ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Απρίλη 2002
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΕΘΝΙΚΗ
Χαμόγελα για τρεις

Γιάννενα, Προοδευτική και Καλλιθέα ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία

Η Καλλιθέα για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στην Α' εθνική

Sportidea

Η Καλλιθέα για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στην Α' εθνική
Οι τρεις που χαμογέλασαν και ο ένας που «κλαίει», βγήκαν μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Η 26η αγωνιστική της Κατηγορίας, που ήταν και η τελευταία για τη φετινή σεζόν, ήταν συναρπαστική καθώς τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο και οι δύο που ήταν στην ουρά προσπαθούσαν να κερδίσουν τόσο το παιχνίδι όσο και την παραμονή τους.

Πιο συγκεκριμένα, Καλλιθέα, Προοδευτική και ΠΑΣ Γιάννενα είναι οι τρεις ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο της ανόδου στην Α` Εθνική. Από την άλλη, ο Αγιος Νικόλαος δεν ολοκλήρωσε το θαύμα του καθώς γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από τον Πατραϊκό με 2-0. Από τους τρεις που τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στα ... μεγάλα σαλόνια, την επιτυχία πανηγύρισαν περισσότερο στην Καλλιθέα, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Και όλα αυτά χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Χαλκηδόνας. Οσο για τον ΠΑΣ και την Προοδευτική, η χαρά είναι σαφώς μεγάλη καθώς παρέμειναν σύντομο χρονικό διάστημα στη Β' Εθνική ενώ ο «Αγιαξ της Ηπείρου» σήκωσε και το τρόπαιο του πρωταθλητή χάρη στην εντός έδρας νίκη του με 3-1 επί της Καλαμάτας. Μεγάλος ...άτυχος ήταν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς καθώς στην ισοβαθμία του με τους «βυσσινί» και την Καλλιθέα έμεινε τέταρτος, χάνοντας το τρένο της ανόδου. Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, επικράτησαν με 2-0 του Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη.

Στην ουρά, ο Παναιγιάλειος μπορεί να κάνει σχέδια για τη νέα χρονιά, καθώς η επικράτησή του με 2-1 επί της Προοδευτικής τον διατήρησε στην Κατηγορία. Στα αδιάφορα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός Βόλου παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αθηναϊκό, ενώ στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Πανηλειακού.

Μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, άρχισαν και οι αντιδράσεις από παράγοντες του Απόλλωνα Καλαμαριάς και πιο συγκεκριμένα από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο, που παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών...«Είμαι πολύ προβληματισμένος και όλα είναι στις σκέψεις μου. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εγιναν όλα όπως μας τα έλεγαν, αλλά δεν τα πιστεύαμε. Δεν μπορώ να πω τι κρύβεται πίσω από αυτή την οργάνωση των αποτελεσμάτων, αλλά οφείλει η κάθε αρμόδια αρχή να πάρει μέτρα και εκ των υστέρων».

Πάντως, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αθανάσιος Κανελλόπουλος προέβη σε δήλωση, στην οποία τονίζει πως έγιναν από την πλευρά της Ενωσης όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες, οι αδιάβλητες διαδικασίες και η πιστή τήρηση των κανόνων που θα επιτρέπουν την τελική κρίση μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Φινάλε ... αγωνίας

Μετά τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στον τελικό του ΟΥΕΦΑ οι παίκτες της Ντόρτμουντ ετοιμάζονται και για το πρωτάθλημα

Sportidea

Μετά τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στον τελικό του ΟΥΕΦΑ οι παίκτες της Ντόρτμουντ ετοιμάζονται και για το πρωτάθλημα
Το έχει η τύχη της Μπουντεσλίγκα φαίνεται να κρατάει τους φιλάθλους σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Και λέμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και όχι μέχρι την τελευταία αγωνιστική εάν αναλογιστούμε τι έγινε και τι πάει να γίνει φέτος. Ετσι, λοιπόν, μια αγωνιστική πριν το φινάλε και τα πάντα παραμένουν αγωνιστικά στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας. Η ήττα - σοκ της πρωτοπόρου και φαβορί για τον φετινό τίτλο Μπάγερ Λεβερκούζεν από τη Νυρεμβέργη με 1-0 έδωσε το δικαίωμα στην Ντόρτμουντ που επικράτησε με 4-3 του Αμβούργου να περάσει στην κορυφή. Παράλληλα, τις ελπίδες της για τίτλο αναπτέρωσε και η Μπάγερ Μονάχου που νίκησε εκτός έδρας τη Βόλφσμπουργκ με 1-0 και βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ετσι, η βαθμολογία στην κορυφή διαμορφώθηκε ως εξής. Ντόρτμουντ 67, Λεβερκούζεν 66, Μπάγερν Μονάχου 65. Την τελευταία αγωνιστική, η πρωτοπόρος πλέον Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Βέρντερ Βρέμης (6η με 56β), η Λεβερκούζεν υποδέχεται τη Χέρτα (4η με 61 βαθμούς) και η Μπάγερν Μονάχου τη Χάνσα Ροστόκ (14η με 34β).

ΙΤΑΛΙΑ: Φινάλε αγωνίας

Μια νίκη την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται η Ιντερ για να πανηγυρίσει τον τίτλο στην Ιταλία, τον πρώτο μετά από το 1989, αφού Γιουβέντους, Ρόμα καραδοκούν σε απόσταση αναπνοής. Ομως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Βλέπετε, η τελευταία αγωνιστική περιλαμβάνει δύσκολες δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους και ιδιαίτερα για την κάτοχο του ρετιρέ Ιντερ. Οι «νερατζούρι» παίζουν στο Ολίμπικο της Ρώμης με τη Λάτσιο που παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της 4ης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δυσκολίες περιμένουν και τη δεύτερη Γιουβέντους που αγωνίζεται στο «Φριούλι» με την Ουτινέζε που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τέλος, η Ρόμα θα αντιμετωπίσει στο Νέελε Αλπι του Τορίνο την αδιάφορη αλλά πάντα αξιόμαχη Τορίνο. Στην προτελευταία αγωνιστική, η Ιντερ πέτυχε την πιο αγχωτική νίκη από την παρέα των πρωτοπόρων, αφού «ίδρωσε» μέχρι να επικρατήσει της Πιατσέντζα με 3-1. Η Ρόμα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κίεβο με 5-0, ενώ με το ίδιο σκορ η Γιουβέντους επιβλήθηκε της Μπρέσια. Η βαθμολογία: Ιντερ 69, Γιουβέντους 68, Ρόμα 67, Μιλαν 52 κτλ.

ΑΓΓΛΙΑ: Ηττα σοκ

Ψαλίδι... στις ελπίδες της Λίβερπουλ έβαλε η Τότεναμ που επικράτησε των «κόκκινων» με 1-0 και ουσιαστικά τους έθεσε εκτός διεκδίκησης (μαθηματικά έχουν ελπίδες). Η Λίβερπουλ στον αγώνα του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μπορεί να είχε τις ευκαιρίες αλλά οι «Πετεινοί» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 42` με τον Πογέτ. Από κει και πέρα στην επανάληψη το άγχος φόρτωσε τους παίκτες του Ζεράρ Ουγίε που δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Ενα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Φαν Νιστρελρόι έδωσε τη σπουδαία νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ με 1-0 επί της Ιπσουιτς και της αναπτέρωσε τις ελπίδες για τίτλο.

Οσον αφορά την πρωτοπόρο Αρσεναλ πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του χτεσινοβραδινού εξ αναβολής παιχνιδιού με την Μπόλτον, αφού εάν οι «κανονιέρηδες» έχουν νικήσει τότε βρίσκονται μια ανάσα πριν το τρόπαιο. Κατά τα άλλα, η Νιούκαστλ μετά τη νίκη με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ πανηγύρισε την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Ντέρμπι και Λέστερ αποχαιρέτησαν την Πρέμιερ Λιγκ και την Ιπσουιτς να είναι το πρώτο φαβορί για τη συμπλήρωση της τριάδας, αφού δίνει μάχη με τη Σάντερλαντ που έχει σαφώς πιο εύκολο, αφού υποδέχεται την Ντέρμπι και χρειάζεται μόλις ένα βαθμό. Η βαθμολογία: Αρσεναλ 78, Μάντσεστερ Γ 76, Λίβερπουλ 74, Νιούκαστλ 71, κτλ.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνία σε Τρίκαλα - Αγρίνιο

Στην ουρά έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον για τη Γ' Εθνική καθώς οι πέντε που παίρνουν το εισιτήριο για τη Β' Εθνική έχουν ήδη γίνει γνωστοί. Ετσι, Τρίκαλα και Παναιτωλικός «μονομαχούν» για μια θέση στην Κατηγορία, καθώς μία εκ των δύο θα ακολουθήσει τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στην Εθνική Ερασιτεχνική.

Στην 29η αγωνιστική λοιπόν, η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε εκτός έδρας της Μαρκό με 2-1, ενώ η άλλη υποψήφια για υποβιβασμό, τα Τρίκαλα απέσπασαν την ισοπαλία (0-0) από το Λεωνίδιο εκτός έδρας. Μια αγωνιστική πριν το τέλος τα Τρίκαλα προπορεύονται 3 βαθμών του Παναιτωλικού και στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τους αδιάφορους, Ατρόμητο και Ναυπακτιακό αντίστοιχα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοείται ο Παναιτωλικός.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Κέρκυρα - Φωστήρας 2-2, Εθνικός - Απόλλων Κ.Β. 2-1, Ατρόμητος - Κιλκισιακός 1-2, Λάρισα - Καβάλα 1-2 και Ναυπακτιακός - Πανελευσινιακός 1-2.

Η βαθμολογία: Κασσάνδρα, Κέρκυρα 60, Ατρόμητος, Καβάλα 52, Φωστήρας 51, Κιλκισιακός 44, Λάρισα 42, Μαρκό, Εθνικός 41, Χανιά 37, Πανελευσινιακός 28, Ναυπακτιακός, Λεωνίδιο 27, Τρίκαλα 25, Παναιτωλικός 22, Απόλλων Κρύας Βρύσης 8.

ΑΡΗΣ
Διαζύγιο με Χαριστέα

Οριστικό «διαζύγιο», πήρε χτες από τον Αρη ο Αγγελος Χαριστέας. Ο διεθνής επιθετικός, μετά από απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, έμεινε «ελεύθερος» από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού η αίτησή του για λύση του συμβολαίου του με τον Αρη, έγινε δεκτή. Σημειώνεται, ότι ο Χαριστέας, με την προσφυγή του διεκδικούσε το ποσό των 106 εκατομμυρίων δραχμών που του οφείλει η ΠΑΕ Αρης, η οποία αναμένεται να καταθέσει έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο πρώην «κίτρινος» παίχτης έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του από την ερχόμενη περίοδο στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ