ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε τη μάχη όπως την πρώτη μέρα

Στο 18,63% το πανελλαδικό πλάνο την πρώτη μέρα της Εξόρμησης

Με ορμή και αποφασιστικότητα οι ΚΟ του ΚΚΕ όλης της χώρας έδωσαν τη μάχη ώστε η πρώτη μέρα της μεγάλης δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης να στεφθεί από επιτυχία και σκιαγραφήσει μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια. Οι προσπάθειές τους απέφεραν κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 18,63%! Στις δύο πρώτες θέσεις «τερμάτισαν» την Πέμπτη οι ΚΟ Ανατολικής Πελοποννήσου και Θεσσαλονίκης με 35% και 23,70% αντίστοιχα και ως εκ τούτου απέσπασαν τα βραβεία της άμιλλας στην οποία είχε προτρέψει η Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος. Ακολουθούν με ποσοστά πάνω από 20% οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αιγαίου, Πειραιά και Δυτικής Πελοποννήσου. Συγκεντρωτικά τα στοιχεία της πρώτης μέρας της Οικονομικής Εξόρμησης θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 18,63% ατσαλώνει τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ για ακόμη καλύτερη πορεία το επόμενο διάστημα.

Οι Οργανώσεις δε που ξεπέρασαν το 20% πατώντας πλέον σε γερές βάσεις συνεχίζουν δυναμικότερα. Ανάμεσά τους οι ΚΟ Θεσσαλονίκης που έχοντας καλύψει ήδη το 23,4% δίνουν ώθηση στην ΚΟΘ του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στο πλάνο της προς την Κεντρική Επιτροπή, όμως παράλληλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κάλυψη του αυξημένου κατά 25% στόχου που έχει θέσει η Οργάνωση, ώστε να διασφαλίσει τη δυνατότητα από καλύτερη θέση να δώσει τη μάχη της πολιτικής παρέμβασης και να συνεχίσει την πολύμορφη δράση της, χωρίς οικονομικά εμπόδια, και το επόμενο διάστημα.

Στην κορυφή του πίνακα των ποσοστών κάλυψης, την πρώτη μέρα της Εξόρμησης, βρέθηκαν οι Αχτιδικές Οργανώσεις Καλαμαριάς, Δυτικών και Βορειοδυτικών Συνοικιών, ενώ από τις ΚΟΒ ξεχώρισαν με διαφορά του Κέντρου Πολίχνης με 62% και των ΜΜΕ με 38%. Βέβαια, με την ίδια αποφασιστικότητα συνεχίστηκε και συνεχίζεται χθες και σήμερα η προσπάθεια των Οργανώσεων και θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες με στόχο πριν τη λήξη της δίμηνης Εξόρμησης να επιτευχθεί η πρόκληση της κάλυψης του οικονομικού πλάνου της ΚΟΘ.

«Η «συνταγή της επιτυχίας» για το δυναμικό ξεκίνημα σχετίζεται άμεσα με την καλή προετοιμασία των Οργανώσεων. Μοιράστηκαν έγκαιρα τα κουπόνια στους περισσότερους συντρόφους, αλλά και πλατύτερα σε φίλους, οπαδούς και ψηφοφόρους που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν και σ' αυτή τη μάχη του Κόμματος. Εγκαιρα καθορίστηκαν τα προσωπικά πλάνα, αλλά και οι στόχοι των ΚΟΒ και των Αχτιδικών Οργανώσεων», αναφέρει ο Μ. Νικητίδης οικονομικός υπεύθυνος της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Δεν ξεχνά όμως να σημειώσει και το κλίμα άμιλλας που έχει κατακτηθεί ήδη από τις προηγούμενες εξορμήσεις και πάντα λειτουργεί ενισχυτικά.

Παρά λοιπόν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και ο λαός τα τελευταία χρόνια, όλα δείχνουν πως ο στόχος της ΚΟΘ είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, γενικότερα ο λαός ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των κομμουνιστών για οικονομική ενίσχυση. Αλλωστε για την ΚΟΘ η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης αποτελεί και δείκτη της ποιότητας της παρέμβασής της στον κόσμο της δουλιάς. Δείκτη για το κατά πόσο ουσιαστικά επιχειρείται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που θα φέρει το Κόμμα κοντά στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες, τα χωριά, τη νεολαία.

Και η σημερινή συγκυρία, με αφορμή τα γεγονότα στις ΗΠΑ, την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτές, παράλληλα με την όξυνση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, έρχεται να επιβεβαιώσει τις θέσεις του Κόμματος και συμβάλλει από καλύτερη θέση στη συζήτηση και εκλαϊκευση της πολιτικής του πρότασης σε όλο και πλατύτερη βάση.

Οι ίδιες οι εξελίξεις λοιπόν διευκολύνουν την πλατιά και αποτελεσματικότερη παρέμβαση των κομμουνιστών στο λαό. Ενισχύουν παραπέρα τις δυνατότητες προώθησης της πολιτικής συγκρότησης του λαϊκού μετώπου. Στο χέρι των χιλιάδων κομμουνιστών, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος, είναι να κερδίσουν το «στοίχημα» και η λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης να συνδεθεί με το όσο το δυνατό πλατύτερο πολιτικό άνοιγμα.


ΠΑΜΕ
Για τη διαδήλωση στις Βρυξέλλες

Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση στη Γένοβα
Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση στη Γένοβα
Με ένα ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο θα διαδηλώσει στις Βρυξέλλες στις 13-14 Δεκέμβρη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και μαζί του οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για τη διοργάνωση του μεγάλου πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου στο Λάακεν των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης τονίζει ότι «η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) προσπαθεί να καναλιζάρει τη διαδήλωση, με αιτήματα που έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Κομισιόν και τους Eυρωπαίους βιομηχάνους.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης -σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ- θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα, στη μεγάλη διαδήλωση των Βρυξελλών στις 13 και 14 του Δεκέμβρη. Αγωνιστικά συνδικάτα από την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γαλικία, την Τουρκία και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την Ελλάδα, με κοινή ανακοίνωσή τους, δίνουν ένα συνεπές αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στη διαδήλωση, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το ρόλο που παίζει η ΣΕΣ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης.

Φιλοδοξούμε το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη διαδήλωση, να ξεχωρίσει από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητά του».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδήλωση και να ενισχύσουν κάθε πρωτοβουλία που θα εκφράζει τη συνολική αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην αντεργατική πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

  • Τη συμμετοχή του φιλειρηνικού κινήματος στη διαδήλωση στο Λάακεν των Βρυξελλών στις 13 Δεκέμβρη ανακοίνωσε χτες και η ΕΕΔΥΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ