ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Κλήρωση στα μέτρα του

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει ο Κυράστας από την κλήρωση

Sportidea

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει ο Κυράστας από την κλήρωση
Η επιθυμία πολλών παικτών του Παναθηναϊκού, να βρεθούν στο «Μπερναμπέου» αντίπαλοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε χτες πραγματικότητα, καθώς η κλήρωση της ΟΥΕΦΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, τους έκανε το χατίρι, ρίχνοντας στο... δρόμο τους, στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τη «βασίλισσα» της Ευρώπης. Οχι, όμως, μόνο αυτή, αφού στο Γ΄ Ομιλο, που σχηματίστηκε με «συμπρωταγωνιστή» τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια... φίλη από τα παλιά, την πορτογαλική Πόρτο, αλλά και την ομάδα-έκπληξη της πρώτης φάσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, την τσέχικη Σπάρτα Πράγας. Στους αγώνες, που πλέον θα καθορίσουν τη φετινή... τύχη του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αναφέρθηκε χτες ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Γιάννης Κυράστας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Το μεγάλο φαβορί του ομίλου είναι χωρίς αμφιβολία η Ρεάλ. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες έχουν από 33% πιθανότητες πρόκρισης εφόσον και οι τρεις παρουσιάσουν το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν στον πρώτο γύρο. Εύχομαι να κάνουμε μια πορεία καλύτερη εκείνης του περσινού δεύτερου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ». Για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μίλησε, επίσης, ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» Αντώνης Νικοπολίδης, που τόνισε: «Είναι μια καλή κλήρωση, όμως πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς». Ενώ ο Γιόνας Κόλκα ανέφερε: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα η Ρεάλ, όμως είναι μοναδική η εμπειρία να παίζεις με ομάδες τέτοιου επιπέδου. Πόρτο και Σπάρτα Πράγας είναι πολύ καλές ομάδες και θέλουν προσοχή».

Οσον αφορά στους υπόλοιπους ομίλους, που ανέδειξε η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Β΄ Ομιλος, στον οποίο συμμετέχουν «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Λίβερπουλ (Αγγλία) και η Μπαρτσελόνα (Ισπανία), αλλά και οι πολύ δυναμικές και ικανές για το καλύτερο ή το χειρότερο Γαλατασαράι (Τουρκία) και Ρόμα (Ιταλία). Συναρπαστικές πάντως αναμετρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και μεταξύ των ομάδων που κληρώθηκαν να μετάσχουν στον Α΄ Ομιλο, που είναι οι Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Ναντ (Γαλλία) και Μποαβίστα. Στο μεταξύ, δυσδιάκριτα είναι τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στο Δ΄ Ομιλο, από εκεί, δηλαδή, που η Γιουβέντους, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η Αρσεναλ και η Μπάγερν Λεβερκούζεν θα «εξορμήσουν» στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική «γιορτινή» συνέχεια, με σκοπό να κατακτήσουν μια θέση στον... ήλιο της φάσης των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σημειώνεται ότι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των «πρασίνων» στη Β΄ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ως εξής: Παναθηναϊκός-Πόρτο (21/11/01), Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός (04/12/01), Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας (19/02/02), Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός (27/02/02), Πόρτο-Παναθηναϊκός (12/03/02), Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (20/03/02).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα βλέμματα στο «Ιβανώφειο»

Στην αυριανή αναμέτρηση του «Ιβανώφειου», όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον Ολυμπιακό, επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 6η αγωνιστική της Α1, το κυρίως πιάτο της οποίας διεξάγεται σήμερα. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Αμαρουσίου με την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Ηρακλής - Ολυμπιακός (Ιβανώφειο 17.00 ΣΟΥΕΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Μάλαγα τέρμα. Τώρα Ηρακλής. Στον Ολυμπιακό όσο και εάν δεν μπορούν να το χωνέψουν, έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από την Ουνικάχα και προσανοτολίζονται στο αγώνα της Θεσσαλονίκης. Αλλωστε το περσινό πάθημα στο ίδιο γήπεδο και το φετινό του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει εφησυχασμούς στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων». Αλλωστε, ο Ηλίας Ζούρος το επισήμανε αμέσως μετά των αγώνα της Ευρωλίγκα. «Ξεχάσαμε, ήδη, αυτή την ήττα. Κοιτάμε, μόνο, μπροστά και τον Ηρακλή που μας περιμένει στο «Ιβανώφειο». Το πρωτάθλημα είναι, ακόμη, στην αρχή, αλλά δεν έχουμε πολλά περιθώρια αφού έχουμε χάσει το πρώτο ματς με την ΑΕΚ» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Στην αντίπερα όχθη, με ορόσημο τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, οι «κυανόλευκοι» ρίχνονται στον αγώνα με στόχο να πετύχουν άλλη μια σπουδαία νίκη. Ωστόσο, ξέρουν το δύσκολο της αποστολής τους, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Κώστα Πιλαφίδη, ότι «ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης». Μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για το Ελληνα τεχνικό είναι η παρουσία του Αλφόνσο Φορντ που αποτελεί πηγή κινδύνου για όλες τις αντίπαλες άμυνες. Ομως ο τεχνικός του «Γηραιού» επισημαίνει ότι ο «Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Φορντ».

Στο σημερινό πρόγραμμα η πρωτοπόρος και νικήτρια στο Πέζαρο επί της Σκαβολίνη ΑΕΚ δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην πάντα υπολογίσιμη έδρα του Αμαρουσίου. Στην Ενωση μετά την επιτυχία στην Ευρωλίγκα το κλίμα είναι ιδανικό και θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Στους γηπεδούχους επικρατεί ηρεμία και δηλώνουν ότι θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού προκειμένου να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Μαρούσι - ΑΕΚ (Αμαρουσίου 18.00 Σούπερσπορτ), Νήαρ Ηστ - Ηράκλειο (Καισαριανή 19.00), ΠΑΟΚ - Ιωνικός ΝΦ (Μίκρα 18.30 ΑΛΦΑ DIGITAL), ΚΑΟΔ - Αρης («Δ. Κραχτίδης» 20.00 ΝΟΒΑ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηρακλής - Ολυμπιακός («Ιβανώφειο» 17.00 Σούπερσπορτ), Πανιώνιος - Περιστέρι (Περιστερίου 20.00 ΝΟΒΑ).

ΒΟΛΕΪ
Αμφίρροπες συναντήσεις

Με στόχο την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, δέκα από τους δώδεκα συλλόγους που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, ρίχνονται σήμερα στη μάχη της 5ης αγωνιστικής. Μοναδικοί απόντες, από τις σημερινές κόντρες στα φιλέ, θα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Αρης, εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «κιτρινόμαυρων». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί σήμερα στη Μίκρα (18:30) τη Μίντελφαρτ Δανίας για τον πρώτο γύρο των προκριματικών του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, με αποτέλεσμα το ντέρμπι με τους «πράσινους» στη Χαλκίδα, να μετατεθεί για την ερχόμενη Τετάρτη. Παρ' όλα αυτά, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να παρακολουθήσουν οι φίλοι του βόλεϊ, τις υπόλοιπες αναμετρήσεις και δη τα άλλα δύο ντέρμπι που φιλοξενούνται στην 5η αγωνιστική. Συγκεκριμένα, «σκληρή» προβλέπεται να είναι η μάχη στο «Κατσάνειο», καθώς οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα απωθημένα που τους άφησε η ήττα από τον Ολυμπιακό, κόντρα στην Ορεστιάδα (16.00, ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤ 2). Πάντως, οι «ακρίτες» πολλάκις έχουν πετύχει νίκες σε δύσκολες έδρες και η σημερινή κόντρα χαρακτηρίζεται αμφίρροπη. Στο μεταξύ, στο δεύτερο χρονικά ντέρμπι της ημέρας, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανελλήνιο (Λαύριο, 20.15), με σκοπό να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Πάντως, ο τεχνικός της «Ενωσης» Ζόραν Γκάετς, θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από τις κερκίδες μετά την ποινή αποκλεισμού των 4 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διαιτητή του αγώνα με τον Αρη. Οσον αφορά στον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό, αναμένεται σήμερα να έχει δύσκολο έργο στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ιωνικό (19.30), όμως παραμένει το φαβορί. Τα άλλα παιχνίδια είναι: Ολυμπιάδα - Ρέθυμνο (19.00), ΠΑΟΚ - ΑΕ Νίκαια (16.00).

  • Για την 4η αγωνιστική της Α1 γυναικών, θα διεξαχθούν οι εξής αναμετρήσεις: Σήμερα: ΖΑΟΝ - Μαρκόπουλο (18.00), Πανελλήνιος - Αρης (15.30), αύριο: Ηρακλής - Παναθηναϊκός (16.00, ΑΛΦΑ ΣΠΟΡ 2), Αίας Εύοσμου - Φιλαθλητικός (17.00), Καβάλα - Βριλήσια (12.00), Βύρωνας/Αγ. Σώστης - Λάρισα (12.00).
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Κινδυνεύουν οι πρωτοπόροι

Το αήττητο των Πανελληνίου και ΣΑΚΑ θα προσπαθήσουν να σπάσουν οι Αθηναϊκός και Φίλιππος στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών που διεξάγεται σήμερα και αύριο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, ο Αθηναϊκός υποδέχεται τον Πανελλήνιο (19:30) που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι «λόρδοι» που έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία θέλουν τη νίκη πέρα από τη βαθμολογική σημασία και για να τονόσουν το ηθικό τους. Από την άλλη, ο Πανελλήνιος θα επιδιώξει να πάρει τους δύο βαθμούς για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής: (17:15) Ιωνικός - Αρης Νικαίας, (19:30) Λεωνίδας - Αρχέλαος, (17:30) Βριλήσια - ΠΑΟΚ και (18:00) Κιλκίς - Δούκας.

Αύριο, η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει με την αναμέτρηση μεταξύ του αήττητου μέχρι σήμερα ΣΑΚΑ και του Φιλίππου που θέλει να μαζέψει βαθμούς για να φτάσει την κορυφή (16:00 ΕΤ3).

Κρίμα...

«Στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη» αλλά από σπόντα είναι «αφιερωμένος» ο 19ος διεθνής μαραθώνιος της Αθήνας που θα διεξαχθεί αύριο στην κλασική διαδρομή. Η επίσημη αφίσα των αγώνων δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του αγωνιστή της δημοκρατίας αλλά το χορηγό. Είναι κρίμα γιατί τόσο ο ΣΕΓΑΣ όσο και η τράπεζα ALPHA δεν είχαν την ευαισθησία να προτάξουν τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το έργο του και όχι μόνο κάποιους επώνυμους αθλητές που ναι μεν μπορεί να τονώνουν το κύρος του αγώνα, όμως σε καμία περίπτωση δε δίνουν το πραγματικό του ΝΟΗΜΑ. Μάλιστα, στους δύσκολους καιρούς της παγκοσμιοποίησης που ζούμε αλλά και της πλήρους ασυδοσίας των ΗΠΑ που έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ, θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλο τον κόσμο το όνομα του ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Κρίμα και πάλι κρίμα...


Α.Π



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ