ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ*
Αποφασιστικά με την εργατική τάξη στο δρόμο της ταξικής πάλης

Avaton

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, οι απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για την επέκταση του πολέμου, φτάνει και στη χώρα μας με την ένταση της αντιλαϊκής - αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης των βιομηχάνων - των εφοπλιστών - του κεφαλαίου στους χώρους δουλιάς. Στα μεγάλα εργοστάσια του Πειραιά, στην «ΙΟΝ», στον «ΠΙΤΣΟ», στα καπνεργοστάσια «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΚΕΡΑΝΗΣ», στα σαπουνάδικα, στη «ΝΑΥΣΙ», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα καράβια, η εργοδοτική τρομοκρατία, η υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, το ξεπούλημα του λιμανιού, των ναυπηγείων στους εφοπλιστές, στο κεφάλαιο, σε συνδυασμό με την ανεργία να έχει εκτιναχτεί πάνω από το 20%, είναι ζητήματα που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις για την εργατική τάξη, γενικότερα τον εργαζόμενο λαό της περιοχής.

Οι εκφυλιστικές ενέργειες των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» που συγκροτούν τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ΠΝΟ, καθώς και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους.

Την ίδια περίοδο που μεταλλεργάτες ανασύρονται νεκροί από τα αμπάρια των καραβιών, ψάχνουν το μεροκάματο του τρόμου με αγωνία να καλύψουν 30 - 60 ημερομίσθια το χρόνο, κυβέρνηση - εφοπλιστές - βιομήχανοι και το κεφάλαιο με τη συνειδητή στήριξη της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προωθούν μέτρα για το χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Με απύθμενο θράσος συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΑΠ, σε ρόλο «χαμαιλέοντα» μαζί με τους σωτήρες, τις αυθεντίες συνδικαλιστές, ζητούν μερίδιο από τη νομή της εξουσίας για τη διαχείριση της μιζέριας σε βάρος των εργαζομένων με στόχο την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, τη διαιώνιση της κυριαρχίας του με αντιστόρητες θεωρίες και στημένες διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου της απάτης, απογοητεύοντας για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους. Ετσι, με μεγαλύτερη ευκολία το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι να «κουρσεύουν» θεμελιώδεις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Σπόρτιγκ απευθύνεται στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στους συνδικαλιστές, και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι πρωτοβουλία ελπίδας για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, για κοινή δράση των εργαζομένων, για κλιμάκωση των αγώνων, για να αλλάξουν οι προϋποθέσεις να ανατραπεί η αντιλαϊκή - αυταρχική πολιτική και οι φορείς της.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με τους ναυτεργάτες, την εργατική τάξη αποφασιστικά στο δρόμο της ταξικής πάλης προχωράμε μπροστά στην οργάνωση νέων αγώνων για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ