ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθαρές κουβέντες!

Πολλές ήταν οι αναφορές στην «ιστορία» και την «ιστορική μνήμη» κατά τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Πολλές ήταν οι αναφορές του και στις «καθαρές» κουβέντες. Αν και οι παροτρύνσεις του Κ. Σημίτη έγιναν για άλλους λόγους, εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή του. Καθαρές κουβέντες, λοιπόν, αφού, πράγματι μόνο έτσι αδυνατίζει το εγχείρημα όσων θέλουν να εμφανίζουν το «μαύρο - άσπρο» και να κονταίνουν την ιστορία στα μέτρα τους.

***

1 Σε ό,τι αφορά τα περί «ιστορίας»: Χτες μετά από πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, και λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός, κλήθηκαν οι μετέχοντες στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, σε μνήμη «όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας, όπου Γης, σε όλες τις εποχές».

Την παραμονή του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, είχε περιοριστεί, απλώς, να εκφράσει την... ευχή του να μην επιλεγεί η «πολεμική λύση». Παρά τις «ευχές», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη βάλει την υπογραφή της υπέρ των «πολεμικών λύσεων»...

Εκείνες τις μέρες υπήρξαν πολλές συνεδριάσεις της νέας ΚΕ του ΠΑΣΟΚ που είχε εκλέξει το συνέδριο. Εκείνες τις μέρες, των συνεδριάσεων της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, είχαν ήδη ξεκινήσει οι «παράπλευρες απώλειες»...

Εκείνες τις μέρες το ένα «λάθος» του ΝΑΤΟ ακολουθούσε το άλλο «λάθος» και οι εκατόμβες των άμαχων θυμάτων της κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, διαδέχονταν η μία την άλλη!

Εκείνες τις μέρες, όμως, που οι εκατόμβες διαδέχονταν η μια την άλλη, αντί για ενός λεπτού σιγή, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ ήταν λαλίστατοι. Δε σίγησαν. Μιλούσαν. Μιλούσαν και εντός και εκτός των συνεδριάσεών τους για να προπαγανδίζουν ότι η υπογραφή τους υπέρ του βάρβαρου κύματος της ευρω-ατλαντικής τρομοκρατίας, συνιστούσε «ανθρωπισμό»!

Τότε, την εποχή της Πρίστινα, του Βελιγραδίου, του Αλέξινατς δε σίγησαν. Τότε ήταν λαλίστατοι...

Αλήθεια, κάποιος που είναι τόσο λαλίστατος υπερασπιστής των σφαγιαστών που δρούσαν λίγο πιο πάνω από τη Μακεδονία, πόσο πειστικός είναι όταν θρηνεί για τις σφαγές του Μανχάταν;...

Πόσο πειστικά είναι τα «μοιρολόγια αλά καρτ»; Και σε ποιον, πέρα από τον Μπους και τον Μπλερ, απευθύνονται;

2 Σε ό,τι αφορά τις «καθαρές» κουβέντες: Ο κ. Σημίτης προχώρησε χτες ένα βήμα παραπέρα την τακτική της δημαγωγίας. Η σύλληψη «ευφυής»: Αν - είπε - δεν προωθήσει το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τότε θα έρθει η Δεξιά και θα επιβάλει τις δικές της νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αν - είπε - ο κ. Σημίτης, δεν προωθήσουμε τις «δικές μας μεταρρυθμίσεις», θα έρθει η Δεξιά και θα επιβάλει τις δικές της βάρβαρες επιλογές. Και σε τι διαφέρουν οι δικές τους από των άλλων; Γιατί οι δικές τους είναι καλές και οι δικές τους είναι βάρβαρες; Απλό: Τις δικές τους τις εφαρμόζουν αυτοί. Τις άλλες που είναι «δίδυμες» με τις δικές τους, τις εφαρμόζουν οι άλλοι. Ιδού η «διαφορά»!

Αλίμονο! Ο κ. Σημίτης, ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης, που δίνει «αυξήσεις» 170 δραχμές την ημέρα(!), που πασχίζει να εξασφαλίσει την ολιγαρχία ρίχνοντας στην ανασφάλεια τον ελληνικό λαό (σε σημείο που οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το τέλειο σχήμα θα ήταν κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σημίτη!), απέδειξε ότι...«η ντροπή, ντροπή δεν έχει»!

Θα εφαρμόσουμε τη δεξιά πολιτική μας, γιατί αλλιώς θα την εφαρμόσει η Δεξιά, το θέμα δεν είναι πόσο δεξιά είναι μια πολιτική, αλλά ποιος την εφαρμόζει, είπε ο κ. Σημίτης.

Πράγματι. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η πιο δεξιά πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος, υπερασπίζεται τις «ακαθαρσίες» της με τόσο προωθημένες «αντιδεξιές κορόνες».

Καθαρές κουβέντες!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ