχθεί περισσότερο, να ενισχυθεί περισσότερο, να δυναμώσει περισσότερο, με κύριο στόχο πλέον - διότι άλλαξαν τα πράγματα τώρα - με κύριο στόχο τον αντιπολεμικό του χαρακτήρα.

Αλλά όχι μόνον αυτό, γιατί υπάρχουν και προβλήματα άμεσα, τα οποία παράλληλα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τώρα, σχετικά με τα γεγονότα. Βλέπετε ότι οι Αμερικανοί παρουσιάστηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου με μεγάλο λεονταρισμό. Γρηγορότερα όμως, όπως θα θυμόμαστε όλοι, είχανε περιζωθεί από μία κρίση, από μία ύφεση, η οποία είναι προοίμιο μιας κρίσης. Είχε αρχίσει, δηλαδή, μια κατάσταση. Και το γεγονός ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον πλέον αλαζονικό τρόπο, μαρτυρεί το γεγονός ότι άλλα θέλουν να κάνουν και άλλα έλεγαν ότι κάνουν.

Επίσης, δεν είναι και τόσο δυνατοί οι ιμπεριαλιστές, σ' αυτή τη φάση, όπως παρουσιάστηκαν. Από το γεγονός των εσωτερικών αντιθέσεων που είναι δυνατές, σύμφωνα και με το μαρξισμό και τη λειτουργία αυτών των αντιθέσεων μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα σ' αυτή τη φάση του μονοπωλιακού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, εμφανίζουν πάρα πολλές δυσκολίες από την υπερπαραγωγή.

Την 1η και την 2η βραδιά, ο Μπους παρουσιάστηκε και είπε "κηρύσσω τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο". Πού τον κηρύσσει, πώς τον κηρύσσει, εναντίον ποιων τον κηρύσσει; Νομίζω ούτε αυτοί είχαν προετοιμαστεί σωστά και κανονικά, ούτε ο κόσμος κατάλαβε, ακόμα.

Πρέπει, όμως, να ενισχύσουμε όλο το μέτωπο, το αντιπολεμικό μέτωπο, το οποίο θα έχει ευρύτερο χαρακτήρα, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ