ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμικό «όχι» στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Μαζικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα διέκριναν τα συλλαλητήρια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης

Από κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για το Ασφαλιστικό

Eurokinissi

Από κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για το Ασφαλιστικό
Παλλαϊκά εκφράστηκε το ΟΧΙ στον κοινωνικό διάλογο απάτη, μέσα από τις συγκεντρώσεις και άλλες πολύμορφες διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα κατακτημένα. Αυτό διαμήνυσε στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Με μια από τις μεγαλύτερες και μαχητικότερες εργατικές κινητοποιήσεις, χτες βράδυ, έδειξε το δρόμο που πρέπει να βαδίσει όλος ο λαός για να αποκρούσει τα νέα δεσμά που του ετοιμάζουν. Αυτό περιγράφηκε και συμβολικά μέσα από το δρώμενο που εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκεια της πορείας με πρωταγωνιστές τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τον ΣΕΒ, το διάλογο απάτη και τον πρωθυπουργό.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, φοιτητές κατέκλυσαν το χώρο γύρω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Με πείσμα και ενθουσιασμό διατράνωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα των κοινωνικοασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Και ήδη όρισαν το νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 3 του Απρίλη.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Παπαθανασίου, μέλος του ΠΑΜΕ και γενικός γραμματέας της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ενωσης Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ), ο οποίος κατήγγειλε τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση της κυβέρνησης και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να περάσει ανώδυνα η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Βασίλης Ρέβας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ.

Το ποτάμι της αντίστασης πλημμύρισε όλο το πλάτος της οδού Εγνατία και ξεκίνησε η μαχητική πορεία. Με τα πανό υψωμένα και και τις γροθιές σηκωμένες έστειλαν το μήνυμα: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί». Και κάλεσαν το λαό που ακόμη τρέφει ελπίδες ότι δε θα θιγεί από τα μέτρα Ρέππα, να ξεσηκωθεί. «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», «Μια φωνή, μια γροθιά, στον αγώνα η εργατιά».

Η πορεία μέσω της οδού Αντιγονιδών και Διοικητηρίου κατευθύνθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου στα κάγκελα θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Εκεί δόθηκε η υπόσχεση νέων αγώνων.

Μακεδονία - Θράκη

Στην Κοζάνη με μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και διέσχισε όλους τους δρόμους, στάλθηκε το μήνυμα μη υποταγής. «Πήγαν σε διάλογο οι ξεπουλημένοι και για τους εργάτες είναι ξοφλημένοι», διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός. Λίγο αργότερα, προσαρμόζοντας τα συνθήματά του στο κλίμα των ημερών, βροντοφώναξε: «Μας παίρνουν τις συντάξεις, τις δίνουν στους λεφτάδες, οι παλιομασκαράδες». Και προειδοποίησε πως τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις. Στη συγκέντρωση μίλησαν η πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ράνια Βασιλάκου και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Π. Σιάμινος.

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στην Πτολεμαΐδα, ενώ μαζική εξόρμηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα και στην Καστοριά.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη λαός και νεολαία, διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις. Στην Κομοτηνή, την ώρα που οι εργάτες και οι φοιτητές καταδίκαζαν αγωνιστικά το διάλογο απάτη, η συμβιβασμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιούσε σεμινάρια με την εργοδοσία για την κοινωνική ασφάλιση.

Στην Αλεξανδρούπολη προπομπός της πορείας ήταν ο μαυροντυμένος Σημίτης - «κοράκι», που κουβαλούσε στην πλάτη του το φέρετρο με τα ασφαλιστικά δικαιώματα που οδεύουν για ενταφιασμό. Η πορεία αντίστασης συντάραξε το κέντρο της πόλης.

Αντίστοιχα μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Ξάνθη, Δράμα, και Καβάλα.

Στην Καβάλα εκατοντάδες εργάτες και νεολαίοι, κυρίως σπουδαστές, διαδήλωσαν πλάι στους συνταξιούχους, την απόφασή τους να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα για διεύρυνση των κατακτήσεών τους, κόντρα στις επιλογές διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.

Και στην Κεντρική Μακεδονία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες εκδηλώσεις ο εργαζόμενος λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στα όσα του ετοιμάζουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο Κιλκίς μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της πόλης στην πλατεία Ειρήνης και στη συνέχεια έκαναν εξορμήσεις ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης κατά της κοινωνικής ασφάλισης. Συγκέντρωση στο κέντρο των Σερρών έγινε από το ΠΑΜΕ, με κύρια ομιλήτρια την Μ. Μαλλιάρη, συνδικαλίστρια από το χώρο των τραπεζών.

Μαζική όσο και μαχητική ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία «Καρατάσου» που έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και ομιλητή τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης Χρήστο Τρεμπελή. Συμμετείχαν όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚ καθώς και εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της περιοχής.

Στη Βέροια οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Εληάς και αφού άκουσαν τους ομιλητές, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Επίσης εξορμήσεις με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού έγιναν στα Γιαννιτσά και την Κατερίνη.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια

Από την πορεία στα Γιάννενα

Πέτροβας Σπύρος

Από την πορεία στα Γιάννενα
Με μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Αρτα και Λευκάδα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα αντεργατικά μέτρα που κατεδαφίζουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Απρίλη.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση έγινε έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Κατέληξε έξω από τη Νομαρχία. Εκεί απευθύνθηκε κάλεσμα προς τα σωματεία που δεν έχουν πάρει απόφαση για τις 3 Απρίλη να συσπειρωθούν γύρω από τη ΣΕΑ.

Στο Αγρίνιο, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες και νεολαίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοκρατίας όπου μίλησε ο Κ. Μαριόλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και χαιρέτισε ο Ν. Μωραΐτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε πάλι στην πλατεία Δημοκρατίας.

Και στην Αρτα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου μίλησαν συνδικαλιστές εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Λευκάδα, στην πλατεία Αγίου Μηνά, όπου μίλησε ο Μ. Λιβιτσάνος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σήμερα συλλαλητήρια οργανώνονται: Στην Κέρκυρα στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην Πρέβεζα στις 7μ.μ. στην αίθουσα «Θεοφάνειο».

Στη Ναύπακτο στις 19 Μάρτη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαχητικό μήνυμα αγώνα

Μήνυμα ανυποχώρητης πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και καταδίκης του διαλόγου της απάτης, έστειλαν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας με τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς.

Στη Λάρισα μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μιλώντας ο Δ. Φιλιππίδης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κατήγγειλε την ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την εγκληματική συμμετοχή τους στο διάλογο της απάτης και τόνισε ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί όχι μόνο για την υπεράσπιση, αλλά και για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στην αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ο Αγ. Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και άλλων φορέων, αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ κ.ά.

Στο Βόλο, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι έδωσαν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Απ. Νάνος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και χαιρετισμό απηύθυναν ο Χ. Ρούσης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Μ. Μαντζαβίνος, γραμματέας του Σωματείου Οδηγών Ταξί Μαγνησίας και ο Θ. Κατσίκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην Καρδίτσα το αγωνιστικό συλλαλητήριο διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Ομιλητές στο συλλαλητήριο, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, ήταν ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του ΕΚ και ο Σ. Τσιώνας, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας.

Στα Τρίκαλα το συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού, έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δ. Αρμάγος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και χαιρετισμό απηύθυνε ο Β. Μπαντέκας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Ακολούθησε πορεία.

ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
«Δεν παζαρεύουμε τίποτα»

Δυναμικές ήταν και οι συγκεντρώσεις σε Στερεά - Εύβοια, με τις οποίες καταδικάστηκε ο διάλογος της απάτης

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι απόμαχοι της δουλιάς, οι νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές που έδωσαν το «παρών» χτες το βράδυ στις συγκεντρώσεις και στα δυναμικά συλλαλητήρια στη Χαλκίδα, στην Αμφισσα και στη Θήβα - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, των Συντονιστικών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση - ένα μήνυμα έστειλαν: Ούτε βήμα πίσω από τα κεκτημένα, αγώνας για περισσότερες κατακτήσεις, όχι στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης.

«Να μην πέσει κανένας εργαζόμενος στις παγίδες της παραπλάνησης», τόνισε από το βήμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Λαού της Αμφισσας, ο Γ. Ιωσηφίδης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου. Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Αμφισσας. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας», τονίζεται στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που διάβασε ο Γ. Γκελαούζος, πρόεδρος του ΕΚ, με επόμενο ραντεβού την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας της 3ης Απρίλη - ήδη έχει πάρει σχετική απόφαση η διοίκηση του ΕΚ.

Δεν παρατάμε τη σκυτάλη του αγώνα και οργώνουμε τους εργασιακούς χώρους, να φτάσει παντού το μήνυμα της αντίστασης και αντεπίθεσης, ήταν η απάντηση των εργατοϋπαλλήλων της Χαλκίδας, που διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε εκ μέρους της Επιτροπής ο Θ. Χαλαστάρης, μέλος της διοίκησης του ΕΚ και χαιρέτισε ο Δ. Πηλιχός, γενικός γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Εύβοιας.

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με ομιλητή εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ.

Στη Λαμία

«Οχι στον κοινωνικό διάλογο της απάτης» ήταν το σαφές μήνυμα των εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, των νέων, που συγκεντρώθηκαν χτες στις 10 το πρωί στην Πλατεία Διάκου, συμμετέχοντας στην 24ωρη παμφθιωτική - πανεργατική απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και στο συλλαλητήριο της Λαμίας, διαδηλώνοντας ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Δυναμικό και μαχητικό ήταν το «μπλοκ» των ταξικών δυνάμεων που ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ από την πλατεία Λαού, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά ποσοστά στον ιδιωτικό τομέα και στα εργοστάσια.

Τις εγκληματικές ευθύνες των πλειοψηφιών στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις επισήμανε στην ομιλία του ο Θ. Τσέτσος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Φθιώτιδας. Την αγωνιστική επαγρύπνηση των εργαζομένων και την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης από τα συνδικάτα, ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Δολιανίτης, ενώ στα προβλήματα του νομού που χρονίζουν και συνεχώς οξύνονται αναφέρθηκε ο Σπ. Καταής, αντιπρόεδρος του ΕΚ. Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι την Περιφέρεια Στερεάς.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση»

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση», εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και άνεργοι σε τέσσερις πρωτεύουσες νομών της Πελοποννήσου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο «πλαίσιο αρχών» της κυβέρνησης.

Στον Πύργο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΟΤΕ και φωνάζοντας συνθήματα «Οχι στο διάλογο είναι κοροϊδία, αποφασίστε τώρα απεργία», «Με αγώνες έχει γίνει η Κοινωνική Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Τρίπολη, η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στους συγκεντρωμένους μίλησε, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την τακτική της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ενστερνίζονται τη λογική του «κοινωνικού διαλόγου».

Στο Ναύπλιο, οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου στους συγκεντρωμένους μίλησε η συνδικαλίστρια Χρύσα Χοντρούλη, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους πιο αποφασιστικά στην επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συνδικαλιστών στον «Κοινωνικό Φορέα», με στόχο την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εξόρμηση μέσα στην πόλη.

Νησιώτικο μήνυμα αντίστασης

Μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας, έγινε χτες στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό. Ο συγκεντρωμένοι έστειλαν το μήνυμα αντίστασης στα αντιασφαλιστικά μέτρα που επαναφέρει η κυβέρνηση. Ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία.

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στα Χανιά, στην πλατεία Αγοράς. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως με ακόμα πιο μαζικούς δυναμικούς αγώνες θα απαντήσουν στα σχέδια εξαθλίωσης και εξόντωσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις που η εργατική τάξη μας έχει κερδίσει με αίμα.

Συγκεντρώσεις έγιναν, ακόμα, σε Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο έξω από τα Εργατικά Κέντρα.

Μυτιλήνη

Με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, οι Μυτιληνιοί έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά αντιασφαλιστικά μέτρα. Αμέσως μετά, έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό και πικέτες και συνθήματα, όπως «ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών» και «Η Ασφάλιση δεν είναι για διάλυση», που κατέληξε στη Νομαρχία όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δ. Σιαμέτης. «Παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και οι σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Σάμος

Δυναμική συγκέντρωση υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού έκαναν χθες και οι Σαμιώτες. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚ Αντώνης Δράκος, ο οποίος και κάλεσε τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από το στημένο διάλογο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ